widać trampek że dużo ślubów trzaskasz, stąd ten balans bieli pod jednym przyciskiem
X
-
-
troche robie
ale uzywam RAW. Chodzilo mi wlasnie nie o sluby tylko o zwykle pstrykanie rodzinne powiedzmy nad zdjeciami ktorymi nie chce mi sie siedziec na RAW wiec takie cos moglo by byc dobrym rozwiazaniem
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 MaxKomentarz
-
wiesz-niedługo to my konkurencją będziemy hehe
Komentarz
-
Komentarz
-
skoczne obiad robić i się odezwę
Komentarz
-
Dobre pomysły, choć nie używam prawie wcale JPG to i tak lepiej mieć WB dobre z aparatu niż potem się z tym bawić.a jak dla mnie jedynym plusem w 40d byloby poszerzenie zakresu tonalnego (14bit?) i ewentualnie 4 pamieci ustawien uzytkownika. jezeli nic z tego sie nie pojawi to ostatni zakup 30d bedzie nadal udany. Nikt wczesniej o tym nie wspominal ale mazy mi sie taka funkcjonalnosc zeby do jakiegos guzika na body mozna bylo przypisac custom WB tzn dla tych co uzywaja jpg. (ja dosc czesto). jestes w danychwarunkach ustawiasz kadr na biale tlo wciskasz powiedzmy "direct print
" i aparata ustawia odpowiedni WB do danych warunkow. co o tym myslicie ???? i jeszcze mi sie takie cos widzi zeby mozna bylo Picture style nazwac indywidualnie np. OSTRE lub Kontrast +. jakie jest wasze zdanie..??
Ja dodałbym jeszcze powiązanie AE lock z pomiarem punktowym/częściowym (może być taka CF), tak jak było w EOS300, tzn. normalnie pomiar matrycowy, a jak wciskasz AE lock to mierzy punktowo/częściowo.Komentarz
-
- Wyłącznie o to, że pokazuje to pewien trend. Poza tym, wiem że 330 ma LV
Tak na marginesie, fociłem nim na warsztatach Wacka Wantucha ( na których był również, wraz z całym najnowszym osprzętem - Jacek Kowalczyk z Olympusa) - jeszcze zanim wiedziałeś że taki aparat będzie w sprzedaży

Pozdro
Komentarz
-
Proszę o linki do miejsc gdzie pokazana jest wyższość 14bitów nad 12 bitami w sprzęcie Canona.Teorie znam ,chodzi mi o przykłady.Ernest Hemingway i Irvin Penn:
Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?Komentarz
-
a dla mnie brakuje tego co ma D300 czyli kalibracji AF z poziomu body dla różnych obiektywów i wpisanie w pamięć nastaw.Komentarz
-
mnie zadowolilby wyświetlacz pokazujący wiernie kolory i ostrośc (czyt. ten z D300) i nic wiecej...Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.Komentarz
-
to kupcie d300 - dużo droższy nie jest a ma przecież tyle potrzebnych ficzerów.Komentarz
-
Ja uważam, że 40d pokonał 30tkę pod każdym niemal względem. Zamiana jest aż nadto uzasadniona. AF przede wszystkim, jego czułość krzyżowa od f4.Komentarz
-
No wlasnie, apropos pomiaru krzyzowego.
Pytanie moze lamerskie ale czy moze mi ktos wytlumaczyc w jakich sytuacjach powinienem docenic dzialanie pomiaru krzyzowego?
Srodkowy punkt af dziala krzyzowo od f2,8 ale ja nie widze jakies roznicy w jego dzialaniu wzgledem np. f8. Moze zle to rozumiem
Doszukiwalem sie jakis zdawkowych opisow jego dzialania ale nie wiem w jakich sytuacjach ma on byc najbardziej przydatny.
40D + 17-55 IS USM , 430 Ex II www.kravmaga.zgora.plKomentarz
-
Tu masz opis Canona, myślę że pomożeNo wlasnie, apropos pomiaru krzyzowego.
Pytanie moze lamerskie ale czy moze mi ktos wytlumaczyc w jakich sytuacjach powinienem docenic dzialanie pomiaru krzyzowego?
Srodkowy punkt af dziala krzyzowo od f2,8 ale ja nie widze jakies roznicy w jego dzialaniu wzgledem np. f8. Moze zle to rozumiem
Doszukiwalem sie jakis zdawkowych opisow jego dzialania ale nie wiem w jakich sytuacjach ma on byc najbardziej przydatny.

<OPIS>Komentarz
-
Dzieki Ernest, Pomoglo... zwlaszcza na moj Angielski:-D
Nocka ze slownikiem
Pozdro.
40D + 17-55 IS USM , 430 Ex II www.kravmaga.zgora.plKomentarz
Komentarz