X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • santiblue
    Początki nałogu
    • 2004
    • 322

Zamieszczone przez lec
    dobra, sorry ze sie odwazylem powiedziec złe słowo na 10D. Nie sprawdze tego , ale skoro tak mowicie to widocznie jestem w błedzie.

I tak, mimo kilku wad 300D jestem z niego BARDZO zadowolny. Czy to sie wzajemnie wyklucza ?
    Bynajmniej nie wyklucza.Grunt to samozadowolenie Mnie wkurzalo to wlasnie ze cos sie nie da i zmienilem.

[ Dodano: 21-10-2004 ]
    Az nie wytrzymalem i wrzucam fragment listu kienta. Nic do niego nie mam. po prostu mnie rozbawil troszke

"...Czy po wgraniu nowego oprogramowania istnieje możliwość robienia zdjęć patrząc tylko na wyświetlacz?.."

dotyczy 300D/R i haka Wasi
    dSLR + coś tam...

Komentarz

• trzpiola
      Dopiero zaczyna
      • 2004
      • 15

hej, na wstepie chcialem sie przywitac

"...Czy po wgraniu nowego oprogramowania istnieje możliwość robienia zdjęć patrząc tylko na wyświetlacz?.."
      trzeba bylo sobie nie kupowac lustrzanki, zadowolic sie jakims soniakiem f828 np. nie jestem zbyt mocny w zasadzie dzialania lustrzanki ale wydaje mi sie ze obraz trafia na wyswietlacz dopiero po zrobieniu zdjecia wowczas gdy zostanie przetworzony, jezeli sie myle to przepraszam.

od jakis 2 miesiecy bawie sie 300d odrazu wgralem mu soft od wasia i nie wiem czemu niektorym z was nie dziala ale u mnie jest wszystko tak jak ma byc. lustro sie podnosi , mam iso3200 oznaczone jako "H" i nie mam zadnych problemow z wskaznikiem bateri.

z racji ze jestem nowy mam pytanka.
      znacie jakies dobre strony z kursami fotografii online, nie chodzi mi tu o np kurs agfy bo to czego sie tam mozna dowiedziec jakos automatycznie czlowiek raczej wie. rozchodzi mi sie o jakies kursy ze zdjeciami i opisami zdjec tzn nastawy i warunki. nie mam zbyt duzo czasu aby samemu poeksperymentowac pozatym zawsze lepiej sie odniesc do lektury. chodzi mi glownie o techniki, jak uzyskac to czy tamto.

drugie pytanko.
      co sadzinie o 20d bo mysle nad zmiana tylko zastanawiam sie czy 10 czy 20d.
      gdzies mi sie obilo o oczy skaczac po jakims forum ze 8 megapixeli to juz za duzo ze matryce sobie nie radza, ze gorna granica jest 6.3. nie doczytalem do konca postu bo odsylali mnie do jakiegos lartykulu ktorego link nie dzialal.
      cos tam juz jest

Komentarz

• Yablon
        Coś już napisał
        • 2004
        • 73

Polecam wszystkim którzy mają pytania co działa a co nie w wasi firmware, lekture:
        Wasia B7.1 firmware features.pdf

(jakby nie było to google Waszym przyjacielem)

Zamieszczone przez Vitez
        I dlatego dokladnie kupilem swego czasu 10D a nie 300D - zeby tak nie marudzic "to mnie denerwuje w moim sprzecie ze costam nie dziala jak bym chcial"
        chyba tio jest chyba troszke OT
        Mimo ze jestes tu moderatorem i znasz sie niezle na foceniu (szacuneczek) to mam wrażenie, że przy zbyt wielu okazjach starasz podkreslasz "lepszosc" 10D nad 300D niezależnie od tematu dyskusji. To już wygląda jak mała obsesje (no offence) A moze to mnie się wydaje, lub zbyt wiele razy pod rząd trafiłem na taką wypowiedz...

Zamieszczone przez dvd2divx
        No, no, właśnie nam się rodzi nowa świecka tradycja Do tej pory mieliśmy walkę systemów Nikona z Canonem. A teraz będziemy mieli 300D kontra 10D itp.
        Też odnoszę takie wrażenie
        Pozdrowionka Yablon

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez Yablon
          chyba tio jest chyba troszke OT
          Mimo ze jestes tu moderatorem i znasz sie niezle na foceniu (szacuneczek) to mam wrażenie, że przy zbyt wielu okazjach starasz podkreslasz "lepszosc" 10D nad 300D niezależnie od tematu dyskusji. To już wygląda jak mała obsesje (no offence) A moze to mnie się wydaje, lub zbyt wiele razy pod rząd trafiłem na taką wypowiedz...
          To nie obsesja. 10D jest lepszy od 300D niezaleznie czy ktos (ja czy inni) to czesto podkresla czy nie. Jest to inna klasa cenowo-jakosciowa aparatow i trzeba sie z tym pogodzic.
          Za to czytasz i cytujesz wybiorczo - za kazdym razem pisze rowniez ze wybralbym 300D z hakiem, tylko ze w czasach gdy kupowalem dSLR nie bylo haka - to tez obsesja "anty - 300D" ? Wielu osobom, nie tylko na tym forum polecam 300D z hakiem i lepsze obiektywy - w zaleznosci od kwoty jaka chca wydac, ale jednoczesnie uprzedzam o wadach i zaletach tego typu wyboru, bo wady 300D ma i nie da sie tego ukryc, 10D tez je ma ale w porownaniu do 300D ma ich mniej (stad inna klasa sprzetu i inna cena).

