X
-
-
czarne pudło, szkieł ze trzy. a, i mam też plecak taki, taki duży w sumie, chyba za duży.
michalmarciniak.plKomentarz
-
W CR modyfikacje minimalne, dorzuciłem kontrastu (czarne i kontrast), zwiększyłem jaskrawość i nasycenie, w HSL zdjąłem trochę pomarańczowego i czerwonego i sporo niebieskiego, zwiększyłem luminancję na pomarańczach i czerwieni, dodałem winietę.
W PS to już zabawa na warstwach dopasowania i maskach. Przepisu konkretnego nie ma. Trzeba brać pod uwagę, że to JPG i takie modyfikacje słabo wychodzą w porównaniu z RAWem.Finally I've found that I belong hereKomentarz
-
A nie prościej było by zapytać autorki/autora w formie komentarza do zdjęcia czy też priva ? Było by szybciej
A nóż odpowie. Chyba że traktujemy to jako zabawę zgadywankę to nie przeszkadzam już
Komentarz
-
Komentarz
-
Nie chce przeszkadzac w zabawie ale mam jestem zafascynowany tymi zdjeciamiadstudio (galeria slubna). Jak mozna uzyskac takie piekne switatlo? Zarowno w dzien jak i w nocy jest cudnie, wszysktko widac..
Zapewne poszedl ColorChecker w ruch
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4Komentarz
-
-
-
Zapytaj Autora - bywa na forum.Nie chce przeszkadzac w zabawie ale mam jestem zafascynowany tymi zdjeciamiadstudio (galeria slubna). Jak mozna uzyskac takie piekne switatlo? Zarowno w dzien jak i w nocy jest cudnie, wszysktko widac..
Zapewne poszedl ColorChecker w ruch
Nie. PSa raczej niewiele. Przede wszystkim światło i jeszcze raz światło.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Komentarz
-
Tez raczej sadze, ze to napewno kwestia oswietlenia (zdjecia maja zbyt duza rozpietosc tonalna a wyciaganie tego w PS to raczej ciezka praca).
Duty chyba zadko zaglada, bo na prv nie odpisal
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4Komentarz
-
Przypomina mi to troszkę split toning dla świateł w LR/ACR, z tym, że na twarzy delikatniej. Najwięcej w tym wszystkim jest chyba dobrego naświetlenia
Muszę pobawić się, może uzyskam podobne efekty. Obróbka całkiem przyjemna dla oka.
5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400LKomentarz
-
Pierwsze skrzypce gra swiatlo i cien, oraz doswiadczenie w jego modelowaniu. Soft X to tylko maly wspomagacz w przypadku Blyskotliwych.Komentarz
-
-
Czy mógłbyś napisać jak wyciągnąć ze zdjęcia kolor dominanty.?http://www.flickr.com/photos/melissa...ool-396329@N25 to zdjęcie jest znacznie bardziej "pogięte" niż zwykłe ocieplenie. Ono zresztą nie jest przyżółcone. Kolor dominanty poniżej:
Komentarz

Komentarz