X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damianko
    Zablokowany
    • 2013
    • 69

Odp: Zdjęcia w klubach, dyskotece itp

Co by zrobili ci wszyscy fotografy klubowi gdyby nie błysk na drugą kurtynę...

Komentarz

• qbar
      Coś już napisał
      • 2009
      • 64

To wcale nie musi być błysk na drugą kurtynę. Równie dobrze może być na pierwszą
      http://www.canon-board.info/galerie-...aparatu-74163/ - galeria na CB

Komentarz

• jacek231
        Coś już napisał
        • 2012
        • 52

[QUOTE=mizantropia;1220055]Czytając ten wątek dowiedziałem się, że w klubach robi się foty tylko pozowane (chyba, że jest się amatorem) i koniecznie z lampą błyskową.

Szkoda, że nikt mi o tym nie powiedział, zanim zrobiłem te wszystkie zdjęcia :/
        mizantropia.pl
        (Część Pentaxem K-7, część 5DmkII)

Witam wszystkich ,dla mnie klasa, to właśnie takie foty najlepiej opisują imprezę i oddają jej klimat. Mógłbyś coś więcej napisać od strony technicznej jak pstrykasz, czasy , światło itp.

Komentarz

• christoo
          Coś już napisał
          • 2012
          • 90

Z góry uprzedzam że jestem początkującym amatorem dlatego proszę o jakieś wskazówki.
          Ostatnio robiłem zdjęcia w klubie- dość ciasnawym i w dodatku sklepienie było owalne, kolebkowe.
          Lampe miałem ustawioną na +/- 75 stopni z wyciągniętym odbłyśnikiem.- zdjęcia takie sobie.
          Zastanawiam się czy nie lepiej było by założyć dyfuzor i walić prosto w oczy....

Komentarz

• tlustyx
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1304

Zamieszczone przez christoo
            ...
            Lampe miałem ustawioną na +/- 75 stopni z wyciągniętym odbłyśnikiem.- zdjęcia takie sobie.
            Zastanawiam się czy nie lepiej było by założyć dyfuzor i walić prosto w oczy....
            Wydaje mi się, że odbijanie światłą od sufitu, używanie dyfuzora itp. nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem - "zabija klimat".
            Podnieś ISO, wydłuż czas migawki, aby złapać dużo zastanego światła. Błyskaj lekko na wprost, światłem możliwie skupionym, aby doświetlić, "zamrozić" osoby blisko na pierwszym planie.
            6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
            Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
              Pełne uzależnienie
              • 2011
              • 1329

Zamieszczone przez christoo
              Z góry uprzedzam że jestem początkującym amatorem dlatego proszę o jakieś wskazówki.
              Ostatnio robiłem zdjęcia w klubie- dość ciasnawym i w dodatku sklepienie było owalne, kolebkowe.
              możesz, co prawda nie uzyskasz super efektów ale sądząc po zdjęciach tak własnie wielu fotografów imprezowych robi, ustawiasz lampe przed siebie, dyfuzor, dajesz na -1 lub wiecej, podbijasz iso, czas 1/200 cchyba ze chcesz jakies efekty świetlne robić to wtedy baw sie ustawieniami, ale w innym wypadu to proste. Potem jużtylko w PS sobie ladnie ciągneisz ostrosc clarity, saturacje i voila .

Jednakże jeżeli bardziej zalezy ci na delikatnym zdjęciu, skórze nauturalnej itp to warto zainwestować w nakładke gary fonga bez górnej części i ogień, sam tak pracuje i efekty wg mnie i moich klientów bardzo zadowalające
              Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Komentarz

Pracuję...