X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacapa
    Początki nałogu
    • 2007
    • 453

Zamieszczone przez boski
    na wszystkich obrobkach po za jedna(!) kolesie na drugim planie wyszli jakby byli nieudolnie wyszparowani :/ tu trzeba w PS lub innym edytorze popracowac nad dalszym planem
    O przepraszam , ja nie szrapowałem , wręcz przeciwnie.:-D
    Wersja dinderi u mnie to prawie sam fiolet. Czy ktoś to potwierdzi ?
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• Tezet-gdynia
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1283

Skoro ma byc jakas kompozycja, szparowanie itp .to moja ostateczna wersja, zgubilo ostrosc, i zjadlo jakosc lekko bo cropowane i interpolowane do 800px.

www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• jacapa
        Początki nałogu
        • 2007
        • 453

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
        Skoro ma byc jakas kompozycja, szparowanie itp .to moja ostateczna wersja, zgubilo ostrosc, i zjadlo jakosc lekko bo cropowane i interpolowane do 800px.
        Zapomniałeś o dolnej części i za mocno zblurowałeś kolesi :-D. Cały czas widzę zafarb fioletu na twarzach. Czy na waszych monitorach też ?
        Jacek Paduszyński
        40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• roshuu
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1107

Delikatnie.
          6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Komentarz

• Tezet-gdynia
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1283

Dolna czesc zostawilem zeby byla jakas "podstawa" a nie postacie wiszace w powietrzu. Kolesi - wiem ze to wbrew fizyce, ale zblurowalem zeby kompozycyjnie byli (nie wiem czemu ale nie pasowalo mi przesuniecie kadru w lewo zeby sie ich pozbyc). A fiolet - troche go jest - ale u mnie, na moim monitorze sa to takie male resztki ktore odcinaja tych ludzi od otoczenia kolorystycznie. Ale to chyba dlatego ze blysniete z lampy - ktora ma jednak inna temperature.
            www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Zamieszczone przez jacapa
              Wersja dinderi u mnie to prawie sam fiolet. Czy ktoś to potwierdzi ?
              Przypadłość daltonisty
              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• orlen.ownlog.com
                Bywalec
                • 2008
                • 121

Zamieszczone przez dinderi
                Przypadłość daltonisty
                nie do konca, masz dinderi na 1 planie okropne przebicia magenty, zebys nie mogl i mnie posadzic o daltonizm (niedawno przechodzilem badania okresowe) upewnilem sie za pomoca pipetki.

ps. monitor mam skalibrowany sprzetowo.
                ochajtajsie

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

"Przypadłość daltonisty" często polega nie na tym, ze "nie widzę", ale na tym, że "widzę inaczej"
                  To "inaczej", w moim przypadku, to własnie skłonnośc do przesady z kolorem, który "WY" nazywacie "magenta, pink lub fiolet"
                  Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• orlen.ownlog.com
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 121

"Przypadłość daltonisty" często polega nie na tym, ze "nie widzę", ale na tym, że "widzę inaczej"
                    To "inaczej", w moim przypadku, to własnie skłonnośc do przesady z kolorem, który "WY" nazywacie "magenta, pink lub fiolet"
                    zle zinterpretowalem twoj post, mae culpa
                    ochajtajsie

Komentarz

• ska
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 73

Miałem D70s, z dobrym szkłem tym aparatem można było zdziałać cuda. Pucha wyplówała jpg dużo lepszej jakości niż co niektóre dzisiejsze sprzęty. Ostrość, rozpiętość tonalna i barwy miały swoją magie
                      http://damnian.blog.com/

Komentarz

• dinderi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3028

Zamieszczone przez orlen.ownlog.com
                        zle zinterpretowalem twoj post, mae culpa
                        Właściwie, to ja głupio napisałem. Można było to zinterpretować dwojako, że albo ja mam daltonizm, albo Jacapa. Mea Culpa

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• PuchKub
                          • 2010
                          • 9

Przejrzałem wątek i zastanawia mnie jedno, właściwie dlaczego chcesz obrabiać takiego gniota? To się nadaje tylko do kosza. Daj swoje najlepsze zdjęcie to wtedy obróbka ma sens. Po co siedzieć xxx godzin, żeby poprawić coś takiego? Można tylko po co? Żeby chociaż samo ujęcie się broniło.

To zdjęcie to nie braki starych matryc, braki w obróbce w PS, po prostu rzadko zabierasz aparat do kościoła żeby focić:-) Trzeba więcej praktyki.

Moja wersja

Komentarz

• spr
                            Coś już napisał
                            • 2010
                            • 83

roshuu wybacz nie miałem zamiaru Cie obrażać, po prostu napisałem to co uważałem za pomocne tobie bo w twoich fotografiach widzę podobne problemy z którymi borykałem się uprzednio.
                            Te fotografie do których przyrównujesz swoje zdjęcia są zupełnie inne ze względu na przestrzenność,tak jak pisałem GO w owych zdjęciach tak pracuje że drobna obróbka wpływa po 100 kroć na efekt końcowy zdjęcia.
                            Spróbuj obróbki na innej fotografii gdzie masz 3 i więcej planów.
                            Pozdrawiam
                            L-dorado
                            blog

Komentarz

• jacapa
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 453

Można było to zinterpretować dwojako, że albo ja mam daltonizm, albo Jacapa. Mea Culpa
                              albo g..niany monitor. Do czego się wstępnie przyznaję. W poniedziałek zweryfikuję na lepszym.
                              Jacek Paduszyński

Komentarz

• dinderi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3028

Jacapa, ja mam daltonizm. Ta "mażenta" jest całkiem możliwa, zwłaszcza że już kilkukrotnie mi to mówiono, że "za dużo mażenty"

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...