X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kmleon
    Początki nałogu
    • 2007
    • 315

Zamieszczone przez Kubak82
    nie uzywalem tez prawie nigdy trybu z wlaczonymi wszystkimi punktami af..
    hehe, ja również nie używałem... no, może raz mi się zdarzyło sprawdzić co dostanę po wciśnięciu spustu do połowy. Ale od razu to wyłączyłem, bo efekt był mizerny... Przeszkadza mi trochę ten tryb, jak trzymam aparat za grip'a - do pionowych ujęć. Wtedy szybciej mi zmieniać pkt AF kółkiem i czasem zdarza mi się włączyć wszystkie pkt, co mnie denerwuje i wydłuża mi czas wyboru odpowiedniego punktu AF. Joystick'iem jest o wiele łatwiej i szybciej...
    Ale to taka pierdoła w sumie, o której nawet nie warto pisać...

Komentarz

• Shadow
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1565

A czy w trybie Live View działa pomiar ekspozycji ? Ustawiam na AV i kieruję aparat w jasny obiekt. Czy aparat automatycznie koryguje czas ?

Komentarz

• Shadow
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1565

Nikt nie czyta tego wątku ?

Komentarz

• setes
          Coś już napisał
          • 2007
          • 55

Zamieszczone przez Shadow
          A czy w trybie Live View działa pomiar ekspozycji ? Ustawiam na AV i kieruję aparat w jasny obiekt. Czy aparat automatycznie koryguje czas ?
          Dziala, koryguje
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Zamieszczone przez Shadow
          Nikt nie czyta tego wątku ?
          czyta ;-)
          Ostatnio edytowany przez setes; 10159. Powód: Automerged Doublepost
          40D, 17-55/2.8 , 85/1.8, 70-200/4

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1565

He, he dzięki.

Komentarz

• jceel
              Początki nałogu
              • 2007
              • 282

Zamieszczone przez setes
              Dziala, koryguje
              Swoją drogą, w Live View AE działa tak jak w kompaktach, czyli pomiar światła jest z matrycy, zamiast z dedykowanych czujników. Ciekawe, czy dokładność/trafność tego pomiaru jest lepsza/gorsza/inna niż standardowego?
              EN57D DIGITAL.

Komentarz

• AndrzejJK

Może źle wybrałem wątek ale chciałbym zadać krótkie i proste pytanie: czy z tym canonem 40D jest AŻ tak źle??? Od miesiąca zastanawiam się w jaki system wejść (Nikon, Canon, Sony) i dalej nie wiem. Cena oraz ilość dostepnych akecesoriów sprawia, że druga wymieniona firma-canon wydaje się najleprszym wyjściem. Jest jednak jedno ale: JAKOŚĆ wykonania aparatu. Na tym forum przeczytałem o tylu usterkach w 40D, że chyba jednak kupie coś innego-nie Canona. NIe ukrywam, że teraz przy Cashabcku cena tego aparatu jest bardzo atrakcyja ale ... ta JAKOŚC. Wiem, że to może pokrętne ale mimo wszytsko chciałbym abyście mnie przekonali jednak do tej firmy/ modelu.
                Pozdrawiam

Komentarz

• dr11
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1143

Oj, staary, ogólnie to beznadzieja Ale ja mam egzemplarz specjalny w wersji limited i bez problemu przeżył np. temperatury od -15 do +50, wilgotność do 100% i dużo, dużo kilometrów...
                  .

Komentarz

• lokowaty
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 139

Hej!

Miałem już trzy modele ze stajni Canona, i takie wzbudziły we mnie zaufanie że teraz mam 40D z Hong Kongu bez gwarancji...hm...może tamte też były z limitowanej? ;-)
                    No ale jak wybierzesz inny system to się nie obrażę, bo qrcze gdzie się nie obejrzę to komuś wisi Canon na szyi

Pzdr!
                    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
                    fotki

Komentarz

• JarekMarekJan
                      • 2007
                      • 12

Eeee, teraz to Sony więcej :-))
                      www.jpekala.com

Komentarz

• marekk_ok
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 821

Zamieszczone przez AndrzejJK

... czy z tym canonem 40D jest AŻ tak źle???
                        ...
                        Na tym forum przeczytałem o tylu usterkach w 40D, że chyba jednak kupie coś innego-nie Canona.
                        .....
                        Dobrze ze jak ja kupowalem to tych usterek nie było i udało i sie tez kupic z serii "nieawaryjnej" :-D

Na powaznie to o jakich usterkach mowisz i ile ich bylo w stosunku do ilosci tych co usterek nie mieli.

Komentarz

• djcargo
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 353

Na tym forum przeczytałem o tylu usterkach w 40D, że chyba jednak kupie coś innego-nie Canona.
                          Pomyśl trochę, czy na forum masowo piszą osoby, które nie mają żadnych problemów ze swoim sprzętem?
                          Czy raczej osoby, które mają jakąś usterkę i szukają pomocy?
                          Nie dziw się więc, że w większości słychać tylko narzekania, ale wydaje mi się, że jeśli jest to 0,5-1% użytkowników to maks...

Ja osobiście mam pełne zaufanie do mojej 40-stki, coprawda na pustyni jeszcze z nią nie byłem, ale wszystko przede mną

Pozdrawiam
                          Regulamin pkt 8.

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18766

Może źle wybrałem wątek ale chciałbym zadać krótkie i proste pytanie: czy z tym canonem 40D jest AŻ tak źle???
                            (....)
                            Jest. Canon tak skopał d... konkurencji tym modelem, że w Nikonie panika (wypuścili takie cuda i nic), a w Sony się zastanawiają czy nie zwinąć interesu .

(...)
                            Wiem, że to może pokrętne ale mimo wszytsko chciałbym abyście mnie przekonali jednak do tej firmy/ modelu.
                            Pozdrawiam
                            Do niczego nie będziemy przekonywać (raczej nie sądzę żeby ktoś miał tu udziały w C) - kup co Ci się podoba i niech Ci dobrze służy :-P.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• jceel
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 282

Tak, 40D to szajs. Kup Sony A350 z plastikowym bagnetem... to pierwszy aparat, w którym jest tilt-shift w body! Wystarczy wygiąć podłączony obiektyw względem płaszczyzny ostrości.
                              EN57D DIGITAL.

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Zamieszczone przez jceel
                                Tak, 40D to szajs. Kup Sony A350 z plastikowym bagnetem... to pierwszy aparat, w którym jest tilt-shift w body! Wystarczy wygiąć podłączony obiektyw względem płaszczyzny ostrości.
                                Oj nie pierwszy nie pierwszy ..... ale dobre .
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...