X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

z tego co wiem to tylko 1, ale nie testowalem. chyba ze masz lampe zewn z mozliwoscia zmiany.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• woland
      Dopiero zaczyna
      • 2004
      • 36

Skoro ma dzialac tylko na jedna to dlaczego nie na 2? Szkoda.

Komentarz

• Niedzwiedz
        Uzależniony
        • 2004
        • 578

a mi nie działa

Wiecie co hacka mam bo potrzebowalem korekcji lampy , ISO 3200 i 1/200 z lampa (to działa)
        ale teraz jak dokladnie sie przygladam to nie dziala:

-Mirror Lockup (nic sie nie dzieje)
        -ekspozycja +/- 0,5 nie ma zawsze jest co 0,3
        -AF servo dziala ale nie mozna zrobic zdjecia

czy ja mam jakis starszy soft Wasi ?

ktos probowal tych funkcji ! a jak dzialaja ktos by podeslal pliczek z tym softem w najnowszej wersji
        plizzzzz
        www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
        www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• MichalP
          Zablokowany
          • 2004
          • 49

Mirror lockup u mnie dziala bez najmniejszych problemow.. uzywam tez wezyka spustowego i jak tylko przelacze blokade podnoszenia lustra to reaguje prawidlowo..

Co do reszty do sie zgodze.. ai servo dziala ale nie daje zrobic foty

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Niedzwiedz, mirror działa tylko przy trybie SINGLE, spradz czy nie masz CONTIN.
            2. Ekspozycja jakoś dziwnie działa. W niektórych trybach jakby 1/2, ale EXIF pisze, że 1/3. Ale pojawiają się czasy jak dla 1/2.
            3. servo nie działa.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• (mec)

Re: a mi nie działa

Zamieszczone przez Niedzwiedz
              -Mirror Lockup (nic sie nie dzieje)
              u mnie działa znakomicie. Wazne jest pamiętać, by wyzwalanie migawki było ustawione na pojedyncze zdjęcia.

Komentarz

• lec
                Początki nałogu
                • 2004
                • 258

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                Można wybrać slow-sync lub ustalony czas 1/200 w Av.
                gdzie sie aktywuje slow-sync?
                EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AW

Komentarz

• woland
                  Dopiero zaczyna
                  • 2004
                  • 36

Zamieszczone przez lec
                  Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                  Można wybrać slow-sync lub ustalony czas 1/200 w Av.
                  gdzie sie aktywuje slow-sync?

Slow-sync dziala w trybie Av. Z wbudowana lampa tylko na 1 kurtyne.

Komentarz

• lec
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 258

hmm, i to jest jedna z tych rzeczyktora mnie denerwuje w 300D, ze cos tam dziala tylko w jakims trybie... co to jest za Manual skoro czegos nie mozna właczyc.

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez lec
                      hmm, i to jest jedna z tych rzeczyktora mnie denerwuje w 300D, ze cos tam dziala tylko w jakims trybie... co to jest za Manual skoro czegos nie mozna właczyc.
                      I dlatego dokladnie kupilem swego czasu 10D a nie 300D - zeby tak nie marudzic "to mnie denerwuje w moim sprzecie ze costam nie dziala jak bym chcial" . W 10D jak na razie nic mnie nie denerwuje, choc moglbym wydusic z siebie pare uwag w stylu "no przydaloby sie..." - co nie znaczy ze brak tych paru *******ek (np iso w wizjerze) mnie denerwuje :P

Komentarz

• lec
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 258

nadinterpretujesz moje słowa. jestem BARDZO zadowolony z 300D. Z tego trybu flasha moze korzystalem jak na razie kilka razy trafiajac raczej na niego przypadkiem - stad pytanie gdzie sie go wlacza. Pewnosci nie ma, ale wydaje mi sie ze w 10D tez nie mozna włączyć wszystkiego co oferuje aparat.

Komentarz

• santiblue
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 322

Pewnosci nie ma, ale wydaje mi sie ze w 10D tez nie mozna włączyć wszystkiego co oferuje aparat.
                          A czego na przyklad nie mozna?
                          dSLR + coś tam...

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez lec
                            Pewnosci nie ma, ale wydaje mi sie ze w 10D tez nie mozna włączyć wszystkiego co oferuje aparat.
                            To sprobuj zdobyc pewnosc .
                            Napisalem ci jedna rzecz ktora zauwazylem po 10 mies uzytkowania 10D - nie da sie wlaczyc wyswietlania iso w wizjerze .
                            Nie pisz bezsensownych argumentow na sile gdy nie jestes ich pewien .

Btw gdybys byl BARDZO zadowolony z 300D to nie pisalbys ze cie denerwuje ?

Komentarz

• lec
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 258

dobra, sorry ze sie odwazylem powiedziec złe słowo na 10D. Nie sprawdze tego , ale skoro tak mowicie to widocznie jestem w błedzie.

I tak, mimo kilku wad 300D jestem z niego BARDZO zadowolny. Czy to sie wzajemnie wyklucza ?

Komentarz

• dvd2divx

No, no, właśnie nam się rodzi nowa świecka tradycja Do tej pory mieliśmy walkę systemów Nikona z Canonem. A teraz będziemy mieli 300D kontra 10D itp. Jan Tadeusz Stanisławski ze swoimi wykładami "O wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy" ucieszyłby się jak dalece jego pomysły wrosły w życie codzienne ...
                                Wg. mnie nie ma idealnych aparatów co nie zmienia faktu, że każdy może być zadowolony ze swojego mimo wad. Podobnie z samochodami itp.

Komentarz

Pracuję...