X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Semtex
    Początki nałogu
    • 2005
    • 347

Może zamień wtyczki wejściami tzn przepnij kable - czasami to wystarcza jak się odświeży manager urządzeń i przerwania , ja mam podobnie dużo sprzętu + jeszcze joystick i jest wszystko OK ,
    Ostatnio edytowany przez Semtex; 2067.
    5d + plecak

Komentarz

• mor_feusz
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1370

A ja powiem tak. Mialem podobna sytuacje w starym laptopie Asusa (tabletu nie mam) Jesli podpialem urzadzenia pod wszystkie 4 porty - to siadalo (a jak jeszcze kopiowalem dane na zewnetrzny dysk - tai maly 2.5" zasilany z USB to juz koniec - nawet lapciak mi sie zawieszal). Rozwiazalem problem kupujac HUB usb z zasilaniem (najzwyklejszy tylko mial zasialacz jakis Belkin). Teraz juz go nie mam poniewaz nie potrzebuje a dodatkowe 2 porty w nowym laptopie mam z zewnetrznego LCD. Niektorzy producenci skapia na rozwiazaniach technicznych
      Ostatnio edytowany przez mor_feusz; 5033.

Komentarz

• RNz
        Uzależniony
        • 2007
        • 708

Kubaman, nie masz czasem visty? Ktoś tu pisał o problemach
        U mnie na hub'ie usb z zasilaczem wszystko chodzi (drukarka, skaner, mysz i bamboo), więc może mor_feusz słuznie wnioskuje

Komentarz

• piast9
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3267

Czy któreś z urządzeń podpinasz pod USB wyprowadzone na przód obudowy?
          650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• lempl
            Uzależniony
            • 2006
            • 684

Też stawiam na zbyt duże obciążenie prądowe usb. Miałem podobny problem jak mor_feusz, tylko u mnie dysk 2,5' zasilany z usb czasem po prostu nie chciał startować, hub z zasilaczem rozwiązał problem.

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

Zamieszczone przez Semtex
              Może zamień wtyczki wejściami
              nie ma znaczenia

Zamieszczone przez mor_feusz
              A ja powiem tak.
              nie wchodzi w grę, mam nowiutki komputer z zasilaczem 450W

Zamieszczone przez RNz
              Kubaman, nie masz czasem visty?
              nie, mam XP SP2

Zamieszczone przez piast9
              Czy któreś z urządzeń podpinasz pod USB wyprowadzone na przód obudowy?
              tak, mysz+klawiatura

P.S> własnie przestało mi działać piórko w bamboo one :/
              na dobre.
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• RNz
                Uzależniony
                • 2007
                • 708

Zamieszczone przez Kubaman
                P.S> własnie przestało mi działać piórko w bamboo one :/
                na dobre.
                Sprawdź jeszcze czy czasem prcesor nie jest "zamulony" gdy tak się dzieje.
                Jak nie to przetestuj hub'a z zasilaczem.

Komentarz

• Kubaman
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4709

nie, piórko padło i będę musiał je reklamować
                  sprawa zacinania się klawiatury pozostaje do rozwiązania
                  www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• lempl
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 684

Kubaman, nieważne jaki masz zasilacz, ważne ile płyta może dać prądu na usb.

Komentarz

• dr11
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1143

Ja mialem problem z Bluetooth w pracy, zasieg spadal do doslownie 1m, podczas gdy w domu mialem 10m (sluchawki bezprzewodowe). Okazalo sie ze winne sa zaklocenia z okolicznych radiolinii, ktore sialy po kanalach na czestotliwosci 2,4GHz (pasmo BT, WiFi). Kuba, moze masz smog elektromagnetyczny w miejscu, w ktorym pracujesz zestawem bezprzewodowym. O ile pamietam one uzywaja tego samego pasma co WiFi a piszesz o karcie bezprzewodowej. Sprobuj wylaczyc na jakis czas swoja siec WiFi (router + karta) i sprawdz stabilnosc zestawu bezprzewodowego.
                      Jako ciekawostke moge napisac ze spotkalem sie z przypadkiem gdy dzialajaca na 'ostatniej kresce' siec WiFi nagle sie kladla, gdy 10m dalej, w kuchni, wlaczalo sie kuchenke mikrofalowa

EDIT:
                      Lempl - specyfikacja USB przewiduje max pobor pradu na port USB na poziomie 500mA. Nie sadze, zeby to bylo przekroczone. Producenci urzadzen USB musza sie tego trzymac a w przypadku, gdy urzadzenie moze pobrac wiecej pradu podlacza sie je kabelkiem dwuportowym (np. niektore dyski zewnetrzne).
                      Ostatnio edytowany przez dr11; 12478.
                      .

