To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eberloth
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2350

Witam!

Na początku był... Canon. PowerShot A400. Później fociłem "na poważnie" jednym z NAJLEPSZYCH kompaktów/hybryd na świecie. I nie był to Canon tylko Fuji FinePix S6500fd. Teraz, nie rozstając się z Fuji, trzymam w drżących dłoniach pierwsze lustro - 450D. Można powiedzieć, że wróciłem do korzeni Mam nadzieję wiele się tu nauczyć i dobrze bawić...

Pozdrawiam
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Komentarz

• jmarciniak

Ostatnio nabyłem Canona 40D, zatem pojawiłem sie i tu, witajcie

Komentarz

• RyszardSwiderski
        Coś już napisał
        • 2008
        • 51

Ja zaczynałem z S3 IS, po roku stwierdziłem, że to nie to, że potrzebuję lustrzanki... no i zaczęło się jak na razie 400D, kilka obiektywów i kilka miesięcy "obywania" się ze sprzętem... Aktualnie poluję na 580 EX II, ale fundusze stoją na drodze

Witam wszystkich!!

Komentarz

• bibi777

Witam

Aparat - mam; Fotki - pstrykam; na Fotografii - się nie znam
          I to na razie tyle...

Komentarz

• XLesio
            Uzależniony
            • 2008
            • 515

No to 3 słowa. Jestem tu już od jakiegoś czasu, ale śmiertelnie nudzi mi się w ostatnim kwadransie pracy - więc piszę

Od 8 lat w Wawie, chociaż pochodzę z serca kujaw. Od 20 lat apart w rękach, chociaż mam niewiele więcej (aha - staż nadal nie jest dostetecznie proporcjonalny do jakości wykonywanych zdjęć..). Negatywy wrzucam w jpgi, chociaż nie chcę cyfrówki Słowem jestem jaki jestem, chociaż daję się oswoić.
            "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
            EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
            C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• Venture
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 26

Witam wszystkich foto-entuzjastów. Moja przygoda z fotografią zaczęła się 4 lata temu od zakupu Sony dsc f-717, teraz przesiadam się na lustro Canona i będę was czasem nawiedzał :P

Pozdr.
              Canon 400D + Kit + 50 1.8 + 4 aku + 2x 8GB + 1x 4GB + statyw + Naneu Pro Military Alpha Black

Komentarz

• Garnett
                Coś już napisał
                • 2004
                • 79

Witam
                Nie bede wypisiywal kompaktow bo za duzo ich bylo wiec zaczne od luster.
                Kiedys juz tutaj bylem jakies 4 lata temu jak kupilem d30
                Potem przesiadlem sie na system Nikona ale po kradziezy wszystkiego co mialem w tym systemie w dniu wlasnego slubu znow nabylem Canona.
                Tym razem 40d i zaczynam kompletowanie systemu od nowa.
                Pozdrawiam
                Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
                ( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska

Komentarz

• mariush
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 29

Witam forumowiczów,
                  Ponieważ padło w końcu na Canona, wypada się przedstawić. :-)
                  Toruńczyk, fotografujący od kilku lat (dotychczas był to znakomity system Olympusa - najpierw E-1, potem E-3, z rozmaitymi szkłami). Zainteresowania - dość szerokie, przede wszystkim człowiek i pejzaż, we wielu odmianach.
                  Moje zdjęcia można obejrzeć m.in. tu:

Canonowy sprzęt, którego od niedawna próbuję używać do 5D + Sigma 20 mm f1,8 + 50-ka 1,8 + lampa 580-ka. Kompletnie nie znam systemu canona (generalnie, ze względu na lenistwo prawdopodobnie, kwestie sprzętowe zawsze pozostawały u mnie w cieniu fotografii) i dlatego głównie trafiłem na forum.

pzdr
                  mariusz
                  Moje fotografie - http://www.mariuszsarzynski.pl/
                  Blog z głupotami - http://photohibition.blogspot.com/

Komentarz

• focs
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 35

To i ja sie przywitam, dosc dlugi czas tylko przegladalem canon-board, przyszla pora na rejestracje i wlaczenie sie w dyskusje sprzet jaki posiadam powinien widniec pod spodem (jesli nic nie pokrecilem) fotografie traktuje hobbystycznie i ciagle sie ucze, a moze dopiero pozdrawiam,
                    40D - T17-50 f/2.8; C85 f/1.8; C430EX MkII; Benro 228n6 KS-0, YONGNUO OC-E3, CTR-301P trigger; Lowepro MicroTrekker 200

Komentarz

• adineo

Witam wszystkich serdecznie. Od trzech dni jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 450 D. Jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o taki sprzęt. Będę więc często zadawał banalne pytania i proszę się nie śmiać. :-) Aparat chcę wykorzystać do zwykłych fotek jak i do focenia nocnego nieba gdyż posiadam teleskop.
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      A ja się przywitałem i gdzieś wcięło mój post :-)
                      Zatem WITAM raz jeszcze.
                      Ostatnio edytowany przez Gość; 19749. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• pilon

Witam wszystkich serdecznie, miło mi zacząć poznawać świat Canona.
                        Mam nadzieję, że spędzę tutaj tylko i wyłącznie miłe i pouczające chwile
                        Pozdrawiam!

Komentarz

• Eddek
                          • 2008
                          • 4

Dziobry wieczor

2 miesiace temu zanabylem Canona 450D i za namowa Don Bolano pojawilem sie tutaj :
                          Moja skromna galeria: http://www.flickr.com/photos/eddek

Komentarz

• itam86

Witam
                            Fotografia zarazil mnie Tata(amator;]) wybralem sie do Szkoly Zawodowej a pozniej technikum Fototechnicznego na ul.spokojnej w Warszawie,aktulanie jestem absolwentem i rozgladam sie za praca w tym zawodzie.Uczestniczylem w wielu sesjach komercyjnych jako asystent(popychadlo-niewolnik ) aktualnie jestem szczesliwym posiadaczem 400d i 300v.No to chyba tyle na poczatek,forum przegladam juz od dawna ale dopiero teraz postanowilem sie przedstawic.Pozdrawiam wszystkich forumowiczow - Mateusz

Komentarz

• jarekb17
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 23

Witam.
                              Jestem od bardzooo niedawna szczęśliwym (mam nadzieję ) posiadaczem canona i pozdrawiam wszystkich!
                              Oj chyba będę często zaglądał bo wiedzy brak .
                              jedynka / EF 50-1,8mkI/ 24-105f4 /Lowepro SlingShot 200AW
                              ..inne później

Komentarz

• PABAS

Witam Wszystkich

Witam Wszystkich

Jako nowy napalony/zapalony początkujący fotograf pragnę się przywitać, wraz z moim nowym nabytkiem w postaci Canon 40D + Tokina AF 28-80 f/2,8 AT-X 280AF PRO (myślę że na początek w zupełności wystarczy). Z czasem jakiś teleobiektyw + stałka.

Pozdrawiam
                                PABAS
                                Ostatnio edytowany przez Gość; 20438.

Komentarz

Pracuję...