Komentarz

• Yablon
            Coś już napisał
            • 2004
            • 73

Zamieszczone przez Vitez
            To nie obsesja. 10D jest lepszy od 300D niezaleznie czy ktos (ja czy inni) to czesto podkresla czy nie. Jest to inna klasa cenowo-jakosciowa aparatow i trzeba sie z tym pogodzic...
            Nie zrozumieliśmy sie. Ja również uważam że 10D pod wieloma względami jest lepszy, tyle ze nie o tym jest mowa w wątku.
            Ale, nie ma co dyskusją na ten zasmiecać ten wątek bo wyjdziemy całkiem OT.

Zamieszczone przez Vitez
            Za to czytasz i cytujesz wybiorczo - za kazdym razem pisze rowniez ze wybralbym 300D z hakiem, tylko ze w czasach gdy kupowalem dSLR nie bylo haka - to tez obsesja "anty - 300D" ? Wielu osobom, nie tylko na tym forum polecam 300D z hakiem i lepsze obiektywy - w zaleznosci od kwoty jaka chca wydac, ale jednoczesnie uprzedzam o wadach i zaletach tego typu wyboru, bo wady 300D ma i nie da sie tego ukryc, 10D tez je ma ale w porownaniu do 300D ma ich mniej (stad inna klasa sprzetu i inna cena).
            Rozsądnie gadasz. Cofam tą "obsesje".
            Peace

Pozdrowionka Yablon

Komentarz

• santiblue
              Początki nałogu
              • 2004
              • 322

hej, na wstepie chcialem sie przywitac

Cytat:

trzeba bylo sobie nie kupowac lustrzanki, zadowolic sie jakims soniakiem f828 np. nie jestem zbyt mocny w zasadzie dzialania lustrzanki ale wydaje mi sie ze obraz trafia na wyswietlacz dopiero po zrobieniu zdjecia wowczas gdy zostanie przetworzony, jezeli sie myle to przepraszam
              Przeczytaj dokladnie to co napisalem 1 ( slownie: JEDNA ) linijke nad tym co zacytowales...
              dSLR + coś tam...

Komentarz

• trzpiola
                Dopiero zaczyna
                • 2004
                • 15

sorki za to male nieporozumienietroszke ostatnio jestem przemeczony i nie powinienem chyba odrazu walic w poscie ale mnie tez to pytanie rozbawilo troszke i zamyslilo mi poprzednia linijke sorki jeszcze raz
                cos tam juz jest

Komentarz

• santiblue
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 322

Zamieszczone przez trzpiola
                  sorki za to male nieporozumienietroszke ostatnio jestem przemeczony i nie powinienem chyba odrazu walic w poscie ale mnie tez to pytanie rozbawilo troszke i zamyslilo mi poprzednia linijke sorki jeszcze raz
                  Nie ma problema :wink:
                  dSLR + coś tam...

Komentarz

• Rajki
                    Dopiero zaczyna
                    • 2004
                    • 20

I dlatego dokladnie kupilem swego czasu 10D a nie 300D - zeby tak nie marudzic

Nie wiem kiedy kupowałeś 10D (ale jeżeli tu jesteś moderatorem to wnioskuję, że dawno) a wtedy chyba nie było jeszcze Wasiaware.... Chyba.... A jeżeli nie było to chyba nie było też dylematu.

Komentarz

• finalcell

da sie na m ustawić żeby on ustawił parametry a potem je zmienić ?

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez Rajki
                        Nie wiem kiedy kupowałeś 10D (ale jeżeli tu jesteś moderatorem to wnioskuję, że dawno) a wtedy chyba nie było jeszcze Wasiaware.... Chyba.... A jeżeli nie było to chyba nie było też dylematu.
                        Ano nie bylo Wasiaware... to byl styczen 2004. Ale ne zaluje, 300D nawet z Wasiaware pewnie i tak by mnie wkurzal , ale to juz gdybanie. Obecnie dla oszczednych nadal polecam 300D+Wasia+lepsze szkla niz np 10D/20D+tylko kit i jakies denka od sloikow typu Canona 75-300 (no offense).

Komentarz

• Magik

Juz czas najwyzszy na wgranie Wasiawera do mojego DSLRa. Moze jakas nowsza wersja jest ?

Komentarz

• Tomasz Golinski
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 8623

Nowsza niż co?
                            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Magik

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                              Nowsza niż co?
                              niz E3kr111b71.rar

Komentarz

• MichalP
                                Zablokowany
                                • 2004
                                • 49

ciekawe czy wyjdzie wogole nowsza wersja niz 16 czerwiec... AI servo by sie przydalo

Komentarz

Pracuję...