Komentarz

• sid
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 643

Zamieszczone przez Kubaman
                        mam taki problem. mam na usb podłączone:
                        drukarkę
                        kartę wifi
                        zestaw mysz + klawiatura bezprzewodowa
                        tablet bamboo(...)
                        Ja bym na dzień dobry odłączył od komputera wszystko co na USB i pozostawił tylko klawiaturę + mysz i oczywiście tablet. Wszystko bym podłączył tylko do portów z tyłu obudowy, bezpośredni do płyty i zobaczył czy nadal są problemy.

Jeśli problemy są nadal to:

Przetestował bym tą samą klawiaturę i myszkę oraz tablet na innym komputerze. Jeśli tam też będzie źle działał to wina tabletu, jeśli nie, to wina płyty głównej.

Jeśli natomiast odłączenie drukarki i wifi przyniesie pozytywny skutek to stawiam w pierwszej kolejności na:
                        - wadliwe przednie porty USB i to w ogóle jest moim zdaniem najbardziej prawdopodobna w ogóle przyczyna
                        - konflikt sprzętowy z drukarką lub wifi

Na koniec mała uwaga, to czy zasilacz 450W który posiadasz to dużo czy nie zależy głównie od tego jakie i ile podzespołów masz w komputerze. Ja mam zasilacz 650W i zastanawiam się nad mocniejszym, bo strasznie głośno pracuje, gdyż jest mocno obciążony.

To, ze komputer jest nowy też nie ma większego znaczenia, gdyż komputer może działać źle od początku albo dobrze przez 15 lat i nie ma reguły.

Pytanie też jaką posiadasz płytę główną, gdyż te cenowo i jakościowo mieszczą się w znacznym przedziale od stu kilkudziesięciu złotych do prawie dwóch tysięcy, niektóre posiadają 4 orty USB inne 10 lub więcej plus dodatkowe możliwości dalszego ich rozszerzenia na śledziach.
                        Pozdrawiam
                        SiD

Komentarz

• Kubaman
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4709

asus P5B bodajże
                          XP home 34b
                          3 giga ddr2
                          Intel C2D E6750

tablet oddałem do reklamacji, piórko po prostu nie działa i nie mogłem sprawdzić, ale oczywiście już wcześniej rozpocząłem procedurę testową w opisany sposób. Wygląda na jakiś konflikt z innym urządzeniem usb, najprawdopodobniej wifi, ale i tablet sprawiał problemy, bo wyskakiwały ciągle te błędy drivera. Coś nie mam szczęścia do urządzeń bezprzewodowych, wcześniej padła mi myszka Revolution.
                          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• sid
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 643

Ja tam w ogóle eliminuje urządzenia bezprzewodowe ile się da i stosuje zwykłe, przewodowe. Z zasady działają niezawodnie i pewnie no i bez baterii. Wiadomo, czasem się nie da np. wifi, ale jak tylko mam możliwość wolę rzucić kabel niż łączyć się bezprzewodowo. Może jestem przyzwyczajony do starych rozwiązań
                            Jak tablet poszedł do reklamacji to może coś pomoże?

Asus P5B to przyzwoita płyta główna, 450W też jest wystarczające o ile nie masz więcej jak 2 - 3 dysków twardych i jakiejś bardzo wymagającej karty graficznej. Tak więc albo tablet, albo konflikt, albo coś jest uwalone oprócz tabletu, ale raczej nie.

O ile nie będzie to wiązało się z nadmiernymi kłopotami, może warto sformatować partycję systemową?

Ale najpierw lepiej zaczekać na wyniki naprawy tabletu.

A XP home to chyba 32 bity miałeś na myśli, nie 34

Komentarz

• michal.s
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 271

Cześć Wam !

Kupiłem sobie dzisiaj tablet Bamboo w Vobisie, dokładnie ten http://www.tabletywacom.pl/products/bamboo/bamboo.htm

Mam taki mały problem w instrukcji na obrazkach jest pokazane że w zawartości pudełka mają znajdować się dwie płyty, czarna i biała. Ja mam ten problem że mam tylko czarną płytę ze sterownikami.
                              Co znajduje się na białej płycie ? Podejrzewam że - Oprogramowanie JustWrite Office dla Windows.

Byłby ktoś tak dobry i zrobił mi obraz tej płyty ?

JustWrite jest ogólnie płatną aplikacją, podejrzewam że w pudełku powinna znajdować się bezpłatna wersja programu ?

Czekam na odpowiedź.
                              Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• Kabu
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 370

Nie to żebym miał i nie chciał dać ale czemu nie pójdziesz do Vobisu i nie powiesz że miały być 2 płyty a masz jedną, co zabrali sobie bez kupowania sprzętu? Ja bym nie odpuścił.

Komentarz

Pracuję...