Janusz,bardzo dziękuję za te filmiki !!!!!!!
X
-
-
Dziękuję za filmy aczkolwiek są kłopoty z odtworzeniem pierwszych linków które nie są formatu Winamp Media File.
Można to zmienić?Canon 50D (nowy, jeszcze pachnie stanami
) Sigma 24-70 f2.8 Olympus E-510 Olympus 14-45 f3.5-5.5 Olympus 45-150 pare innych gratów.Komentarz
-
-
Czy ponownie coś uległo zmianie, niestety jedyne co widzę, to:
"C:\ ...\ACR_1_part_1.f4v nie może zostać zapisany, ponieważ nie można odczytać pliku źródłowego.
Należy spróbować później lub skontaktować się z administratorem serwera."
... materiał wydaje sie bardzo ciekawy, ale szkopuł w tym, że jest niedostępny
Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.500D , kit , EF50 1,8 II ... na wiosnę może coś dalej sie pomyśli
Jeżeli powyżej napisałem coś niedorzecznego, to traktuj to z przymrużeniem oka :wink:
ŚwieżynekKomentarz
-
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
-
linki działają - pierwsze cztery są w formacie f4v - kodeki trzeba poinstalować.
Janusz,
-
Po Twoich lekcjach kilka rzeczy mi się rozjaśniło. Dobra robota, od jakiegoś czasu szukam książki na ten teamt, żeby roszczeżyć wiedzę, ale niestety nic nie mogę znaleźć.Komentarz
-
Bruce Fraser - Camera RAW i Photoshop CS2 Efektywna Obróbka Cyfrowych Zdjęć. Wyd. Real World wydane przez Heliona.
Niestety Fraserowi zmarło się młodo więc do CS5 nic już nie dopisze...
Janusz,
-
Real World Camera Raw i Photoshop CS3/CS3 PL. Efektywna obróbka cyfrowych zdjęć warta ceny 80zł ?Komentarz
-
To już jest napisane/poprawione/uaktualnione do CS3 po śmierci Frasera przez jego kolegów i współautorów wielu książek. Czy warte ceny? Hmmmmmm... po mojemu prawie każda książka jest warta ceny. Na pewno każda Frasera. Trzeba sobie zdawać sprawę, że nowy ACR poszedł daleko do przodu i sporo obecnych "ficzerów" po prostu nie było w czasach CS2/CS3. ACR ma ten sam silnik co Lightroom i to w nowych wersjach widać. W czasach CS2 Lightroom dopiero powstawał.
Tak czy inaczej podstawy są takie same. Sam zdecyduj.
Janusz,
-
Myślałem, że już wszystko wiem o ACR, a tylu nowych rzeczy się nauczyłem.
Te filmy są świetne - wielkie dzięki za podzielenie się wiedzą.
pozdrawiamKomentarz
-
Odp: #68 - Wołanie RAWów - podstawy czyli szkółka
Można prosić o udostępnienie drugiej części wołania RAWów? Po kliknięciu wyrzuca na główną stronę...
Komentarz
-
Janusz,
-
Odp: #68 - Wołanie RAWów - podstawy czyli szkółka
O ile dobrze pamiętam to w którymś z odcinków było na temat usuwania CA w ACR.
Niestety nie umiem namierzyć w którym. Czy może się mylę i widziałem to gdzieś indziej ?Komentarz
Komentarz