X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • thorin
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1990

pfff czego sie spodziewasz te pliki maja po 39 kb bo inaczej bym ich tu nie dal rady wrzucic, smieszne te ograniczenia na forum... toiz to foruym foto! moze jakies inne uwagi ? :P
    Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• bebop
      Uzależniony
      • 2005
      • 755

Zamieszczone przez dfilip
      jesli chodzi o jakosc to tragedia jakas :-(
      poczekajmy aż wstawi jakiegoś większego jpgega
      gra i buczy bebop

Komentarz

• thorin
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1990

to nie zadne croppy, wszystko bez krojenia w oryginale tylko zmniejszone i niektore delikatnie odszumione, ciasne kadry bo takie lubie :P

Komentarz

• gawryl
          Uzależniony
          • 2004
          • 810

#1 fajne, dobrze swiatlo rozswietla wlosy i kontur glowy z tylu, bardzo szkoda dloni
          #2 zupelnie nieprzemawia do mnie
          #3 inny kadr, mniej centralny bym proponowal (bez tego swiatla z prawej)
          #4 na nie
          #5 mi sie najbardziej podoba. gratuluje!
          wszystkie sa jakies mydlane, gdzie jakosc ,,oslawionego'' tamrona?
          350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• thorin
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1990

wydaje mi sie ze jakosc tamrona widac dobrze na 1 fotce, na tej malej moze niezbyt, ale w 3k x 2k juz bardziej, a poza tym no nie spodziewajmy sie cudow, przy f:2,8 i tamron nie podola, brak serwo w trabancie utrudnial prace bo Monika skakala po scenie jak diablica (jej ruch sceniczny mozna uznac za glowna przyczyne mydlanych fotek, rzeklbym ze byly misfocused, nastepnym razem wybiore za modeli scenicznych muzykow filharmonii , stad mnostwo fotek musialem odrzucic, co do reszty fotek, dzieki za krytyke fakt 4 wrzucona tylko dla pokazania jaka z niej aktorka poza tym ze wokalistka

Komentarz

• p13ka
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1013

Najbardziej podoba mi się pierwsza fotka. Generalnie starałbym się o szersze kadry tak aby mieć na zdjęciu ręce, dłonie, łokcie itd. Artysta wyraża swoją ekspresję również kończynami :wink:
              Np. na fotce 2 fajnie byłoby zobaczyć jej całą lewą rękę, łokieć prawej i pełną burzę rozwianych włosów. Mając szerszy kadr możesz potem zawsze kroić w PS i nie wahałbym się pokazać fotek o kadrach panoramicznych.
              Ale to oczywiście rzecz gustu...

Komentarz

• thorin
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1990

coż p13ka wybacz ze Cie zawiodlem ale ciesze sie bo pierwszy raz wystawiam zdjecia i opinie chyba raczej na plus, brak doswiadczenia, przyzwyczajenia z analoga to moje minusy. jeszcze raz dzieki i pozdrawiam...

Komentarz

• Polaco
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1135

No to teraz ja, najbardziej mi sie spodobaly zdjecia #3 i #5 Moze rzeczywiscie kadry troche luzniejsze....
                  Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                  Troche moich knotow

Komentarz

• p13ka
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1013

Zamieszczone przez thorin
                    coż p13ka wybacz ze Cie zawiodlem ale ciesze sie bo pierwszy raz wystawiam zdjecia i opinie chyba raczej na plus (...)
                    No co Ty? Zaraz "zawiodłem"...
                    Sam jestem taki mądry bo sobie siedzę i marudzę a jakby przyszło co do czego to pewnie niezłe gnioty bym walnął :smile:

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Noo, jeśli to rzeczywiście pierwsze próby, to zdecydowanie niezłe. Aczkolwiek ja bym widział raczej układ: ze dwie fotki wokalistki, dwie zespołu i jedna "całości". Tak to masz cztery zdjęcia tej samej pani, w nieco innych kolorach
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• C41photocrew
                        Zablokowany
                        • 2005
                        • 528

masz moze jeszcze jakies??

Komentarz

• thorin
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1990

czuje sie zawstydzony kadry rzeczywiscie ciasne, widocznie uderzyl mi do glowy kult falliczny, i chcialem zobaczyc na co stac tego tamrona na 75 czyli 120mm Muflon, no tak pierwsze na forum, ale tez pierwszy koncert, i chrzest bojowy jesli idzie o cyfre, poza tym stoi za mna mocny argument, poleciliscie dobre szklo taki uklad moze rzeczywiscie bylby lepszy ale nie mialem wejscia na scene, zostalem wpuszczony bo mam znajomego w ochronie, i moglem tylko za barierkami i spod sceny focic, stad tez wolalem sie skupic na niej bo reszte zespolu przyslanialy mi odsluchy, a co do reszty to postaram sie jeszcze dzis wieczorem cos przejrzec i jesli bedzie ok, to wrzuce na serwer, jeszcze raz wszystkim dziekuje i pozdrawiam

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Jak na pierwsze proby i taki "spanikowany" start jaki na poprzednich stronach prezentowales to wg mnie wyszedles obronna reka . Zdjecia calkiem przyjemne choc rzeczywiscie za ciasne.
                            Aha... sprobuj czasem pionowo porobic zdjecia?

Komentarz

• Przemek Białek
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 832

no to ja sie pochwale , kilka koncertowek i temu typu podobnych
                              zregoly iso 800 oraz 1600 (odzumiane Grain Surgery 2)
                              obiektywy Sigma 24-70 i Canon 50 1.8

p.s tylko tyle dobrze ze jestem zawsze pod scena:d

dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                              "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• thorin
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1990

Dzieki Vitez, jasne, mam pionowe kadry ale nie byly zbyt ostre, notabene fotka numer 2 to wlasnie byl pionowy kadr, ale jak go sie nie obroci dziwnie wyglada dzis wieczorem, czytaj okolo polnocy postaram sie cos jeszcze wrzucic, postaram bo niewiem czy cos bedzie godne, Przemku swietne zdjecia, jednak Ty miales te przewage przy foceniu ze poziom sceny nie by ustawiony na wysokosci 1,5 m, stad moja ciasnota jesli dobrze potrafie odczytac katy to scena byla wpuszczona raczej w publike? myle sie?

Komentarz

Pracuję...