z tego co wiem to tylko 1, ale nie testowalem. chyba ze masz lampe zewn z mozliwoscia zmiany.
X
-
-
-
a mi nie działa
Wiecie co hacka mam bo potrzebowalem korekcji lampy , ISO 3200 i 1/200 z lampa (to działa)
ale teraz jak dokladnie sie przygladam to nie dziala:
-Mirror Lockup (nic sie nie dzieje)
-ekspozycja +/- 0,5 nie ma zawsze jest co 0,3
-AF servo dziala ale nie mozna zrobic zdjecia
czy ja mam jakis starszy soft Wasi ?
ktos probowal tych funkcji ! a jak dzialaja ktos by podeslal pliczek z tym softem w najnowszej wersji
plizzzzzKomentarz
-
Mirror lockup u mnie dziala bez najmniejszych problemow.. uzywam tez wezyka spustowego i jak tylko przelacze blokade podnoszenia lustra to reaguje prawidlowo..
Co do reszty do sie zgodze.. ai servo dziala ale nie daje zrobic fotyKomentarz
-
Niedzwiedz, mirror działa tylko przy trybie SINGLE, spradz czy nie masz CONTIN.
2. Ekspozycja jakoś dziwnie działa. W niektórych trybach jakby 1/2, ale EXIF pisze, że 1/3. Ale pojawiają się czasy jak dla 1/2.
3. servo nie działa.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Re: a mi nie działa
u mnie działa znakomicie. Wazne jest pamiętać, by wyzwalanie migawki było ustawione na pojedyncze zdjęcia.Zamieszczone przez Niedzwiedz-Mirror Lockup (nic sie nie dzieje)Komentarz
-
gdzie sie aktywuje slow-sync?Zamieszczone przez Tomasz GolinskiMożna wybrać slow-sync lub ustalony czas 1/200 w Av.EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AWKomentarz
-
Zamieszczone przez lecgdzie sie aktywuje slow-sync?Zamieszczone przez Tomasz GolinskiMożna wybrać slow-sync lub ustalony czas 1/200 w Av.
Slow-sync dziala w trybie Av. Z wbudowana lampa tylko na 1 kurtyne.Komentarz
-
hmm, i to jest jedna z tych rzeczyktora mnie denerwuje w 300D, ze cos tam dziala tylko w jakims trybie... co to jest za Manual skoro czegos nie mozna właczyc.EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AWKomentarz
-
I dlatego dokladnie kupilem swego czasu 10D a nie 300D - zeby tak nie marudzic "to mnie denerwuje w moim sprzecie ze costam nie dziala jak bym chcial" . W 10D jak na razie nic mnie nie denerwuje, choc moglbym wydusic z siebie pare uwag w stylu "no przydaloby sie..." - co nie znaczy ze brak tych paru *******ek (np iso w wizjerze) mnie denerwuje :PZamieszczone przez lechmm, i to jest jedna z tych rzeczyktora mnie denerwuje w 300D, ze cos tam dziala tylko w jakims trybie... co to jest za Manual skoro czegos nie mozna właczyc.Komentarz
-
nadinterpretujesz moje słowa. jestem BARDZO zadowolony z 300D. Z tego trybu flasha moze korzystalem jak na razie kilka razy trafiajac raczej na niego przypadkiem - stad pytanie gdzie sie go wlacza. Pewnosci nie ma, ale wydaje mi sie ze w 10D tez nie mozna włączyć wszystkiego co oferuje aparat.EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AWKomentarz
-
A czego na przyklad nie mozna?Pewnosci nie ma, ale wydaje mi sie ze w 10D tez nie mozna włączyć wszystkiego co oferuje aparat.dSLR + coś tam...Komentarz
-
To sprobuj zdobyc pewnoscZamieszczone przez lecPewnosci nie ma, ale wydaje mi sie ze w 10D tez nie mozna włączyć wszystkiego co oferuje aparat.
.
Napisalem ci jedna rzecz ktora zauwazylem po 10 mies uzytkowania 10D - nie da sie wlaczyc wyswietlania iso w wizjerze
.
Nie pisz bezsensownych argumentow na sile gdy nie jestes ich pewien
.
Btw gdybys byl BARDZO zadowolony z 300D to nie pisalbys ze cie denerwuje ?
Komentarz
-
dobra, sorry ze sie odwazylem powiedziec złe słowo na 10D. Nie sprawdze tego , ale skoro tak mowicie to widocznie jestem w błedzie.
I tak, mimo kilku wad 300D jestem z niego BARDZO zadowolny. Czy to sie wzajemnie wyklucza ?EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AWKomentarz
-
No, no, właśnie nam się rodzi nowa świecka tradycja
Do tej pory mieliśmy walkę systemów Nikona z Canonem. A teraz będziemy mieli 300D kontra 10D itp. Jan Tadeusz Stanisławski ze swoimi wykładami "O wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy" ucieszyłby się jak dalece jego pomysły wrosły w życie codzienne ... 
Wg. mnie nie ma idealnych aparatów co nie zmienia faktu, że każdy może być zadowolony ze swojego mimo wad. Podobnie z samochodami itp.Komentarz
Komentarz