X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • werusq
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 24

1400, ale nie jestem pewna.
    Poza tym nie było zdjęć, ani przebiegu.
    http://snapshot-my-life.blogspot.com/

Komentarz

• Nelro
      Coś już napisał
      • 2004
      • 87

Nie moja aukcja i nie promuję ale tu jest ciekawy egzemplarz EOS 1V.
      Czy można wierzyć w przebieg nie wiem - ale jak dokonywałem zakupu swojego EOS 3 to przebieg był podany przez sprzedającego również na niskim poziomie i się akurat sprawdziło bo wg serwisu na Żytniej migawka klapnęła 5200 razy.
      Amatorsko: cyfrowo i analogowo

Komentarz

• werusq
        Dopiero zaczyna
        • 2011
        • 24

Już niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem 1V. Zakupiony w inter foto w Warszawie, przebieg 135 rolek, cena 2 tys.

Już się nie mogę doczekać przesyłki.

Dziękuję za pomoc!

Komentarz

• marbudzyk
          Bywalec
          • 2009
          • 96

Z Eosa 1V napewno będziesz bardzo zadowolony, używam go od wielu lat i ani razu mnie nie zawiódł. Jeśli masz dużą dłoń to polecam zakup Booster-a PB-E2. Jest na 8 baterii paluszków. Zalety - poprawia bardzo uchwyt i wszędzie takie zasilanie dostaniesz, nawet w "dzikich" miejscach w których dostęp do oryginalnej baterii jest niemożliwy. Pozdrawiam.
          Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
          Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
          Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Komentarz

• Merde
            Grzeczny i układny podpis
            • 2008
            • 7756

Zamieszczone przez marbudzyk
            Z Eosa 1V napewno będziesz bardzo zadowolony, używam go od wielu lat i ani razu mnie nie zawiódł. Jeśli masz dużą dłoń to polecam zakup Booster-a PB-E2.
            Obawiam się że aparat z gripem będzie za duży, chyba że koleżanka werusq pracuje w kuźni
            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• mrek
              Początki nałogu
              • 2004
              • 331

Zamieszczone przez marbudzyk
              .... Jeśli masz dużą dłoń to polecam zakup Booster-a PB-E2....
              mam wrażenie że jest odwrotnie. Parę analogowych jedynek miałem i jakoś nigdy z małym gripem na baterie 2CR5. Dopiero niedawno zakupiony 1v ma w komplecie booster + wymienny mały grip. Wyleczyłem się z jego używania gdy bateria 2CR5 padła przy drugiej rolce filmu. Na szczęście sesja była w Zakopanym wiec w każdym kiosku mają tam takie (choć zleżałe) baterie dla ceprów.
              Koleżance z Krakowa polecam tylko boster. Ergonomia nie do zastąpienia. Za cenę wagi oczywiście.
              Zresztą za 2 tys. to chyba musiał mieć booster, nie?
              Pozdrawiam
              Marek
              -----------
              canon user

Komentarz

• marbudzyk
                Bywalec
                • 2009
                • 96

Przepraszam za gafę - dopiero zobaczyłem że "kolega" werusq to jest Koleżanka
                Mam jeszcze jedną radę apropos Twojego zakupu - sprawdź sama przebieg tego aparatu i zobacz czy działa OK z lampą błyskową. Kolega zakupił EOSa 1N właśnie w interfoto i okazało się że jest problem z synchronizacją lampy. Niestety okazało się to dopiero po dłuższym czasie od zakupu i niestety sprzedawca nie poczuwał się do odpowiedzialności, bo jak twierdzili - "miał pan czas na sprawdzenie". Nie wiem dokładnie co tam było ale sprzęt wylądował w serwisie. Mam nadzieję że moja rada pozwoli Ci uniknąć takiej niespodzianki
                Pozdrawiam.
                Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
                Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
                Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

Koleżanki i koledzy, litości, nie kupuje się w Interfoto używanego sprzętu wysyłkowo, bez uprzedniego "obmacania", wystarczy poczytać tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=19130
                  Wujek Google znajduje jeszcze więcej ciekawych opinii na ich temat, ba, znajduje je od ładnych kilku lat.
                  Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• werusq
                    Dopiero zaczyna
                    • 2011
                    • 24

Przebieg i stan aparatu sprawdzał znajomy w Warszawie, ale jak przyjdzie przesyłka to nie omieszkam sama sprawdzić
                    Dzięki za uwagę o lampie, bo jak coś pewnie wyszłoby dopiero w praniu

Komentarz

• werusq
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 24

Aparat doszedł, wygląda w miarę, lampa działa (ale nie moja xD), ogólnie bez zarzutów.

Muszę go jeszcze rozpracować, bo na co dzień focę 50D

Boostera i gripa nie ma. Nie ma instrukcji, a tak zapakowali, że nie wiedziałam, czy go kiedyś wydobędę...

Ma ktoś może instrukcję?

Komentarz

• mrek
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 331

Zamieszczone przez werusq
                        Aparat doszedł, wygląda w miarę, lampa działa (ale nie moja xD), ogólnie bez zarzutów.

Muszę go jeszcze rozpracować, bo na co dzień focę 50D

Boostera i gripa nie ma. Nie ma instrukcji, a tak zapakowali, że nie wiedziałam, czy go kiedyś wydobędę...

Ma ktoś może instrukcję?
                        Mam angielską, ale prościej poszukać w sieci niż kserować.
                        Czyli jeśli nie masz boostera to masz mały grip na baterię 2CR5.
                        Pozdrawiam
                        Marek
                        -----------
                        canon user

Komentarz

• werusq
                          Dopiero zaczyna
                          • 2011
                          • 24

Instrukcja znaleziona, ale mam wrażenie, że ostrzy jak traktor -.-
                          Co prawda na 70 - 200 2,8 - innego do niego na razie nie posiadam.
                          Można to jakoś przyspieszyć?

Za tydzień w Rotundzie koncert TSA spróbuje coś na nim pofocić

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

Zamieszczone przez werusq
                            Instrukcja znaleziona, ale mam wrażenie, że ostrzy jak traktor -.-
                            Co prawda na 70 - 200 2,8 - innego do niego na razie nie posiadam.
                            Można to jakoś przyspieszyć?
                            Testy w mieszkaniu czy na zewnątrz?
                            Nie wiem jak bardzo różni się AF jedynki od trójki, ale ten w trójce jest zdecydowanie mniej czuły niż w 40D w warunkach low light.
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• werusq
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 24

W mieszkaniu

Komentarz

• werusq
                                Dopiero zaczyna
                                • 2011
                                • 24

Okazuje się że na zewnątrz działa o niebo lepiej

Jaką lampę polecacie do niego?

Komentarz

Pracuję...