to jest przepiękna cerkiew na pradze ślicznie utrzymana i aż sie prosi by ją focić jak chcesz to poakażę jeszcze jakiś pstryk tego obiektu...
X
-
-
Z tego co pamietam to skrypt zowie się pixelpost (wymaga php+mysql).Zamieszczone przez RoutlawTroche odejde od tematu...
Poczekaj bo ja nie nadążam.. czym się pobawisz? skryptem galerii? jak skąd? ja też chce..
EDIT: Nie zauważyłem że wcześniej padła odpowiedź. Mea culpa.Ostatnio edytowany przez ukasbadu; 2864., Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + LinuxKomentarz
-
Może i tak ... ale miłe dla oka ;-).Zamieszczone przez popmartte fotki są obrabiane na MAXA i tyle... kolory, ostrość itp, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + LinuxKomentarz
-
Fotki z kita czyli "nie z innego obiektywu". Obrobke traktuje jako narzędzie, czyli środek do celu, więc nie wiem czy jest sens rozpatrywać czy to wiele czy niewiele :-). Dla mnie liczy się efekt końcowy czyli realizacja jakiejś wizji ... choć wiem, że część forumowiczów ma inne zdanie na ten temat :-D .Zamieszczone przez popmartno miom zdaniem to nie jest niewiele ... to zmienia fotke w sposób dość kardynalny i z takiego sobie kita mamy fajne fotki ... ( a oto chodziło autorowi posta chyba - albo sie myle ?), Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + LinuxKomentarz
-
-
-
polar to jedno. mocny kontrast to drugie. VelviaVision albo cos w tym stylu to trzecie.Zamieszczone przez ukasbaduNp. łódka : http://www.mysteryme.com/index.php?showimage=92 , mi nigdy nie udało się osiągnąć takich kolorów. No i teraz pytanie czego to może być zasługa ? Dobry polar ? Obróbka ? Przypuszczam że jedno i drugie. A może ktoś wie :-) ?
swoja droga, to mozna by to jeszcze lepiej wywolac, staranniej dopracowujac kontrasty na krzywych. dla mnie jest zbyt mala selektywnosc cieni we wskazanym zdjeciu, ale to moze byc wrazenie subiektywne.
inna kwestia - te zdjecia to nie jest zasluga obiektywu, tylko umiejetnosci naswietlenia i wywolania RAW-ow. w ramach naswietlenia wchodzi pomiar i przemyslane wykorzystanie filtrow (polar, polowki), a w ramach wywolania zrozumienie koloru i kontrastu. troche praktyki i mozna opanowacKomentarz
-
Nie no jestem w szoku - kurde ile ja sie naumiec jeszcze muszeZamieszczone przez speed555
- co za kolorki - kurde chyba sobie polara kupie i sie naumie z niego korzystac.
Ostatnio edytowany przez borkomar; 2642.5D +Komentarz
-
Hmmm, a ktoś mi wyjaśni dlaczego przednie koła są rozmyte, a tylne nie?
| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
Z zaciągniętym ręcznym jedzie ?Zamieszczone przez chuckyyHmmm, a ktoś mi wyjaśni dlaczego przednie koła są rozmyte, a tylne nie?
Komentarz
-
Wygląda to na prostą drogę, więc chyba nieZamieszczone przez KrzychuZ zaciągniętym ręcznym jedzie ?
Chyba, że to złudzenie i właśnie wyjechał zza zakrętu...
| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
A nie wiesz jakiego templatu do pixelpost uzywa?Zamieszczone przez OakhallowW liście sprzętu jak wół stoi, że polar.
A swoją drogą bardzo ciekawa galeria od strony www. Czy ktoś może wie co to za skrypt, szablon, etc...?
[edit] Ok, wycofuję pytanie. Już zauwazyłem, że Pixelpost. Dzisiaj się niem pobawię
[edit]
OakhallowPozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
zacisk zapinasz PRZED zakretemZamieszczone przez chuckyyWygląda to na prostą drogę, więc chyba nie
Chyba, że to złudzenie i właśnie wyjechał zza zakrętu...
wiec raczej wlasnie zaczal wchodzic w "boka"Komentarz
-
To bardzo proste tylne koła są blokowane ręcznym hamulcem żeby wywołać poślizg a przednie się obracają szybciej niż porusza się auto bo kierowca dodaje gazu .Bardzo ważne jest to że auto ma napęd na koła przednie.Możesz to sprawdzić na własnym aucie jeśli ma napęd na przód .Kiedyś się tak bawiłem na oblodzonym parkingu , niezła zabawa i szkoła bezpiecznej jazdy , szczególnie w tegorocznej zimie . Polecam to wszystkim do wypróbowania.Hmmm, a ktoś mi wyjaśni dlaczego przednie koła są rozmyte, a tylne nie?Komentarz

Komentarz