Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marta_o
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 43

Zdjęcia przeglądam I na lcd i na normalnym monitorze. W widoku na pełnym ekranie widzę dokładnie szumy. Właściwie to może mi ktoś powie gdzie i jak mogę sprawdzić czy mam dobrze monitory ustawione (barwy)

Tam ktoś mi o przeczyszczeniu matrycy powiedział. W dwumiesięcznym aparacie ??? Poproszę o więcej wyjaśnień.

Nie fotografowałam konia tylko sytuację i wiedziałam, że nie bardzo do twarzy koniowi z tą belką. Zdjęcia są przykładowe. Ale chętnie posłucham (przeczytam) jakich parametrów użylibyście przy takich zdjęciach. Czas, przysłona, wartość iso.

P.S. Macie jakieś maniakalne nastawienie czy nie czytacie postów dokładnie? Ile razy mam powtarzać, że szkła też muszę sobie sprawić i dobrze o tym wiem. Przecież na grzyba mi sam aparat? :-(
    Ostatnio edytowany przez marta_o; 11152.

Komentarz

• snow
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1145

W widoku na pełnym ekranie widzę dokładnie szumy
      To jedynie 1Dmk3 zostaje

Komentarz

• Driver
        Zablokowany
        • 2005
        • 786

A nie lepiej to wydać na kosmetyki ?

Komentarz

• kami74
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1492

Zamieszczone przez marta_o
          Macie jakieś maniakalne nastawienie czy nie czytacie postów dokładnie? Ile razy mam powtarzać, że szkła też muszę sobie sprawić i dobrze o tym wiem. Przecież na grzyba mi sam aparat? :-(
          Marto., o ile ja czytam uwaznie posty to uwagi o szkłach mówią tylko to że : Najpierw kup dobre szkła a dopiero potem zmieniaj puszkę. Chodzi o kolejność o nic więcej. pozdrawiam
          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• caravaggio
            Bywalec
            • 2006
            • 121

P.S. Macie jakieś maniakalne nastawienie czy nie czytacie postów dokładnie? Ile razy mam powtarzać, że szkła też muszę sobie sprawić i dobrze o tym wiem. Przecież na grzyba mi sam aparat? :-(
            Odnosze wrazenie, ze to raczej ty masz jakies maniakalne nastawienie do posiadanego obecnie sprzetu.

Ja bym na twoim miejscu zajal sie nabyciem tego, do czego zadne pieniadze ci sie nie przydadza - UMIEJETNOSCI fotografowania. Skoro w chwili obecnej nie jestes w stanie wykorzystac polowy mozliwosci 400D, to nie zdziw sie, ze w przypadku 1D ten procent nie wyjdzie ponad 10...

No ale w sumie po co ja sie rozpisuje, skoro ty wiesz najlepiej co jest ci potrzebne do osiagniecia sukcesu? Dziwie sie tylko, ze w ogole zalozylas ten topic, skoro pieniadze juz praktycznie wydalas. Moze rzeczywiscie - jak to juz ktos tutaj zauwazyl - po to, zeby sobie w towarzystwie wrazliwych na zenskie nicki onanistow potrollowac do woli...
            ;-)

Komentarz

• marta_o
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 43

Na kosmetyki już wydałam. Nie mieszczą mi się w domu

caravaggio robisz się niesmaczny. Za stara jestem na takie głupoty. Ja zadałam zwykłe i może trochę naiwne pytanie wynikające z mojej niewiedzy. Jak już w którymś poście wcześniej nadmieniłam, mam nadzieję, że "dorosnę" do sprzętu. Myślałam raczej o prostych odpowiedziach. N.P. Wybierz ten bo..... Albo ten bo.... np. sprawdzi się w trudnych warunkach. (pytanie dotyczyło pewnych modeli z apytaniem o matryce) Nie jest złym niczym nie być profesjonalistą i posiadać oraz uczyć się profesjonalnego sprzętu.
              Ostatnio edytowany przez marta_o; 11152.

Komentarz

• kjoanna
                Początki nałogu
                • 2006
                • 494

Przynajmniej masz poczucie humoru

Proponuje zamknac temat bo zaczynaja sie osobiste wycieczki a i tak przeciez wszystko juz zostalo powiedziane.

CB

Komentarz

• maver1ck
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 187

Te dla przykładu w innych warunkach na wolnym powietrzu

Linki będą działać za jakieś 10.min
                  Jaka stajnia ?

Pozdrawiam
                  Maciek Bryński
                  Strona domowa Galeria

Komentarz

• BelYaal
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 387

Ale z tymi fotkami cos naprawde jest nie tak...
                    moze najpierw pytanko... wyostrzylas je po zmniejszeniu?

