X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gawryl
    Uzależniony
    • 2004
    • 810

jesli wierzysz, ze ktos nie poruszy sie przez sekunde, to rzeczywiscie amatorka sie zapowiada... powinienes zresygnowac z tego pomyslu

a pomysl Polaco sam chetnie kupuje
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• Polaco
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1135

Zamieszczone przez gawryl
      jesli wierzysz, ze ktos nie poruszy sie przez sekunde, to rzeczywiscie amatorka sie zapowiada... powinienes zresygnowac z tego pomyslu

a pomysl Polaco sam chetnie kupuje
      Ktory pomysl jesli mozna wiedziec ? Bo ten ze statywem przerobionym na monopod to nie moj (pozniej zostane oskarzony o plagiat i bedzie wstyd ).
      Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
      Troche moich knotow

Komentarz

• gawryl
        Uzależniony
        • 2004
        • 810

Zamieszczone przez Polaco
        Ktory pomysl jesli mozna wiedziec ? Bo ten ze statywem przerobionym na monopod to nie moj (pozniej zostane oskarzony o plagiat i bedzie wstyd ).
        chodzilo mi wlasnie o pomysl przerobienia statywu na monopod. jesli nie Twoj - to dzieki, ze sie dzielisz uzyskanymi od innych informacjami.
        350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• thorin
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1990

bierzecie wszystko doslownie, moze nie sekunda, ale na tyle dlugi czas zeby reszta zespolu sie gibala a wokalistka nie, co do monostatywopodu, hmmm no poprobujemy

Komentarz

• bebop
            Uzależniony
            • 2005
            • 755

zajrzyj tutaj - masz podany fajny patent z synchronizacją flesha na drugą kurtynę, może dać ciekawe efekty. zresztą eksperymentuj, doczytuj. za którymś razem będzie tak jak chcesz, przy odrobinie konsekwencji...
            gra i buczy bebop

Komentarz

• thorin
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1990

jasne bebop tez otym myslalem, bo w sumie druga kurtynka rzadzi, tyle ze... w 300d nie ma naswietlania na druga kurtynke :/ a zdjecia p13ki widzialem wczesniej rewelacja, dzieki...

Komentarz

• bebop
                Uzależniony
                • 2005
                • 755

Zamieszczone przez thorin
                jasne bebop tez otym myslalem, bo w sumie druga kurtynka rzadzi, tyle ze... w 300d nie ma naswietlania na druga kurtynke :/ a zdjecia p13ki widzialem wczesniej rewelacja, dzieki...
                wgraj wasienioczkę. później CF15, 1=2nd curtain sync ;-)
                gra i buczy bebop

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

Zamieszczone przez bebop
                  wgraj wasienioczkę. później CF15, 1=2nd curtain sync ;-)
                  O ile wiem, to nie dziala.
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• thorin
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1990

sprobowac nie zaszkodzi

Komentarz

• thorin
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1990

no nie, ani wasia ani undutchables, nie daja mozliwosci synchro z druga lamelka...

Komentarz

• Polaco
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1135

Thorin, a Ty nie miales byc juz na koncercie ?
                        Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                        Troche moich knotow

Komentarz

• thorin
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1990

hehe moja praca to poki co praca u ojca, wiec tu zigarettenpause, tam obiadowa, zawsze pretekst sie znajdzie zeby skoczyc do domu i zobaczyc co madre glowy umyslily zeby mi pomoc, a na koncert jade za godzine

Komentarz

• bebop
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 755

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                            O ile wiem, to nie dziala.
                            tzn. taka opcja jest w Custom Functions. może to działa tylko z zewnętrzną lampą? no i Av flash synchro nie może być fixed ;-)
                            gra i buczy bebop

Komentarz

• thorin
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1990

musztarda po obiedzie, ja, pan rebel digital i pan tamron, zdalismy egzamin, mam nadzieje ze choc na 3+ lampa by zepsula caly efekt, za porada Polaca (dobrze odmieniam?) focilismy na ISO 400 pozniej 800 az w koncu 1600, czasy wlasciwie ciagle okolo 1/100s a Tamron domykany o dwie przyslony. Opowiadam rzeczy ktore dla was sa norma, ale pierwszy raz moglem poswiecic tyle czasu na focenie odkad mam cyfre, w przyszlym/tym tygodniu robie dwunastki same wiec sadze ze do nastepnego poenidzialku powinienem wrzucic tu jakies fotki azeby zamknac ten topic i zeby byl on malym kompendium na temat tego czy da sie bez lampy, jest to moj topic wiec podziele sie wrazeniami Monika Kuszynska - Varius Manx, przesliczna dziewczyna, jesli zdjecie gdzie usmiechnela mi sie prosto do obiektywu wyjdzie to powiesze sobie nad lozkiem nie bylo latwo czasy dluzsze jak 1/80 nie wchodzily w gre to prawdziwy gejzer energii ! widzialem kilka puszek i luf profi ktos moze od nas byl dzis to znaczy 24 lipca na swiecie czekolady w tychach? jak tak to dwac znac wielkie pozdro dla bebopa i Polaca, takie tez dla Tomka Golinskiego i Gawryla za wlaczenie sie w dyskusje... fotki w miare mozliwosci 8)
                              Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• dfilip
                                Coś już napisał
                                • 2005
                                • 61

Ja tam sie nie znam ale odkad robie zdjecia na koncertach to zawsze bez lampy (z lampa zdjecia koncertowe delikatnie mowiac sa kiepskie). Jesli chodzi o czasy to chyba jeszcze nigdy nie mialem 1/100 s przewaznie cos na granicy 1/30 lub 1/60 i iso 800 ew. 1600. Sprzet to 300 d + stalka 50 mm 1/8 i dodatkowo kit.
                                Efekty czesciowo ponizej:

Acha dodam ze w zdecydowanej wiekszosci przypadkow dzialam na Tv - ustawiam na czas ktory jestem w stanie utrzymac a przyslona to juz zalezy od warunkow. Jak dla mnie przy trudnym koncertowym oswietleniu taki sposob sprawdzil sie najlepej.

pozdrawiam
                                dFiLiP

Komentarz

Pracuję...