Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nor
    Bywalec
    • 2006
    • 220

Marto zobacz tutaj (to chyba najpiękniejsze zdjęcia koni jakie widziałem):

Zdjęcia robione Fuji (zobacz w exifie), może warto tą puszkę kupić? :rolleyes:

No dobra teraz bez złośliwości: kup co chcesz, ale pamietaj że jak najdroższa puszka Canona nie pomoże to ... to co? Piękne zdjęcia można robić tez tańszym sprzętem (oczywiście nie popadając w drugą skrajność - bo wtedy można ale jest trudniej). Jeśli chcesz to oczywiście kupuj Marka i tyle, ale IMO to nie rozwiąże Twojego problemu bo jest to bardziej problem psychologiczny a nie fotograficzny. No ale na jakiś czas samopoczucie poprawi Popracuj trochę nad kadrem, bo jakość fotografii to nie tylko szumy i ostrość tam gdzie trzeba.

Komentarz

• drJolo
      Bywalec
      • 2007
      • 105

Zamieszczone przez Myszoor
      Może i ma, ale jak go biorę do ręki i chwytam nieco mocniej to się zastanawiam czy klapka od CF wyleci mi dziś - czy dane mi będzie jednak fotografować do samego końca eventu. Badziew totalny jak za tę kasę.
      Też jak biorę 20ke w rękę zawsze mi ta klapka z CF przeszkadza. Powiem więcej, myślę że 95% nieudanych ujęć jest właśnie z jej powodu, potem nie mogę spać nocami, na randkach myślę tylko o tej klapce, a pod prysznicem jeszcze zawsze, jak grom z jasnego nieba powraca myśl: 'cały czas mi ten nieszczęsny wbudowany flash nie otwiera się za każdym razem'. Zakręcam kurek, biegnę do pokoju i dotykam mojego cennego korpusu. Drżące palce sprawdzają, czy stan flasha się nie poprawił i czy klapka nie wystaje o ułamek milimetra więcej, niż poprzednio. I kładę się spać z myślą, że jutro znów będę musiał walczyć z moim aparatem z nędzną klapką i wadliwym flashem, a pod zdjęciami będę musiał umieszczać podpisy: 'Zrobione, niestety canonem 20D z wystającą klapką CF i nie otwierającym się flashem, dlatego wyszło jak wyszło'

Komentarz

• perqsista
        Początki nałogu
        • 2005
        • 429

Najbardziej śmieszy mnie w tym wątku jak bardzo się "przejmujecie" cudzymi wydatkami. Jakie ma znaczenie czy autorka robi genialne, średnie czy kiepskie zdjęcia? Dla czego wszyscy chcą decydować co jest dla niej lepsze wybierając wszystkie możliwe konfiguracje sprzętowe poza tymi o które pytała?
        Czy z pomocą Marka3 i dobrego szkła nie da się uczyć fotografii? Dlaczego koniecznie musi kupić najpierw dobre szkło i podpinać je do 400-setki skoro jak sama napisała może mieć od razu dobre szkło razem 1-ką?
        www.blog.mielcarek.net

Komentarz

• sniper88
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1156

Zamieszczone przez perqsista
          Najbardziej śmieszy mnie w tym wątku jak bardzo się "przejmujecie" cudzymi wydatkami.
          Może dlatego, żeby po zakupie autorka watku nie zadala sobie pytania: po co mi to?
          WWW | 500px | IG
          Semper in altum

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez sniper88
            Może dlatego, żeby po zakupie autorka watku nie zadala sobie pytania: po co mi to?
            no wlasnie o to chodzi, bo ja osobiscie jakos nie potrafie sobie wyobrazic kobiety biegajacej caly dzien z 3 kilogramowym zestawem

Komentarz

• esteper
              Uzależniony
              • 2006
              • 635

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
              no wlasnie o to chodzi, bo ja osobiscie jakos nie potrafie sobie wyobrazic kobiety biegajacej caly dzien z 3 kilogramowym zestawem
              Czyżby 3kg to było dla Ciebie dużo ? Może czas troszkę przytyrac na siłowni
              5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Zamieszczone przez esteper
                Czyżby 3kg to było dla Ciebie dużo ? Może czas troszkę przytyrac na siłowni
                A czy tutaj jest gdzies mowa o mnie?

Komentarz

• protazy
                  • 2006
                  • 10

A bieganie przy 20stopniowym mrozie w cienkich rajstopach i smini spódniczce sobie wyobrażasz ?? a jednak to kobiety tak tylko potrafią :grin:
                  A ja Martę rozumię 8) to się nazywa eliminacja ograniczeń :smile: i nie jest ważne ze na koniec okazuje się że największym ograniczeniem jest fotograf (znam z autopsji)

Komentarz

• Driver
                    Zablokowany
                    • 2005
                    • 786

Zamieszczone przez sniper88

Odpowiedz : Bo tak.

90 % amatorów kupuje sprzęt ( i to nie tylko w dziedzinie foto ) którego nie jest w stanie wykorzystać.

zawodowiec nigdy nie zada takiego pytania bo wie dokładnie czego chce i nie wyda nawet 1 zł ponad to co mu jest potrzebne

Ale jakie to ma znaczenie ? Ważne że pieniążki zostały wydane i firma zarobiła. Bo PO TO jest to produkowane

Komentarz

• kjoanna
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 494

Zamieszczone przez protazy
                      A bieganie przy 20stopniowym mrozie w cienkich rajstopach i smini spódniczce sobie wyobrażasz ?? a jednak to kobiety tak tylko potrafią :grin:
                      Ha ha ha. I jest jeszcze wiele rzeczy, ktorych Ty DoMiNiQuE nie potrafisz sobie wyobrazic a kobiety potrafia zrobic

CB

Komentarz

• esteper
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 635

A czy tutaj jest gdzies mowa o mnie?
                        Bo mówisz że sobie nie wyobrażasz no to wiesz Poza tam był jęzor (emotka).
                        5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

Zamieszczone przez kjoanna
                          Ha ha ha. I jest jeszcze wiele rzeczy, ktorych Ty DoMiNiQuE nie potrafisz sobie wyobrazic a kobiety potrafia zrobic
                          Wzajemnie

Komentarz

• kjoanna
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 494

Zamieszczone przez Driver
                            .

zawodowiec nigdy nie zada takiego pytania bo wie dokładnie czego chce i nie wyda nawet 1 zł ponad to co mu jest potrzebne
                            Dokladnie. Najwazniejsze sa swiadome zakupy.

Hmmm chyba przyszedl czas zebym nazwala sie zawodowcem

CB

Komentarz

• Tomasz1972
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3042

Po co ludziom wszystkie auta terenowe , sportowe itp skoro nie są uzywane zgodnie z przeznaczeniem ?
                              Też zwracacie uwagę kierowcy jeepa , że po gazetę może jeździć cinquecento ?
                              Więc proszę odpowiadać na pytanie autorki i nie trollować .

Komentarz

• kjoanna
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 494

Wzajemnie
                                Nie watpie

CB

Komentarz

Pracuję...