Bo jesli tak, to ja tu bym dopatrywal sie w problemie z sigma, znam to szkielko co prawda z innego systemu, ale mozna bylo wycisnac z niego o wiele wiecej, tym bardziej, ze fotki byly robione tez na sloncu.

Komentarz

• Rafał32
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 129

Zamieszczone przez maver1ck
                      Jaka stajnia ?

Pozdrawiam
                      Stajnia Caniona
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Czyli rozumiem majac 30D(5kl/s) i przyzwoitą Ele nie popstrykasz szybkich sportów i reporterki...po przeczytaniu wątku myślę o sprzedaży 30stki i zbieram na Mk III.Max deprecha....
                      Ps jak większość uważam że fotki -zestaw 1 są super-zest 2 taki sobie.
                      Ps 2 zdecydowanie postawiłbym na szkła i dobre body.Ale ja to się może nie znam.....
                      Ostatnio edytowany przez Rafał32; 9837. Powód: Automerged Doublepost
                      Aparat Foto

Komentarz

• rolaj
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 584

caravaggio robisz się niesmaczny. Za stara jestem na takie głupoty. Ja zadałam zwykłe i może trochę naiwne pytanie wynikające z mojej niewiedzy. Jak już w którymś poście wcześniej nadmieniłam, mam nadzieję, że "dorosnę" do sprzętu. Myślałam raczej o prostych odpowiedziach. N.P. Wybierz ten bo..... Albo ten bo.... np. sprawdzi się w trudnych warunkach. (pytanie dotyczyło pewnych modeli z apytaniem o matryce) Nie jest złym niczym nie być profesjonalistą i posiadać oraz uczyć się profesjonalnego sprzętu.
                        Takie to forum też bywa. Zadałaś proste pytanie - otrzymałaś trochę sensownych odpowiedzi i wagon frustracji, zazdrości oraz niedowartościowania. Bo jakże to, amatorka z Markiem Trzecim?! Zgroza. Póki co niech się uczy! Bo my to już mamy, umiemy i wiemy lepiej.

Komentarz

• marta_o
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 43

Zamieszczone przez BelYaal
                          Ale z tymi fotkami cos naprawde jest nie tak...
                          moze najpierw pytanko... wyostrzylas je po zmniejszeniu?

Bo jesli tak, to ja tu bym dopatrywal sie w problemie z sigma, znam to szkielko co prawda z innego systemu, ale mozna bylo wycisnac z niego o wiele wiecej, tym bardziej, ze fotki byly robione tez na sloncu.
                          Nic nie wyostrzałam, nic nie zmieniałam, zrobiłam ich naprawdę dużo wtedy. Kombinowałam z różnymi ustawieniami przysłony, czasu, czułości, nawet balansu bieli. Te akurat mają chyba najlepsze barwy i naświetlenie. Nawet z ostrością na manualu kombinowałam.

Komentarz

• Viracocha
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 853

Zamieszczone przez rolaj
                            Takie to forum też bywa. Zadałaś proste pytanie - otrzymałaś trochę sensownych odpowiedzi i wagon frustracji, zazdrości oraz niedowartościowania. Bo jakże to, amatorka z Markiem Trzecim?! Zgroza. Póki co niech się uczy! Bo my to już mamy, umiemy i wiemy lepiej.
                            I wywody domorosłych psychologów, którzy na podstawie postów budują portret psychologiczny rozmówców

Komentarz

• BelYaal
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 387

Pozwolilem sobie lekko podostrzyc ta fotke, lepiej wyglada raczej

Dwa szkoda, faktycznie, ze nie dalas exif-a bo wtedy byloby widac parametry bo zastanawiam sie, czy przy tym swietle bylo konieczne dac tak duze ISO... stawiam na 1600 po tym co widac w ciemniejszych partiach fotki.
                              Nie wiem, ja obstaje za szklem na wstepie, takie jest moje zdanie, ale to Twoja kasa i wydasz na co chcesz

Komentarz

• Viracocha
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 853

Zamieszczone przez BelYaal
                                Dwa szkoda, faktycznie, ze nie dalas exif-a bo wtedy byloby widac parametry bo zastanawiam sie, czy przy tym swietle bylo konieczne dac tak duze ISO... stawiam na 1600 po tym co widac w ciemniejszych partiach fotki.
                                Nie wiem, ja obstaje za szklem na wstepie, takie jest moje zdanie, ale to Twoja kasa i wydasz na co chcesz
                                A ja stawiam na to, że ciemniejsze partie fotki są po prostu niedoświetlone.

Komentarz

Pracuję...