Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • panczo
    Coś już napisał
    • 2006
    • 96

Bardzo fajne foto, gratuluje i widać, że przyda się lepszy sprzęt
    Spróbuj pożyczyć sobie od kogoś np 30d i 70-200 2,8 canona. Zestaw bardzo fajny i po może nawet jednej imprezie pokaże jak bardzo potrzeba 1d

Nie piszę tego z zazdrości. Chce abyś uniknęła może chwilowo zbędnego wydatku. A może małą alternatywę i 1d markII? Kilka tysięcy taniej a wcale nie gorzej
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Komentarz

• maci78
      Coś już napisał
      • 2007
      • 77

na moje bardzo ładne fotki

po ich obejrzeniu tym bardziej przychylam sie do zdania.... najpierw szkiełka , sprawdzenie jak Ci działają na 400D i ewentualnie dopiero wtedy body.

a zdjęcia naprawdę ok... po Twoim opisie spodziewałem się czegoś duuuuuuuuuuużo gorszego
      30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8 + 24-70 f2.8 + 580EX Stofen

Komentarz

• amroz
        Uzależniony
        • 2006
        • 772

kup sobie dobre szkło i ucz się zdjęcia robić. czy kupisz 400d, 30d, 5d czy marka to co za różnica? Myślę że dla amatora niewielka.

Komentarz

• kami74
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1492

Ale, że co niby z tymi fotkami jest nie tak ? Bo dla mnie są jak najbardziej OK.
          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• marta_o
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 43

Zamieszczone przez rolaj
            mart_o, a to widziałaś? http://svt.se/hogafflahage/hogafflaH.../hestekor.html
            (głośniki!)
            Tego to nawet 1d nie potrafi
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez kami74
            Ale, że co niby z tymi fotkami jest nie tak ? Bo dla mnie są jak najbardziej OK.
            Tamte dwa co włożyłam pierwsze to strasznie szumów dużo widać. No i oczywiście chciałabym mieć możliwość korzystania w różnych warunkach ze sprzętu i strasznie denerwują mnie uciekające momenty. O dopasowanie światła, czasu itp wiem, że sama muszę się postarać.
            Ostatnio edytowany przez marta_o; 11152. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Soul_Man
              Początki nałogu
              • 2007
              • 276

Zamieszczone przez marta_o
              Tamte dwa co włożyłam pierwsze to strasznie szumów dużo widać.
              IMHO wcale nie rzuca się w oczy, szczególnie przy zmniejszonych zdjęciach, które zamieściłaś. Patrzysz na szumy przy 100% powiększeniu?

Komentarz

• fotokor1
                Początki nałogu
                • 2006
                • 373

następne tez bardzo dobre
                podobają mi się zwłaszcza ostatnie
                Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

Tamte dwa co włożyłam pierwsze to strasznie szumów dużo widać. .
                  Ha tylko , że akurat w takich "brudnych" fotkach szumek dodaje smaczku. Ale kazdy lubi co innego
                  5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                  MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• amroz
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 772

nie przesadzajmy z tymi dobrymi zdjeciami. Napiszcie dziewczynie szczerze,
                    bo to najwarzniejsze w tym wszystkim. zdjęcia są słabe, nie ma co ukrywać.
                    zdjęcie 3156: nie trafiłaś z ostrością. ujęcie i kadr bardzo nieciekawe. nie to światło. tło nie zagrało. a w szczególności ta poprzeczna belka, która bardzo żle wygląda przy końskim pysku.
                    zdjęcie 3240: to samo. światło, kadrowanie, tło...
                    Widzę że nie ma co opisywać reszty bo te same błędy. Mam nadzieje że kiedys zobaczysz to sama. To będzie ten moment żeby rozglądnąć się za lepszym aparatem. A tym czasem wyczyść matrycę albo zmniejsz głębię przy takich zdjęciach. Pozdrawiam!

Komentarz

• SAM
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 206

Zamieszczone przez dan7770
                      to raczej ty. ludzie robili ********e zdjecia smiena. i jak to wytlumaczysz? zdjecie to nie tylko technika.to dusza. ale widac,jest ci to obce.

profesjonalisci tak,ale jak ktos zwala wine na puszke (majaca duze mozliwosci) za zle zdjecia robiac takim szklem i mysli ze jak kupi jednke to zrobi sama za niego zdjecia... to to jest pomylka. taki aparat jak 5d czy jednyka to swiadomy wybor. nie kupuje sie ferrari ,jak sie jeszcze za dobrze ruszac nie umie !
                      Wiesz Dan za parę lat (2012 rok) będą w Polsce Mistrostwa Europy w piłce kopanej i zjadą się fotoreporterzy sportowi z całego świata.
                      Weż wtedy łubiankę aparatów Smiena i idź im podaruj. Na pewno posikają się z wdzięczności. :rolleyes:

I o ile lżej im będzie, wyobraź sobie za bramkami tłum facetów ze Smienami. I już dzisiaj więcej nie pij.:-D :-D :-D

P.S. Mam żelazko elektryczne, ale za to z nawilżaniem.
                      Ostatnio edytowany przez SAM; 3309.

