X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mariusz.P
    Bywalec
    • 2007
    • 132

Dzięki pawelsz:smile:
    Teraz już wiem dlaczego ludzie tak niechętnie pokazują fotki testowe. Zawsze można zgonić na umiejętności fotografa. Co do tematu to chciałem przekazać, że jak ja bym miał wybierać to nadal najpierw 5D później 35 L1,4.
    Pozdrawiam

Komentarz

• himi
      Zablokowany
      • 2006
      • 2638

I zapewniam się, że na 35L się nie skończy

Komentarz

• amroz
        Uzależniony
        • 2006
        • 772

macie jakieś fajne fotki 35l na 5d ? Takie żeby mnie powaliły na kolana!

Komentarz

• sadaman
          Początki nałogu
          • 2006
          • 294

Zamieszczone przez Mariusz.P
          Ja po przykładach i zdjęciach testowych nie oceniam zdolności fotograficznych innych osób.
          O ile mi wiadomo żyjemy w kraju gdzie można mówić co się żywnie komu podoba, oczywiście w granicach przyzwoitości
          Ponadto wierz lub nie - każdy czasem robi zdjęcia do których się w żaden sposób nie przygotowuje, co zdarza się i mi - ale efekt jest o wiele lepszy niż to co pokazałeś jako przykład. Właściwie oglądając te zdjęcia mógłbym powiedzieć że zostały zrobione jakimś głuptakiem:wink:
          Tak czy owak w dość niefrasobliwy sposób sam dzięki sobie naraziłeś się na lekką krytyke - ale traktowałbym to z przymrużeniem oka

Pozdrawiam
          Pucha i słoki

Komentarz

• kucza21
            Uzależniony
            • 2007
            • 518

Zamieszczone przez amroz
            macie jakieś fajne fotki 35l na 5d ? Takie żeby mnie powaliły na kolana!
            I tu zaczyna się problem.

Komentarz

• Mariusz.P
              Bywalec
              • 2007
              • 132

Zamieszczone przez sadaman
              O ile mi wiadomo żyjemy w kraju gdzie można mówić co się żywnie komu podoba, oczywiście w granicach przyzwoitości
              Ponadto wierz lub nie - każdy czasem robi zdjęcia do których się w żaden sposób nie przygotowuje, co zdarza się i mi - ale efekt jest o wiele lepszy niż to co pokazałeś jako przykład. Właściwie oglądając te zdjęcia mógłbym powiedzieć że zostały zrobione jakimś głuptakiem:wink:
              Tak czy owak w dość niefrasobliwy sposób sam dzięki sobie naraziłeś się na lekką krytyke - ale traktowałbym to z przymrużeniem oka

Pozdrawiam
              Masz rację to był niezbyt szczęśliwy sposób na pokazanie różnic .... Jak znajdę trochę czasu to pokażę coś innego, 5D mam od kilku chwil najlepsze moje fotki są na razie z 350D i 40D.
              Ps. Gdzieś widziałem w Tematach o obiektywach i lampach temat Najlepsze fotografie 35 L1,4 było zdjęcie dziecka wykonane 5D ,35 L1,4 .

Onet: codzienne źródło informacji milionów Polaków - wiadomości z kraju i ze świata 24/7, pogoda, sport, biznes, moto, rozrywka. Bądź na bieżąco z Onet!

Komentarz

• amroz
                Uzależniony
                • 2006
                • 772

Zamieszczone przez kucza21
                I tu zaczyna się problem.
                problem? dlaczego? może jednak?

Komentarz

• kucza21
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 518

Zamieszczone przez amroz
                  problem? dlaczego? może jednak?
                  Bo 10 stron dywagacji na temat co lepiej, wielu posiada i szkiełko i 5D, ale o zdjęcia już trudno.

Komentarz

• amroz
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 772

Bo 10 stron dywagacji na temat co lepiej, wielu posiada i szkiełko i 5D, ale o zdjęcia już trudno.
                    myślisz że o umiejętności chodzi? że nie mają się czym pochwalić?

Komentarz

• aptur
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3837

To nie jest wątek ze zdjęciami 35L czy innych szkieł na 5D. Kolega zadał proste pytanie i otrzymał odpowiedź. Większość udzielających się w tym temacie radziła kupić 5D.

Komentarz

• radmro
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 196

Może nie do końca na temat, ale zamiast na 35L może warto zwrócić uwagę na 24 1.4L? Też się zastanawiałem czy FF czy może coś jasnego? Wybrałem 24 1.4 z dwóch powodów: szkło było tańsze niż aparat (a sprzedając roczne 40D byłbym w tył jakieś 2 koła, nad czym było mi trudno przejść do porządku dziennego), a po drugie 24 na 40D daje mi idealną dla moich potrzeb ogniskową (ok. 40 mm). Na pełną klatkę mam wprawdzie dalej apetyt ale bez jakiegość strasznego ciśnienia. Póki co mam fajne jasne szkło, dobry aparat i jest super.
                        5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
                        flickr

Komentarz

• mkfoto
                          • 2008
                          • 11

Zamieszczone przez yogi-bear

5D aparatem studyjnym... Ci co nim robią reporterkę weselną, też są "****mi, a nie fotografami"? ;-)
                          Yogi bear a ci co focą 30D wesela i sluby to .... ?? no wal śmiało :razz:
                          2x5DMkIII ;135L f/2,0 ;24-70L f/2,8 ; 85 f/1,8 50 f/1,4 ;15 f/2.8 Fisheye;580 EX II

Komentarz

• iREM
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 951

Zamieszczone przez mkfoto
                            Yogi bear a ci co focą 30D wesela i sluby to .... ?? no wal śmiało :razz:
                            To ja walę śmiało: ci co focą wesela i śluby tylko JEDNĄ puszką to... :-P
                            Wszystko można zrobić lepiej.
                            www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Skipper
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1112

Zamieszczone przez iREM
                              wariaci czy twardziele?

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• mkfoto
                                • 2008
                                • 11

Zamieszczone przez iREM

NO to poprawka. Ci co focą śłuby i wesela 30D i 350D ;> to...:razz:
                                2x5DMkIII ;135L f/2,0 ;24-70L f/2,8 ; 85 f/1,8 50 f/1,4 ;15 f/2.8 Fisheye;580 EX II

Komentarz

Pracuję...