A oto i moja nocna fotka z ręki. Tamiza (London Eye), 1/6 s., f/2, ISO800, 28/1.8.
X
-
-
-
-
Napisał p13ka
No i takie fotki przekonują do 28/1.8A oto i moja nocna fotka z ręki. Tamiza (London Eye), 1/6 s., f/2, ISO800, 28/1.8.
Nic dodać nic ująć, może poza jednym pytankiem :
Czy opierałeś na czymś przynajmniej łokcie
??
Komentarz
-
Nie miałem czasu szukać jakiegoś oparcia. Lewy łokieć zaparłem o swoje żeberkaZamieszczone przez MorisNo i takie fotki przekonują do 28/1.8
Nic dodać nic ująć, może poza jednym pytankiem :
Czy opierałeś na czymś przynajmniej łokcie
??
i... wstrzymałem oddech :-)
Komentarz
-
Czytałem żę kiedyś dawno temu ktoś wymyślił prostą metodę na nieporuszone zdjęcia. Mianowicie przywiązywało się szurek do buta i do aparatu. Nie wiem jak to w praktyce wyglądało ale napięty sznurek stanowił przeciwwagę dla drgań ręki dzieki czemu zdjęcia wychodziły ostre. Było to skuteczne i proste np. w muzum kiedy nie można było błyskać a nie chciało się nosić statywu. To taka ciekawostka.Komentarz
-
-
widząc jej prawe ramię a raczej zarys tego ramienia pod bluzką mam jeden wniosek: żal mi jej męża, a z drugiej strony zazdroszczę takiej żony... (mogę tak napisać bo kto w wieku 17 lat ma
)
Komentarz
-
o kurczę, niezły harpagan..Zamieszczone przez HarnashCiekawe jaki wynik osiąga ta Pani
przecież to chyba jest 500/4 IS L, który waży coś pod 4 kg. Może jakiś system podtrzymujący, widzicie ten rzemień na gowie :rolleyes:Komentarz
-
System: lewa raczka na bioderko. Ja stosuje niekiedy podobny system z wykorzystaniem klato-brzucha ;-) przy pewnej wprawie dosc dobrze sie sprawdza.EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
Nie ma się co cieszyć przecież od razu widać iż jest to terminatorka - teraz ponieważ ma problem ff/bf w oczach używa obiektywu żeby zobaczyć ofiarę ze stabilizacją - a potem ciach i nikonowca nie ma.5d + plecakKomentarz
-
rzemien na glowie to pewnie smycz meza - zerwala sie widocznieZamieszczone przez Kubamano kurczę, niezły harpagan..
przecież to chyba jest 500/4 IS L, który waży coś pod 4 kg. Może jakiś system podtrzymujący, widzicie ten rzemień na gowie :rolleyes:
zwinela mu lensa i foci facetow
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz
-
a wracajac do tematu posta
dzis zrobilem nie poruszona fotke przy 105mm i 1/10 sec 
PS: moze ona tak tylko przez chwilke trzymala to cudo ?
350DKomentarz
-

Komentarz