X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janmar
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3468

Cokolwiek by to nie było to jeśli możesz,kup docelowo.Dwa razy zapłacisz i stracisz trochę czasu po co?IMHO INTUOS 4 .Myszka nie odejdzie do pudełka.Do pewnych rzeczy lepszy tablet do innych mysz.Oba w stand bay-u na biurku.Pozdrawiam.

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

Wczoraj przyniosłem do domu insuosa 4S, zastanawiałem się nad większym, ale do retuszu to zupełnie nie potrzebne a wręcz przeszkadza. W pracy mam intuosa3 A5 Wide, do projektowania ok, ale jak mam jakiś retusz zrobić to zdecydowanie za dużo trzeba się namachać. Jammar dobrze mówi, bamboo jest fajny ale do zabawy, nie to piórko, nie ta ergonomia, dużo mniejsza czułość. Bardzo fajnym rozwiązaniem w intuosie są programowalne przyciski (6 w najmniejszym) a kółko to już zupełna rewelacja. Rysującemu dziecku kupcie lepiej porządne kredki, po co ma sobie oczy męczyć przy komputerze, zwłaszcza, że A6 do rysowania to i tak za mało.
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Pasik
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 28

Zamieszczone przez pank
        Wczoraj przyniosłem do domu insuosa 4S, zastanawiałem się nad większym, ale do retuszu to zupełnie nie potrzebne a wręcz przeszkadza. W pracy mam intuosa3 A5 Wide, do projektowania ok, ale jak mam jakiś retusz zrobić to zdecydowanie za dużo trzeba się namachać. Jammar dobrze mówi, bamboo jest fajny ale do zabawy, nie to piórko, nie ta ergonomia, dużo mniejsza czułość. Bardzo fajnym rozwiązaniem w intuosie są programowalne przyciski (6 w najmniejszym) a to już zupełna rewelacja. Rysującemu dziecku kupcie lepiej porządne kredki, po co ma sobie oczy męczyć przy komputerze, zwłaszcza, że A6 do to i tak za mało.
        Ok zastanowię się nad wyborem drożej opcji...choć pewnie i tak na początek my sobie kupimy Bamboo do retuszu zdjęć a dziecko swoją drogą dostanie na Insuosa.
        Dziecko od 8 lat ma kredki, węgiel, pastele, akwarele, farby olejne itp.
        Wesoła twórczość dawno temu przeniosła się do painta- ale ile można.
        pozdr.Pasik

Komentarz

• pank
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1502

Intuos dla dziecka to mocna przesada, lepiej kupcie mu bamboo fun M A5.
          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• pmiazga

bamboo będzie całkowicie wystarczające .

Komentarz

• mekii
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 23

Witam, mam pytanie do użytkowników?
              Jakie macie akcje pod przyciskami na tablecie?
              Jak obrabiacie zdjęcia to od czego uzależniacie nacisk?
              Sam na przykład chciałbym uzależnić opcję Hardness od nacisku - jak to zrobić?

Komentarz

• Kolaj
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 3293

ja mam na ogół opacity. Przycisków na tablecie nie używam. Mam ich wystarczająco dużo na klawiaturze, która stoi obok.

Komentarz

• yellowpliszka
                  Zablokowany
                  • 2009
                  • 266

Zostalem posiadaczem malego Wacoma 4, fajna sprawa ale na nauke troche zejdzie. Na samym poczatku pojawialo mi sie po dotknieciu piorkiem tabletu 'kolko', identyczne jak po upadku kropli. Teraz gdzies wyparowalo... Nie ukrywam ze ciekawe to bylo ale nie potrafie wrocic do tych ustawien, czy ktos wie jak to wlaczyc?

Komentarz

• iso
                    Uzależniony
                    • 2009
                    • 547

windows 7? ciezko jest to poustawiac. ja mam pentagrama i w ogóle niezle jazdy z nim były jak zmieniłem system. teraz raz jest dobrze, raz wywala błąd softu, raz działa tylko w fotoszopie. zero jakiejkolwiek kompatybilnosci.

Komentarz

• yellowpliszka
                      Zablokowany
                      • 2009
                      • 266

Zamieszczone przez iso
                      windows 7? ciezko jest to poustawiac. ja mam pentagrama i w ogóle niezle jazdy z nim były jak zmieniłem system. teraz raz jest dobrze, raz wywala błąd softu, raz działa tylko w fotoszopie. zero jakiejkolwiek kompatybilnosci.
                      Tak to Win 7, no nie gadaj ze to takie straszne...

Komentarz

• iso
                        Uzależniony
                        • 2009
                        • 547

Przynajmniej u mnie był problem. razem z tabletem miałem soft do niego i program który odpowiadał za skróty na tabliczce. pod xp śmigało równo, program się włączał w autostarcie i nie było problemu. na 7 zainstalowałem, chodziło przez miesiąc później przestało w fotoszopie zauważać nacisk pióra, zaczął wyskakiwać błąd przy uruchamianiu systemu i zniknęło to kółeczko o którym mówisz. Przeinstalowałem soft na nowszy, ale po tygodniu wszystko wróciło do 'normy'. wywaliłem program z autostartu i jakoś to działa.

Komentarz

• piast9
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3267

Zamieszczone przez yellowpliszka
                          Na samym poczatku pojawialo mi sie po dotknieciu piorkiem tabletu 'kolko', identyczne jak po upadku kropli. Teraz gdzies wyparowalo...
                          Panel Sterowania -> Pióro i urządzenia dotykowe i włącz sobie opcję Naciśnij i przytrzymaj.
                          Moim zdaniem dobrze, że wyparowało, bo uniemożliwia to rysowanie. Po naciśnięciu na tablet pojawia się to kapnięcie i przez ułamek sekundy kursor zamiera. To jest dobre może to klikania w okienka, nie do rysowania.
                          650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Hiv
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 321

A ja mam dziwny problem od dłuższego czasu.
                            Chodzi o drgający kursor w modelu Bamboo.
                            Nie wiem skąd sie mu to bierze ale kursor drga dosłownie o mm w każdą stronę. Następnego dnia już wszystko ok... I tak od nowa.
                            Nie ma reguły.

Co go boli?

Komentarz

• gavin
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 1339

Zamieszczone przez Hiv
                              A ja mam dziwny problem od dłuższego czasu.
                              Chodzi o drgający kursor w modelu Bamboo.
                              Nie wiem skąd sie mu to bierze ale kursor drga dosłownie o mm w każdą stronę. Następnego dnia już wszystko ok... I tak od nowa.
                              Nie ma reguły.

Co go boli?
                              a masz podpiętą mysz?

Komentarz

• Hiv
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 321

To jest tablet bez myszy
                                Mysz mam Logitecha, radiowa.

Komentarz

Pracuję...