to jest wątek ofiar marketingowej propagandy
X
-
-
Nie ma to jak profesjonalne podejście do tematu profesjonalnych puszek i z profesjonalnymi szkłami używanych przez profesjonalistów. Tylko pozazdrościć
Komentarz
-
ja się nie zgodzę, wydaje mi się, że podana przez Ciebie analogia mieści o wiele szersze ramy niż różnica między 1ds a 5d2 a może i nawet 50D, coś w rodzaju na 1Ds można zarabiać, inni zarabiają na 350D, i to nie wiem..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
powiem szczerze, że różnica między Alpha 350 a 50D będzie miała te +10 do ********ości i jakiś procent tej ********ości nabiorą zdjęcia, z pewnościa, kwestia czy aż takiej..50D + 17-55/2.8Komentarz
-
Profesjonalny - służący do zarabiania pieniędzy a więc Seicento z kratką jest autem profesjonalnym. Inaczej ktoś kto jeździ Seicento bez kratki nie jest profesjonalistą a dalej idąc tym tropem ktoś kto nie fotografuje "jedynką" też nie jest profesjonalistą tylko FotoZiutkiem
Komentarz
-
5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
---------------------------------------Komentarz
-
Komentarz
-
To, czy coś jest profesjonalne, czy nie wynika z tego, jak traktowany jest wydatek na to coś. Inwestowanie pieniędzy w cokolwiek, ma na celu ich odzyskanie, za czym stoi również kalkulacja kosztów użytkowania, ryzyk etc. Inwestując świadomie w - powiedzmy - 350D, podejmuje się takie a nie inne ryzyko, które jest zupełnie inne w przypadku zainwestowania 1Ds3. Jeśli ktoś takiej kalkulacji nie robi, sprzęt w jego rękach nie jest czymś profesjonalnym. Kropka.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
ten wątek to onanizm w najczystszej postaci - tylko jedynki są w pełni profesjonalne pozostałe najwyżej dla półprofesjonalistów nie chcesz być połową profesjonalisty to kupuj jedynki.Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścieńKomentarz
-
Komentarz
-
Co by nie pisać, to jest fakt.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przecież nikt nie pisze, że profesjonalista nie może posługiwać się nieprofesjonalnym sprzętem i na odwrót-posługiwanie się jedynką nie uczyni automatycznie z fotografa profesjonalisty
:smile:
Komentarz
-
faktem też jest, że poranny onanizm wzmacnia organizm i każdy ma prawo do orgazmu ;-)Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
posługiwanie się nieprofesjonalnym sprzętem automatyczne degraduje do połowy profesjonalisty lub nawet entuzjasty jeśli bierze do ręki trzycyfrowy korpus, natomiast używanie jedynek nobilituje, a gawiedź to nawet może takiego za fotografa albo nawet fotografika (znaczy artystę pełną gębą) brać.Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścieńKomentarz
-
Komentarz