Ściany w kościele są najczęściej dość daleko od miejsca młodych (co najmniej kilkanaście metrów), sklepienia często jeszcze dalej, trudno mi sobie wyobrazić że zwykle tak kierujesz palnik nie uzyskując niedoświetlonych zdjęć... chyba że wyskoka czułość i jasna stałka daje ci 'prawie' idealne naświetlenie wtedy może działać.
X
-
-
No właśnie. Wysokie ISO, przysłona, czas sprawiają, że tego światła nie musi być aż tak wiele, a poza tym błysk wypełniający pozwala na równomierne rozłożenie światła.
W teorii http://foto.jasiu.pl/04.html i o dziwo działa w praktyce
Mordo Ty moja !Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Pierwsze słyszę żeby 24-70 był znienawidzonym szkłem, przecież nikt nikogo nie zmusza ani do jego kupna, ani do jego używania ;-), a Ci którzy go używają widać przekładają ciężar w zamian za wygodę /uniwersalność/ i dobrą jakość jak na zooma /bo nie porównujmy do stałek/, a co do mydła na 2,8 niewiem jak inni, ja złego słowa na swój nie powiem.
.. popieram5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
---------------------------------------Komentarz
-
a znacie może jakąś dobrą książkę w tym temacie
dostępną w PL a nie na amazonie?30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |
majne zdjeciszaKomentarz
-
Odgrzeje ten wątek.
Czy komuś udało się osiągnąć taką tonalność czarno-białych fotek jak Marcus Bell ?Komentarz
-
-
Zauważyłem na jego zdjęciach, że często wybiera na szopie filtr cienie/podświetlenie. Jak za bardzo się go ustawi, wygląda to jak hdr.no dobra zgodze sie ze bez lampy zdjecia maja jakby 3 wymiar ale jak on niweluje nieprzyjemne cienie na twarzach powstajace podzcas robienia zdjec w kosciele, gdzie czesto pojawia sie wielokierunkowe oswietlenie?np.
Powstaja wtedy cienie pod oczami od gornego oswietlenia.
Może zapodajcie jakieś zdjęcie aby spróbować podobnie jak Marcus Bell robi w czerni i bieli?Ostatnio edytowany przez mave; 40055.Canon 50D, Canon 17-85 IS, Canon 50mm 1.8, Canon 430 EXKomentarz
-
-
Nie bardzo mam jak zapodać przykład ba galerie na swojej stronce ma we fleszu.
Ale generalnie, i czarno białe i kolorowe mają dziwną tonalność. Nie mówie już o barwach. Bo to już ślepy by zobaczył. Ale mam wrażenie że postaci są jaśniejsze i mają inne kontrasty niż tło. Dodatkowo prawie zawsze panna młoda ma jakąś taką mgiełkę na welonie. Moim zdanie te wszystkie foty są maskowane na warstwach z różnymi opcjami mieszania.Komentarz
-
Ma we flashu, ale na klawiaturze jest taki magiczny klawisz jak Print Scrn, który zapisuje do schowka zrzut ekranu
.
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.Komentarz
-
Komentarz
-
Oj nie kradniesz zeby je wykorzystac jakos w zly celu ;]
Odnosnie bw , nie trzeba maskowac zeby taki efekt osiagnac. Kolory sa ladne , ciekaw jestem na ile ma "czyste" oswietlenie czyli jedenej rodzaj swiatla. Zarzuce pozniej bw to ocenisz czy o tym mowa ;]no comment...Komentarz
-
Explore the latest journal entries that showcase our captivating clients stories, along with our own journey's and recent adventures. From heartfelt shoots to personal anecdotes, discover our world in vivid narratives and genuine moments. As they say it didn't happen if it isn't blogged. A photog
stąd łatwiej podlinkować.
np
Komentarz

Komentarz