X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • justanimage
    Bywalec
    • 2008
    • 237

Zdjęcia PRZED i PO obróbce - galeria

hej,
    Wiele osób (w tym ja) jest ciekawych jak wyglądały wszystkie te piekne zdjęcia Glamour, przed obróbką. Ciekawość jest tym większa, ze prawie wszyscy fotografowie pilnie strzegą swych tajemnic
    Na szczeście nie wszyscy - znalazłem w necie fajną galerie gdzie autor prezentuje zdjecia wraz z podglądem jak wyglądały wcześniej (wystarczy najechac kursorem na zdjecie)
    www:
    Hartmut shares his passion for photography and loves to deliver stunning visual quality for all his clients. Check out his brand new projects.
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210
  • niechcemisie
    Początki nałogu
    • 2010
    • 277

przy niektórych autor na prawdę posiedział z psem...
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Komentarz

• Bangi
      Moderator
      • 2010
      • 5117

fajne, oby więcej takich linków, nie wymagam oczywiście by autorzy zdradzali swoje techniki, ale takie strony IMHO naprawdę fajna sprawa i czasem inspirująca
      SAMOLOTY CB
      SAMOLOTY lotnictwo.net
      SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• sprocket73
        Początki nałogu
        • 2008
        • 489

dla mnie trochę smutne... że nawet ładne, młode, szczupłe dziewczyny są pełne niedoskonałości w okolicy bioder

pewnie jest to jeszcze smutniejsze dla kobiet, które najpierw naoglądają się takich zdjęć w gazetach a potem patrzą a siebie w lustrze i próbują gonić jakiś nieistniejący ideał
        SPROCKET
        80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
        Moja wycieczkowa galeria

Komentarz

• airhead
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2495

dzięki za link, ciekawe
          i świetne zdjęcia
          Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
          Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• simarik
            Coś już napisał
            • 2008
            • 87

Panowie i Panie - może w ślad za autorem powołać do istnienia wątek, w którym sami pokażemy nasze prace przed i po obróbce. Myślę, że taki wątek byłby skarbnicą wiedzy i inspiracji nie tylko dla początkujących (w tym dla mnie), ale także dla szerszej społeczności forum.
            Marcin

Komentarz

• Bangi
              Moderator
              • 2010
              • 5117

w pełni popieram taki pomysł
              SAMOLOTY CB
              SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• airhead
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2495

Zamieszczone przez simarik
                Panowie i Panie - może w ślad za autorem powołać do istnienia wątek, w którym sami pokażemy nasze prace przed i po obróbce. Myślę, że taki wątek byłby skarbnicą wiedzy i inspiracji nie tylko dla początkujących (w tym dla mnie), ale także dla szerszej społeczności forum.
                a po co? można w swoim wątku pokazywać zdjęcia w obu wersjach już teraz.
                Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• Bangi
                  Moderator
                  • 2010
                  • 5117

no tak, ale jakby było w jedneym miejscu, to mogłoby być lepiej
                  SAMOLOTY CB
                  SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• simarik
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 87

Tylko nikt tak teraz nie robi i pewnie robił nie będzie. Wydaje mi się, że zebranie takiego warsztatu w jednym miejscu pozwoli uniknąć rozdrobnienia i stanowić będzie łatwość odnalezienia.
                    Zamieszczone przez airhead
                    a po co? można w swoim wątku pokazywać zdjęcia w obu wersjach już teraz.
                    P.S. Tak rozumując to po co powstał dział "Pozostałe Galerie", gdzie umieszczane są zdjęcia z poszczególnych obiektywów - przecież można w swoim wątku pokazywać zdjęcia?

Marcin
                    Marcin

Komentarz

• airhead
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2495

Zamieszczone przez simarik
                      P.S. Tak rozumując to po co powstał dział "Pozostałe Galerie", gdzie umieszczane są zdjęcia z poszczególnych obiektywów - przecież można w swoim wątku pokazywać zdjęcia?
                      po to, żeby zebrać zdjęcia zrobione tym samym obiektywem? tworzenie wątku/zbioru wątków "a tak obrabiają zdjęcia użytkownicy CB" jest trochę bezzasadne.
                      nie zrozum mnie źle, że uważam Twój pomysł opisywania obróbki zdjęć za zły. po prostu wydaje mi się, że można to zrobić bez angażowania moderatora, tworzenia nowych zasad regulaminu i nowe działu na forum, który - niestety - pewnie będzie martwy.
                      Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• Bangi
                        Moderator
                        • 2010
                        • 5117

dla zawodowców pewnie będzie martwy, ale dla amatorów może nie być martwy zresztą nawet w tym wątku można przecież spróbować umieszczać takie przykłady i jak się uda o może wtedy ewnetulanie wydzielenie
                        SAMOLOTY CB
                        SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• Daniell
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 152

Bardzo podoba mi się efekt dodania charakterystycznych cieni na policzkach, który widoczny jest m. in. na zdjęciach 2,3 i 6 z podanego linka. Do tej pory wydawało mi się, że jest on osiągany dzięki wykorzystaniu odpowiedniego ustawienia lamp jednak jak widać byłem w błędzie. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć w jaki sposób i przy użyciu jakich narzędzi w najprostszy sposób można uzyskać taki rezultat?
                          Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Komentarz

• Bartek_902
                            Uzależniony
                            • 2010
                            • 690

Przydał by się taki wątek ponieważ wielu ludzi widzi jakieś mega zdjęcie i myśli że w takiej postaci wypluwa je aparat , a okazuje się że to co zarejestrował aparat jest całkiem przeciętne i cała magia tkwi w obróbce , czesto jest też w drugą strone widzimy jakieś zdjęcie , krajobraz ... super kolory brak przepałów , super rozpiętość i ludzie czesto myślą że to 1 klatka a okazuje się ze to kilka ekspozycji , taki wątek napewno pomoże wielu amatorom i nie tylko

Jestem za takim wątkiem
                            EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• MM-architekci
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2227

pomysl fajny ale lepiej zeby nie bylo ta watek do komentowania bo sie piekielko zrobi , a ze to taki kolor , a ze to plastyk itd itp
                              no comment...

Komentarz

Pracuję...