X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • thorin
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1990

Zamieszczone przez woyd
    hm... aż tak źle ??

no cos Ty wlasnie fajnie, ale ja nie mam do czego odnosic, jesli wogole jest co krytykowac, mi tez sie podobaja, ja z tego bym zrobil silesiańską masakrę autofokusową dlatego pomilcze i pomedytuje nad tym co Ci powiedza znawcy, pierwszy komplement od Pana Jurka juz jest

Komentarz

• woyd
      Początki nałogu
      • 2005
      • 488

ja z tego bym zrobil silesiańską masakrę autofokusową
      możesz rozwinąć temat ???

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• thorin
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1990

bylo uwazniej czytac caly topic i opinie na temat moich zdjec

Komentarz

• woyd
          Początki nałogu
          • 2005
          • 488

aha, nadrobie zaległość w weekend

Ps. Rewelacyjna jest ta fotka z rozwianymi włosami. Normalnie.... Reszta Twoich zdjęć też jest fajna, zważywszy na warunki oświetleniowe i posiadany sprzęt.

Podczas focenia na SLOT-cie przyglądałem się zawodowcom. Jeden gość miał 20D + szkło ze stabilizacją - temu to bankowo fajne fotki wyszły

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• Jurek Plieth
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2087

Zamieszczone przez woyd
            Jeden gość miał 20D + szkło ze stabilizacją - temu to bankowo fajne fotki wyszły
            Nie popadaj w zbytni pesymizm, bo obiektyw IS wcale nie załatwia wszystkich problemów.
            Często "ścieram się" z lokalnymi profi, którzy uparcie podniecają się swoimi eLkami 70-200 f/2.8 IS, podczas gdy ja preferuję monopod. Jednak oglądając potem ich zdjęcia w prasie będę się upierał, że mój wybór daje lepsze wyniki.
            http://plieth.com

Komentarz

• thorin
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1990

wlasnie o to chodzilo z ta masakra, to moje przeklenstwo, za ciasno kadrowalem na tym koncercie, niewiem dlaczego boje sie szerokiego kata, moze jakies sesje z psychoanalitykiem zeby wyeliminowac moj lek ? dzieki, ale jeszcze dluga droga przede mna, btw fajne portfolio na plfoto

Komentarz

• woyd
                Początki nałogu
                • 2005
                • 488

Jurek Plieth

dzięki

thorin

dzięki także. Na nastepnych koncertach to damy dopiero czadu

Pozdrawiam
                Ostatnio edytowany przez woyd; 1641.

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez woyd
                  Podczas focenia na SLOT-cie przyglądałem się zawodowcom. Jeden gość miał 20D + szkło ze stabilizacją - temu to bankowo fajne fotki wyszły
                  Wlaze na OT

20D ze szklem ze stabilizacja robi fotki koncertowe np tak:

Ale nad kadrami i tak musze popracowac. Trudnosci technicznych (sprzetowo) nie mialem zadnych (Tv na 1/125 , pomiar skupiony w centrum, EV -1 , bez lampy, iso800). Ale zawodowcem nie jestem

Komentarz

• thorin
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1990

pol tego watku to OT nie martw sie Vitez nie poskarze nikomu a z tymi trudnosciami sprzetowymi to zart mial byc ?
                    Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez thorin
                      a z tymi trudnosciami sprzetowymi to zart mial byc ?
                      Nie rozumiem? Nie doczytales czegos? Napisalem ze trudnosci sprzetowych NIE mialem... jedynie doswiadczenie kulejace bo to moje pierwsze koncertowe foty.

Komentarz

• gawryl
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 810

Zamieszczone przez Vitez
                        (Tv na 1/125 , pomiar skupiony w centrum, EV -1 , bez lampy, iso800). Ale zawodowcem nie jestem
                        skupiony w centum kadru? bo w fotkach #1 i #2 to nie wierze (srodek jest ciemny, wiec bylo by przejarane). a czemu dajesz -1? doswiadczenie?
                        350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• thorin
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1990

Zamieszczone przez Vitez
                          Nie rozumiem? Nie doczytales czegos? Napisalem ze trudnosci sprzetowych NIE mialem... jedynie doswiadczenie kulejace bo to moje pierwsze koncertowe foty.

no jasne ze nie doczytalem, nie doczytalem sie w Twojej stopce takiego elementu uposazenia ktory mialby spawiac "trudnosci sprzetowe"

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez gawryl
                            skupiony w centum kadru? bo w fotkach #1 i #2 to nie wierze (srodek jest ciemny, wiec bylo by przejarane). a czemu dajesz -1? doswiadczenie?
                            Pisalem ogolnie, te szersze to 10D na centralnie wazonym byly (i 17-40 ktorego juz nie mam), te blizsze to skupiony.
                            A -1 EV oraz tryb Tv (i RAW offcourse) - na bazie wycinkow z exifa jakie publikuje Slawomir Jankowski przy swoich koncertowkach (nie wiem czy jeszcze to robi ale kiedys kazde zdjecie mialo najwazniejsze elementy exifa) i... sprawdza sie 8)

Zamieszczone przez thorin
                            no jasne ze nie doczytalem, nie doczytalem sie w Twojej stopce takiego elementu uposazenia ktory mialby spawiac "trudnosci sprzetowe"
                            Wlasnie dlatego ich nie mialem... i to nie byl zart... ale chyba nam sie cos fazy rozjechaly bo sie nie rozumiemy .

Komentarz

• woyd
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 488

Witam

Ja jeszcze raz z tematem koncertowych zdjęć bez lampy. Tym razem na Woodstocku Na prośbę zespołu Moskwa fociłem ich koncert. Niektóre zdjęcia znalazły się już na forum Maleo Reggae Rockers:

Co Wy na to ?? Było fajne światło, i fociło się całkiem przyjemnie (czasy 50-160). Zdjęcia zmniejszałem i niektóre wyostrzyłem ciut w Irfanie. ISO oczywiście 1600.

Pozdrawiam
                              Woyd
                              Ostatnio edytowany przez woyd; 1641.

Komentarz

• thorin
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1990

no woyd, musze powiedziec ze zazdroszcze Ci jak cholera bylem na woodstocku 2003 od tego czasu ciulam na sprzet i w wakacje pracuje, ale jednoczesnie focic i bawic sie na woodstocku to przyjemne z pozytecznym a fotki spokens

Komentarz

Pracuję...