Komentarz

• maku
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 563

Tamte dwa co włożyłam pierwsze to strasznie szumów dużo widać.

Czy Ty aby nie oglądasz tych zdjęć na jakimś kiepskawym LCD?

Komentarz

• sv

marta_o ; dostałaś całe mnostwo świetnych rad od ludzi, którzy 1 dmk III na oczy nie widzieli, nie wspominając o tym, że nie robili tym zdjęć:-) Większość z nich również nigdy nie fotografowała konia w ruchu, dlatego nie wiedzą o czym piszą.

Komentarz

• magix
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 298

Zamieszczone przez sven
                            marta_o ; dostałaś całe mnostwo świetnych rad od ludzi, którzy 1 dmk III na oczy nie widzieli, nie wspominając o tym, że nie robili tym zdjęć:-) Większość z nich również nigdy nie fotografowała konia w ruchu, dlatego nie wiedzą o czym piszą.
                            Dlatego jak mówiłem wcześniej warto poczekać na testy bo 1D MK III to jeszcze świeża konstrukcja niewiele osób to ma.
                            C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
                            http://magix.digart.pl/

Komentarz

• caravaggio
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 121

marta_o - po obejrzeniu twoich zdjec jedynie utwierdzilem sie w przekonaniu, ze absolutnie to nie ograniczone mozliwosci sprzetu sa twoim problemem, a raczej ograniczone umiejetnosci ich wykorzystywania.

Znam osobiscie kilku fotoreporterow, ktorzy dawno systemem FD (manual) robili genialne fotografie, wiec - jak to juz ktos zupelnie slusznie raczyl wczesniej zauwazyc - zlej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy.

W twoim przypadku sorry, ale nawet wagon Markow III w niczym nie pomoze... skoro nie potrafisz wykorzystac tego, co oferuje 400D (a wbrew pozorom oferuje wystarczajaco duzo, zeby na profesjonalnym poziomie obfotografowac jezdziectwo wzdluz i wszerz).

Zas jesli chodzi o to okreslenie "****, nie fotograf", ktorego uzylem i ktore wywolalo takie oburzenie co poniektorych - lubie nazywac sprawy po imieniu, bez kurtuazyjnego sciemniania. Uwazam, ze najbardziej szczera brutalna prawda jest uczciwsza niz najslodsze pod sloncem falszywe pierdy, jakie niektorzy lubia uskuteczniac. Jak sie to komus nie podoba, czytac nie musi - to forum jest wyposazone w mechanizm ignorowania innych uzytkownikow.

A tak pobieznie przegladajac ten topic moge jedynie powiedziec, ze grubo ponad polowa tak zwanych porad to falszywe doradztwo "fachowcow", ktorzy nie dosc, ze omawianego sprzetu na oczy nie widzieli, to jeszcze nigdy w zyciu pewnie nie byli na zawodach jezdzieckich (o fotografowaniu ich nawet nie mowiac).

No ale to przeciez jest oczywiste, ze czyjas kase wydaje sie latwo, lekko i przyjemnie - wiec czemu nie zaproponowac Marka III i 400/2.8... skoro ma byc do sportu, to musi byc z najwyzszej polki A tym, ze to ma byc sprzet dla kompletnej amatorki, przed ktora jak widze jeszcze sporo pracy nad warsztatem, juz nikt sobie **** nie zawraca. Przeciez koniec koncow to nie oni beda rozczarowani, ze wydali 20 tysiecy na sprzet, ktory w zadnym wypadku wynikow na miare poniesionych kosztow nie przyniosl...

A co gorsze wspomniana amatorka w miedzyczasie czyta te glupoty i lyka je jak karp wode utwierdzajac sie w falszywym przekonaniu, ze jesli nie wyda furmanki pieniedzy, to ladnego zdjecia w zyciu nie zrobi.

Ale to jest akurat typowe dla tego forum, wiec w sumie zdziwiony nie jestem. Jakbym kiedykolwiek komus mial wytlumaczyc definicje okreslenia "niedzwiedzia przysluga", z pewnoscia link do tego topicu bedzie jedna z pierwszych pomocy dydaktycznych, jaka mi przyjdzie do glowy...
                              Ostatnio edytowany przez caravaggio; 6543.
                              ;-)

Komentarz

• kjoanna
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 494

Caravaggio no ale skoro marta_o chce sobie kupic nowa puszke to po co na sile zmieniac jej decyzje? Przeciez juz kilkadziesiat razy bylo powiedziane ze lepiej kupic dobre szkla...
                                Moje zdanie jest takie ze jesli wydawac taka kwote pieniedzy to przynajmniej swiadomie, nawet jesli ktos jest amatorem. Takie moje skromne zdanie

CB

Komentarz

Pracuję...