X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez darpla
    Zgadza się. U mnie jest to samo. Jak na `Small` wykonuję zdjecia to właśnie wtedy jest ciągle 999. Karte mam Kingstona 1GB.
    A ile ci pokazuje jak przelaczysz na RAW?

Komentarz

• b'Art
      Początki nałogu
      • 2005
      • 370

[quote="darpla"]Wgrałęm sofcik wasiaware. I rzeczywiscie język wyboru to tylko angielski, mirror lock up działa prawidłowo, iso 3200 strasznie szumi, AI servo nie działa i na wyświtlaczu funkcyjnym ciągle skazuje ilośćpozostałych zdjęć do wykonina na 999.

z tymi 999 miałem problem - ale to był problem z CF em.

[ Dodano: 08-03-2005 ]
      [ Dodano: 03-06-2004 ]
      Ma ktos moze do udostepniena instrukcje do 10d np w pdf?Najlepiej w jezyku polskim.
      Dzieki,
      Masz już instukcję - czy ci wysłać?

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez b'Art
        [ Dodano: 03-06-2004 ]
        Ma ktos moze do udostepniena instrukcje do 10d np w pdf?Najlepiej w jezyku polskim.
        Dzieki,
        Masz już instukcję - czy ci wysłać?
        Instrukcja do 10D w jezyku PL w pdf jest dostepna w downloadzie w menu u gory forum

Komentarz

• zic
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 46

czy dziala wam assist AF on/flash fire off???
          nie chce dzialac mi ta funkcja..
          czy ktos wiec jak wlaczyc to cholerstwo??

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

nie działa i z tego co wiem, to nie da się włączyć. czekamy na nast. wersję.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• no_kya
              Coś już napisał
              • 2005
              • 51

Zamieszczone przez dzuniek
              Ogólnie wsystko działa.....tylko powiedzcie mi w jakis sposób i w jakich sytuacjach wykorzystwac ten Mirror Lock Up?
              No 10d toj uz wypas, ale brakowalo mi te 2 koła ;]
              pozdr.
              Dz.
              Dzieki mozliwości wcześniejszego podniesienia lustra przez uruchomieniem migawki zuskujesz czas który pozwala na wytłumienie drgań wywołanych podniesieniem lustra; bez uruchomienia tej funkcji obie czynności następują jedna po drugiej w ułamku sekundy i przy długich ogniskowych lub bardzo dużych zbliżeniach powodują małe ale za to brzemienne w skutkach dla zdjęcia drgania aparatu na statywie - możesz wtedy zapomnieć o ostrym zdjęciu

sprawdziłem to wielokrotnie w swoim 33, który na szczęście posiada taką funkcję
              no_kya
              canony i sigmy i różne dodatki

Komentarz

• zic
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 46

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                nie działa i z tego co wiem, to nie da się włączyć. czekamy na nast. wersję.
                dzieki. czy zewnetrzna lampa np 380ex cos zmieni????

Komentarz

• hondeczka
                  • 2005
                  • 13

Witam serdecznie forumowiczow. Jestem nowym uzytkownikiem. Mam kilka pytan do doswiadczonych uzytkownikow (licze na pomoc). Nadmieniam, ze wszystkie posty przeczytalem. Mam aparat dziewiczy Canon Digital Rebel 300 z wersja oprogramowania 1.1.1.1 . I teraz moje pytania :
                  1. Jakie wgrac frimware (konkretnie jaki plik) ?
                  2. Czy po podlaczeniu aparatu za pomoca przewodu oryginalnego do laptopa z systemem XP moge plik frimware skopiowac bezposrednio na karte pamieci aparatu (nie mam czytnika do kart) ?
                  3. Jezeli juz bede mial plik z frimware skopiowany na karte co zrobic zeby uaktualnic oprogramowanie aparatu (nie znam angielskiego) ?
                  Sa to pytania laika, ale nim jestem. Prosze serdecznie o pomoc.
                  EOS5D + EOS400D + EOS300D + C EF-S18-55/3.5-5.6 ;C EF28-80/3.5-5.6;C EF80-200/4.5-5.6 II;C EF70-200/4L:C EF24-105/4L IS;C EF85/1,8;C EF50/1,4 + EX580II-2szt + ST-E2 + inne dodatki

Komentarz

• asterix
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 793

czesc, miliard razy to juz bylo

ad1. wrzucic na karte i miec zaladowane baterie na full, karte formatnieta w fat 16 najlepiej w aparacie formatowac. Wlaczyc aparat i zaakceptowac zmiane biosu

ad2. mozesz

ad3. wlaczyc czyli dac OK ktore sie pojawi na ekranie LCD
                    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• tpop
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1465

Zamieszczone przez hondeczka
                      Nadmieniam, ze wszystkie posty przeczytalem.
                      (...)
                      I teraz moje pytania :
                      1. Jakie wgrac frimware (konkretnie jaki plik) ?
                      przy tym pierwszym poscie moglbys juz przynajmniej nie sciemniac
                      photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• hondeczka
                        • 2005
                        • 13

Dzieki serdeczne za odpowiedz. Poradzilem sobie. Wgralem frimware PL.
                        EOS5D + EOS400D + EOS300D + C EF-S18-55/3.5-5.6 ;C EF28-80/3.5-5.6;C EF80-200/4.5-5.6 II;C EF70-200/4L:C EF24-105/4L IS;C EF85/1,8;C EF50/1,4 + EX580II-2szt + ST-E2 + inne dodatki

Komentarz

• asterix
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 793

no to za kare bedziesz teraz pierwszym 10 osobom pytajacym o wgranie firmware na priv lub PM pisal jak to zrobic
                          Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• tpop
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1465

Zamieszczone przez hondeczka
                            Poradzilem sobie. Wgralem frimware PL.
                            Zuch chłopak
                            photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• navy19

moze mi ktos napisac jak zgrac cracka na karte pamieci jesli niemam czytnika kart?? jest jakis program do tego???prosze o odp.pozdrawiam

Komentarz

• Tomasz Golinski
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 8623

jest gdzieś na stronie canona. kidys ktos podawal link, nie pamietam gdzie
                                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                                Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

Pracuję...