X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotomih
    Bywalec
    • 2009
    • 167

Jak nie masz gwarancji to nic nie muszą Kosztu wymiany nie znam.
    Kiedyś interesowałem się ile by kosztowała wymiana migawki w 350d. Pytałem w nieautoryzowanym serwisie i powiedziano mi że się nie opłaci ale mogą zaoferować regenerację za jakieś 300zł + wysyłka.
    ...ale po co się martwić na zapas ? Ile migawek padło przed planowanym przebiegiem ? Jeśli było by to więcej niż 5% to pewnie skończyło się to konkretnym nagłośnieniem sprawy.
    Moja galeria CB

Komentarz

• kuba1012
      • 2009
      • 13

A jakies inne czesci w aparacie tez sie mogą popsuć jak migwka??
      tzn oczywiście ze moga sie popsuc, ale czy zdarza sie to dosc czesto?

Komentarz

• ponadton

Zamieszczone przez Sunders
        Kup canona 17-85/4-5,6 IS USM- w FJ jest do kupienia /nówka/ za 999pln.
        Jeśli kupisz przy okazji body, inaczej cena będzie wyższa.

Zamieszczone przez kuba1012
        A jakies inne czesci w aparacie tez sie mogą popsuć jak migwka??
        tzn oczywiście ze moga sie popsuc, ale czy zdarza sie to dosc czesto?
        Nie ma reguły. Kupisz nowy aparat i też może przytrafić się awaria, kupisz używaną lustrzankę i może posłużyć kilka lat....

Oczywiście 40D będzie jeszcze lepszym wyborem :-D

Komentarz

• bigmaras
          Coś już napisał
          • 2008
          • 76

Kuba1012
          Ja mam prawie nieużywany kit 18-55 IS na zbyciu, jeszcze na gwarancji (ale kończy się niedługo) + filtr hoya dorzucam, który był od pierwszego dnia założony. Obiektyw był w komplecie z 450D jednak jakiś czas temu rozszerzyłem zestaw o kilka szkiełek i jest on mi zbędny. Z ceną możemy się dogadać. Jutro wystawiam go na allegro. W razie czego pisz na pw albo [email protected]
          C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety

Komentarz

• IGI
            Coś już napisał
            • 2009
            • 74

Jeżeli padnie migawka przed 100 tyś to serwis wymienia za darmo. Było o tym wielokrotnie na forum
            7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Komentarz

• Misiek87
              Początki nałogu
              • 2009
              • 267

Nawet po okresie gwarancji?

Ja mam 17-85 IS, ktory bede chcial sprzedac. Z zalem, ale niestety - pojdzie razem z lampa 430exII bo w ogole nie uzywam i za to kupie 70-200 f4 .

Komentarz

• XLesio
                Uzależniony
                • 2008
                • 515

Nawet po okresie gwarancji
                "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
                EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
                C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• kuba1012
                  • 2009
                  • 13

Dzisiaj bylem w sklepie, żeby porównać sobie 450d i 40d i naprawde zobaczylem dlaczego wszyscy mi go tak polecają - to jest ogroomna różnica. Trzymając 450d, czuję że jest jakoś tak bardzo plastikowo, prawa ręka jakoś tak dziwnie się nie mieści i w ogóle taki niedosyt, natomiast biorąc do ręki 40d czujesz, że trzymasz prawdziwy aparat, wykonanie super, idealnie leży w ręce - po prostu perfekt. :-D To ostatecznie rozwiązało moje wątpliwości co do tego który aparat wybrać. Teraz jeszcze się zastanawiam, czy kupić tego uzywanego za 2500zl, czy nowego w sklepie fotojulia za 2750zł, ale chyba wezmę tego drugiego, bo jest z gwarancją, wszystko pewne, ze nie bedzie rys, czy uszkodzen :-D
                  No i jeszcze obiektyw do tego ale raczej na pewno bedzie to kit.

Komentarz

• sbogdan1
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 359

Nie zastanawiaj się tylko bierz , nówka to nówka ...
                    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• kuba1012
                      • 2009
                      • 13

Ok. Teraz została jeszcze kwestia karty pamięci. Mam wziąć pierwszą lepszą, czy wg was jaka bylaby najlepsza, w cenie ok. 60zł?? rozmiar pewnie 4gb
                      Ostatnio edytowany przez kuba1012; 28390.

Komentarz

• Misiek87
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 267

Nie oszczedzaj na karcie. Ma byc szybka. Nie po to kupujesz korpus co ma mozliwosc zrobienia 6 kl/s jesli nie nadazy za tym karta. Sandisk Extreme III co najmniej . 4gb to tez minimum

Komentarz

• IGI
                          Coś już napisał
                          • 2009
                          • 74

Ja mam pretec 233x i też polecam - porównywalna do sandiska ale zawsze tańsza kilkadziesiąt zł, no i mniejsze ryzyko że trafimy na podróbkę.
                          7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Komentarz

• don
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 252

wejdz na agito.pl tam jest karta Sandisk Extreme III 8 GB w cenie 172 zl to jest bardzo dobra cena. albo jeszcze lepiej 16 GB za 291 zl !
                            Moja Caroina

Komentarz

• kuba1012
                              • 2009
                              • 13

No może, ale narazie troche wolałbym coś tańszego, bo body + kit wyjdzie mnie 3088zł + wysyłka, więc to trochę dużo jak na jeden raz. :-D Pomyślę chyba nad tym pretec 233x albo nad http://www.allegro.pl/item713537060_...lystok_ss.html

Komentarz

• Tomeksad2
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 211

Tu jest wątek o kartach do 40D
                                W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Komentarz

Pracuję...