X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koraf
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1748

Zgadzam się w pełni z przedmówcami pełna klatka zdecydowanie podnosi jakość i przyjemnośc fotgrafowania , a jak zrobić aby mieć 5d ( 5dII) i 35L/1.4 to już dużo trudniejsze pytanie , nie miałem sigmy 30/1.4 ale wg mnie jest optycznie słabsza od canona no i ten nieszczęny AF szkła na 5d to znak zapytania.

Komentarz

• Mariusz.P
      Bywalec
      • 2007
      • 132

Przykład : Carl Zeiss Pancoral 50 mm f1,8 t1/80 ISO 200
      Zdjęcia zmniejszone i po kompresji tylko po wywołani z RAW ( temat zdjęcia czysto testowy a nie artystyczny).

1. 5D

2. 40D
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zdjęcia zmniejszone i po kompresji tylko po wywołani z RAW ( temat zdjęcia czysto testowy a nie artystyczny).
      1.5D
      2. 40D
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Nie ma zdjęć nie wiem dla czego ? trudno szkoda chciałem pokazać różnicę.
      Ostatnio edytowany przez Mariusz.P; 13787. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• sadaman
        Początki nałogu
        • 2006
        • 294

Pomoge troszkę Mariuszowi.P i właściwie podlinkuje zdjęcia które zapodał post wcześniej ale nie chciały się wyświetlić. Powód - zła adresacja do obrazków.

1. 5D

Foto 1

2. 40D
        Foto 2
        Pucha i słoki

Komentarz

• Naps
          Bywalec
          • 2008
          • 122

pomoglbys Mariuszowi nie wstawiajac tych zdjec.........

Komentarz

• sadaman
            Początki nałogu
            • 2006
            • 294

Zamieszczone przez Naps
            pomoglbys Mariuszowi nie wstawiajac tych zdjec.........
            A dlaczego miałbym nie pomagać
            Inna sprawą jest właściwie brak różnicy między jedną a drugą fotką
            To też pokazuje że - piątka nie jest aparatem dla wszystkich a już napewno nie dla osób które robić zdjęć raczej nie potrafią a kupiły ją po to by poprostu mieć.

Warto czasem pokazac obie strony medalu...niegdy nie było i nie będzie tak że jak sobie kupimy droższy aparat to od razu będą ładniejsze obrazki:-|
            Tu wraz ze sprzętem w którym drzemią ogromne możliwości w parze musi iść też umiejętność robienia zdjęć / technika nad którą trzeba pracować
            Ostatnio edytowany przez sadaman; 7756.
            Pucha i słoki

Komentarz

• Naps
              Bywalec
              • 2008
              • 122

o to wlasnie mi chodzi!!!

Komentarz

• Mellan
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1851

No i dyskusja poraz 13897 lub 18216 zeszła na wek FF vs crop
                Jeśli są jakieś wątpliwości do 5D (stary, wolny,niecelny), nowe sztuki niedostępne, a stare zajechane, bierz te 35mm. Na cropie nie wykorzystasz tego szkiełka do końca, ale będziesz i tak zadowolony. To świetna stałka, a najbardziej dyskusyjna jej wada/zaleta czyli winieta na FF, na cropie właściwie zniknie.
                C-F-K - forever

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

Mellan nie przesadzaj. Jeśli zajechaną puszką jest body z dorobkiem 25k to rzeczywiście. Ale to nie jest prawda obiektywna. 25k dla tej puszki to małe miki. Zawodnicy pracujący puszkami, także ci z forum, wyciskali z piątek na pierwszej migawce nawet po 150- 200k cykli. Jeśli ktoś kupuje body hobbystycznie to zakup takiego 25-tysięcznego zupełnie go powinien zadowolić, nie zajedzie go prędko. A zarabiający sprzętem z pewnością nie będzie się szczypał, sięgnie po nowe (przecież są na alle) albo po marka dwa.

Komentarz

• Mellan
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1851

Powtarzam tylko argumenty wytaczane przez krytykantów piątek osobiście się z nimi nie zgadzając jako użytkownik. Zresztą sam wiesz to samo, himi
                    Ta dyskusja to coś jak dejavu...
                    35mm miałem okazję podpiąć u hoffi66. Gdyby nie fakt, że wolę jednak zooma jako bardziej uniwersalnego, a nie robie często fot na otworze większym niż 4.0 zapewne bym je zakupił jak bardziej celne i lepsze optycznie.
                    C-F-K - forever

Komentarz

• aptur
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3837

Zamieszczone przez amroz
                      Witam! Mam dylemat co zrobić. Posiadam 40d i obiektyw 50/1,4. Potrzebuje czegoś szerszego. w sam raz dla mnie byłby 35 L podłączony do 40d. A z drugiej strony gdybym kupił 5d to miałbym to samo na moim 50/1,4. Jak decyzja Waszym zdaniem byłaby rozsądniejsza? .
                      Bez wahania 5D i 50/1.4

Komentarz

• kucza21
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 518

No i po wszystkim. Właśnie kupiłem 5D te stare (wcześniej 400D) Podpiąłem odpowiednio 3 szkiełka 70-200 2.8 - KOP, 35 1.4 - Kopniak i wreszcie 85 1.8 również, plastyka i ogólnie obrazek przepiękny. Niestety pogoda tutaj kiepska więc nie mogę zrobić zdjęć przy dobrym świetle. I jeszcze co do AFu jak dla mnie zabójczo szybki i sprawny. Czekam, aż mi się nadarzy okazja pofocić . A... Również muszę pochwalić się ceną. Przebieg 300 klatek, 3 miesięczny, jeszcze z folią na wyświetlaczach za jedyne 3600zł w przeliczeniu Pięknie !

Komentarz

• fahrenheit
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 360

sprawdzales przebieg czy po tym co CI aparat mowi wnioskujesz ze ma 300, Zakupu gratuluję

Komentarz

• himi
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 2638

Czasem lepiej nie wiedzieć

Komentarz

• Przemek Białek
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 832

Zamieszczone przez fahrenheit
                              sprawdzales przebieg czy po tym co CI aparat mowi wnioskujesz ze ma 300, Zakupu gratuluję
                              do prawidlowego sprawdzenia przebiegu, maja mozliwosc jedynie w serwisie
                              dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                              "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Bingant
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 507

No to gratuluję podjęcia właściwej decyzji. Nie pożałujesz na pewno!
                                6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

Pracuję...