X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12158

Zamieszczone przez dinderi
    W kwestii współpracy z czytnikami, rzeczywiście zmierzone prędkości bywają niekiedy zaskoczeniem Inaczej miewa się przy współpracy z aparatem. W moim przypadku, niby szybsze SanDiski działały wolniej w czytniku, ale ich prędkość objawiała siew aparacie.
    to mozliwe. ja mam 5D wiec tu predkosc zapisu karty nie ma najmniejszego znaczenia
    www albo tez flickr

Komentarz

• iktorn92
      Uzależniony
      • 2007
      • 605

Panowie, witam przymierzam sie do zakupu 2-3 16gb Cfów, mieliście z tym doczynienia? bo cena atrakcyjna, marka znana lecz nie wiem nie mialem doswiadczenia.. co myslicie?

Pzdr!
      Flickr
      Portfolio Ślubne

Komentarz

• jacek_73
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2587

Zamieszczone przez iktorn92
        Panowie, witam przymierzam sie do zakupu 2-3 16gb Cfów, mieliście z tym doczynienia? bo cena atrakcyjna, marka znana lecz nie wiem nie mialem doswiadczenia.. co myslicie?

Pzdr!
        Użytkuje kingstony (te wolniejsze 266X - ultimate, i te najwolniejsze 50X elite pro) i póki co - odpukać - nic się nie dzieje. Uważam produkty Kingstona za bardzo pewne.

Pozdrawiam.
        Jestę fotografę
        miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• iktorn92
          Uzależniony
          • 2007
          • 605

A czy miał ktoś doczynienia konkretnie z tym modelem kart i czy ten 90mb/s jest prawdą?
          Flickr
          Portfolio Ślubne

Komentarz

• kasiulap
            Dopiero zaczyna
            • 2010
            • 21

Również posiadam Kingstony, chyba z 4, czy 5sztuk, największa 8gb. Sprawują się bardzo dobrze
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            PS. 8gb ma 60mb/s - "daje rade" :-D
            Ostatnio edytowany przez kasiulap; 37418. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• OrzelPiotr
              Początki nałogu
              • 2009
              • 350

Również rozważam zakup tego Kingstona... z tym, że chodzi mi po głowie jeszcze Lexar CompactFlash 16GB 400x Professional i nie wiem co wybrać??
              7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Posiadam tego Kingstona w wersji 16GB i sprawuje sie jak dotąd nienagannie. Jeśli chodzi o SanDisk-i to jednak chyba trafia się najwiekszy odsetek podróbek. Uzywam w sumie 3 szt. ( EXtreme i Ultra ) kupione w Sklepie i działają wzorowo
                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Goomis
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1893

Jeszcze raz napiszę.
                  Kingstony padają nagminnie.
                  Pisał też o tym podajże Czacha, który pracował w FJ i miał pełno reklamacji.
                  Jak chcesz mieć pewność danych to SanDisk albo Lexar.
                  90 mb/s jak będziesz miał czytnik co tyle uciągnie (SanDiska np.) albo coś już na USB 3.0
                  5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• gadget_zary
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1046

Mam 2 kingstony 4gb x233, wcześniej miałem 2x2gb x133 i odpukać działają. Z tym że teraz kupuję 2x16 gb i biorę Sandiska Ultra 30mb

Komentarz

• iktorn92
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 605

No zmartwiliscie mnie, transferowo to chodzi mi głowie o zapis na puszke zrzucac bede i tak adapterem sata>CF wiec transfery powinny działać, to chyba trzeba bedzie kupic sandiska 60mb/s ehh

@Bolek02 od jak dawna masz tego kingstona i jak trzyma transfer?
                      Flickr
                      Portfolio Ślubne

Komentarz

• Goomis
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1893

Zamieszczone przez iktorn92
                        No zmartwiliscie mnie, transferowo to chodzi mi głowie o zapis na puszke zrzucac bede i tak adapterem sata>CF wiec transfery powinny działać, to chyba trzeba bedzie kupic sandiska 60mb/s ehh

@Bolek02 od jak dawna masz tego kingstona i jak trzyma transfer?
                        A co masz 1D i walisz przez 5s serią, że potrzebujesz tak szybko bufor zwalniać, że aż 90mb/s potrzebne?
                        5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• iktorn92
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 605

@ Goomis, Czesto pracuje na 1ds zamiennie z 5d2 i dosc czesto seria, potrzebuje szybkiej karty, testowałem 60mb/s jest ok ale moze byc, chodzi po prostu o to, ze za cene 60m/s moge miec 90mb/s tylko wychodzi na troche mało pewne..
                          Flickr
                          Portfolio Ślubne

Komentarz

• Goomis
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1893

5D2 ma tak wolna serię, że jeszcze nie udało mi się w nim zapchać buforu na 30mb/s :-D
                            No ale ja robię maks 5-7zdjęc w serii.
                            Wolałbym mieć pewność danych niż szybką kartę... Albo dołożyć i mieć i to i to w Sandisku Extreme Pro

Komentarz

• iktorn92
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 605

No widzisz, a mi sie udaje..
                              Tak, rozumiem,tylko przy zakupie 3 kart za 250 a za 350 jest lekka roznica w postaci kwoty na jedna karte gratis :P No nic pozostaje mi tylko przemyslec temat...
                              Flickr
                              Portfolio Ślubne

Komentarz

• michael_key
                                Fotografujący
                                • 2009
                                • 2129

Polecam Pretec'a. Mam konkretnie .
                                Używałem ją wcześniej z 40D i 50D, teraz 5D2 i jestem zadowolony. Solidnie wykonany.

Komentarz

Pracuję...