X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arche121
    Początki nałogu
    • 2006
    • 288

kupuj 30 D-teraz jest dobra cena,czekac mozna w nieskonczoność-zawsze bedą wychodzic nowe modele -tego stanu rzeczy nie zmienisz.
    Pogoda za oknem zrobiła sie ciekawa pomysl ile stracisz ciekawych kadrów???-nie zastanawiaj sie tylko biez 30 D-nie zawiedziesz sie-pozdrawiam;-)

Komentarz

• Paprochwbody
      Bywalec
      • 2005
      • 213

Mnie też nie było stać na 5D ale się zawziąłem. Wcześniej, przed cyfrą fociłem na slajdach namiętnie i z rozkoszą.
      Dopiero piątka (wiem, cholernie droga) to powrót do tej jakości.
      Nie chcę wywoływać jałowych dyskusji, bo i tak dobry fotograf zrobi dobre zdjęcie Zorką. Ale slajdy rozpuściły mnie bardzo...
      Po przejściu z cropa (przez dwa lata) na FF wróciłem do domu.
      Co nie znaczy, że 30D nie jest niezłym sprzętem...
      (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Komentarz

• Bahrd
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 3053

Zamieszczone przez Arche121
        kupuj 30 D-teraz jest dobra cena,czekac mozna w nieskonczoność-zawsze bedą wychodzic nowe modele -tego stanu rzeczy nie zmienisz.
        Pogoda za oknem zrobiła sie ciekawa pomysl ile stracisz ciekawych kadrów???-nie zastanawiaj sie tylko biez 30 D-nie zawiedziesz sie-pozdrawiam;-)
        Zajrzawszy w profil pytającego napiszę przekornie: nie kupuj 30D teraz. Skoro masz już aparat, to kadrów w weekendy, kiedy to masz czas na zdjęcia, nie stracisz aż tak wielu...

A decyzję, czy 30D czy nowszy, podjąłbym na spokojnie, kiedy ten nowszy się pojawi - będzie można porównać i wybrać - a skoro to ma być ten pierwszy DSLR i nie utrzymujesz się z fotografii, to sądzę, że z tego powodu warto właśnie poczekać z wyborem.
        Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841.
        EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Są duże szanse, że 40D będzie w okolicach 22 sierpnia 2007. Jednak co to będzie i czy to będzie duży przełom czy tylko kroczek? Tego pewnie nawet w Canonie nie wiedzą, bo jak znam życie to jest kilka prototypów.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Ja tam sobie czekam. Mam czym focić i mi się nie spieszy, a jest szansa że za tą samą kasę dostane coś więcej.
            ... chociaż 30D w ABFoto jest za 3999... kusząca propozycja :-)
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• scooter
              Uzależniony
              • 2005
              • 856

szkoda czasu na czekanie ... jak nie do zbierasz do 5d to bierz 30d dużo nie stracisz, najwyżej zamiast 10 Mpix będziesz miał 8 i brak odkurzacza w puszce, nic więcej pewnie i tak się nie pojawi !!

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Zamieszczone przez scooter
                szkoda czasu na czekanie ... jak nie do zbierasz do 5d to bierz 30d dużo nie stracisz, najwyżej zamiast 10 Mpix będziesz miał 8 i brak odkurzacza w puszce, nic więcej pewnie i tak się nie pojawi !!
                No nie wiadomo . Mogą dać np. 12 Mpx. Mogą dać Live View. Mogą coś namieszać w AF-ie. Możliwości jest sporo.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• liquidsound
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1956

Ja czekam na 60D albo na 3D mk2
                  1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                  Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• beachcomber
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 271

60D bedzie do bani w porownaniu z 70D - mysle, ze warto poczekac te 18 miesiecy dluzej

Komentarz

• liquidsound
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1956

Wiesz przeskok z 60D na 70D nie bedzie az tak duzy wiec mysle ze lepiej poczekac juz na 80D:-D
                      1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                      Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• gwozdzt
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 5780

Zamieszczone przez Paprochwbody
                        Mnie też nie było stać na 5D ale się zawziąłem. Wcześniej, przed cyfrą fociłem na slajdach namiętnie i z rozkoszą.
                        Dopiero piątka (wiem, cholernie droga) to powrót do tej jakości.
                        Nie chcę wywoływać jałowych dyskusji, bo i tak dobry fotograf zrobi dobre zdjęcie Zorką. Ale slajdy rozpuściły mnie bardzo...
                        Po przejściu z cropa (przez dwa lata) na FF wróciłem do domu.
                        Co nie znaczy, że 30D nie jest niezłym sprzętem...
                        j.w. + to:

koledzy napisali dokladnie tak jak jest i ja, nie mając nic więcej do dodania, tylko się
                        pod obydwoma w/w postami obiema ręcami podpisuję :-)
                        Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
                        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

Zamieszczone przez liquidsound
                          Wiesz przeskok z 60D na 70D nie bedzie az tak duzy wiec mysle ze lepiej poczekac juz na 80D:-D
                          No tak ale co będzie jak dojdą do modelu 100D ?
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• miszaqq
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 678

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            No tak ale co będzie jak dojdą do modelu 100D ?
                            100D to pryszcz przy problemie modelu 290D, bo co niby potem ? powrot do stylu retro i trabant'bis ? a to wcale nie tak odlegly problem, bo liczac ze wymieniaja model co 18-miesiecy to dojscie to modelu 290D zajmie 'tylko' 37,5 roku, liczac oczywiscie od sierpnia 2007 kiedy to wyjdzie 40D, a wiec wielu z nas ma szanse dozyc tego momentu
                            EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• mattnick
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1735

będzie 300d m II
                              30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• esteper
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 635

Zamieszczone przez miszaqq
                                100D to pryszcz przy problemie modelu 290D, bo co niby potem ? powrot do stylu retro i trabant'bis ? a to wcale nie tak odlegly problem, bo liczac ze wymieniaja model co 18-miesiecy to dojscie to modelu 290D zajmie 'tylko' 37,5 roku, liczac oczywiscie od sierpnia 2007 kiedy to wyjdzie 40D, a wiec wielu z nas ma szanse dozyc tego momentu
                                EOS 300D BIS a później znowu 350D BIS 400D BIS napewno już te będą miały LV
                                5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

Pracuję...