X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DarekSzu
    Bywalec
    • 2004
    • 170

[QUOTE=oskarkowy]
    Co do iso50 i 100, to już chyba jakieś zboczenie. Przecież nie masz najmniejszej szansy zobaczyć tego na odbitce. No chyba, że dla Ciebie najważniejsze jest 500% na ekra
    ..[/nie 22''
    QUOTE]
    ISO 50 to tylko do pracy studyjnej co przy dłuższym czasie synchronizacji 1/200 s da mi te same efekty uniknięcia nieplanowanych świateł - choć studio w dużej miierze mam zaciemnione. No i jakość przynajmniej teoretycznie z ISO 50 ma byś lepsza - tak jest na filamch ale tu jest to rozszerzenie programowe więc mam pewne wątpliwości. Tego monitora 22" jeszcze się nie dorobiłem i musze pracować na malutkim 21" Ach - 1/200 s to czas synchronizacji 5D a jaki jest 1d Mk II N ?
    Analog i cyfra

Komentarz

• Auwo
      Uzależniony
      • 2004
      • 928

oskarkowy - grip do 5D widziałem na allegro http://www.allegro.pl/search.php?str...8845&country=1
      DarekSzu - 1/250s
      Ostatnio edytowany przez Auwo; 530.

Komentarz

• oskarkowy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2513

A ja głupi po sklepach wydzwaniałem.. Dzięki
        Jarek

Komentarz

• DarekSzu
          Bywalec
          • 2004
          • 170

Od ręki mają w FOTO IT na czerniakowskiej - sam dziś go oglądałem. Cena jaką mi podali 750 zł. JArku jam spod W-wy ale bywam w W-wie baaardzo często - może nawet za często POza tym mozemy spotkac się i w Łodzi i od Suwałk aż po Sanok ..... taka praca Jak chcesz tel do Foto Ita lub nie wiesz jak trafić daj znać. Ja chyba jednak będę polował na 1d Mk II N - cena tylko 1700 więcej od 5D z gripem więc chyba jednak pójdę w to rozwiażanie. Póki co puściłem zestawik 20D + grip + 420 EX na Allegro i szukam porządnej oferty kredytowej bo lisingowe przytłaczają Przy zakupie 5D chyba jednak pozostawiał bym 20D w sytuacji 1d nie zostawiam 20D bo to był by tylko snobizm. Tak czy inaczej na nieoczekiwane sytuacje mam zawsze kilka rolek klisz i EOSa 33
          Ostatnio edytowany przez DarekSzu; 352.
          Analog i cyfra

Komentarz

• oskarkowy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2513

Z fotoitem jestem umówiony na jutro. Ale znalazłem jeszcze jedną ofertę od fotomedia polska. Mają 5d w cenie 11.500, grip tak samo jak fotoit. Jedyny problem, że trzeba poczekać do czwartku.. A mnie już tak ściska od kilku dni, że jutro to chyba nie wytrzymam i popuszę w fotoit
            Przy okazji kupmel zaparł się na 350D z 17-85, więc może wywalczymy jakiś godziwy upust...
            Jarek

Komentarz

• Auwo
              Uzależniony
              • 2004
              • 928

Jarek - z czystym sumieniem polecam fotoit - kupiłem u niego 3 puszki i kilka szkiełek - nigdy nie było z niczym problemu

Komentarz

• oskarkowy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2513

Zamieszczone przez Auwo
                Jarek - z czystym sumieniem polecam fotoit - kupiłem u niego 3 puszki i kilka szkiełek - nigdy nie było z niczym problemu
                I takie wypowiedzi lubię najbardziej.. Dzięki za utwierdzenie w temacie.
                Jarek

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez oskarkowy
                  Darku, czy naprawdę przemyślałeś ten ruch? Chrzanić ilość pixeli, ale normalne ogniskowe w obiektywach to chyba argument nie do odrzucenia.. Przynajmniej przy tym, co robimy..

"Normalne ogniskowe" to raczej rzecz gustu i przyzwyczajenia a nie na zasadzie "robisz to i to - to MUSISZ miec takie ogniskowe" .
                  Tak wiec argument raczej odpada - niech kazdy robi takimi ogniskowymi jakie mu pasuja.

Co do fotoit - bylem dwa razy, rowniez polecam (choc sam od nich nic nie bralem, towarzysko bylem z innymi kupujacymi), mila i fachowa obsluga. Jakbys sie jednak dzis nie wybral a jutro do 14tej to moge sie przejechac z toba - mam tam ze 4 przystanki od siebie tylko

Komentarz

• oskarkowy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2513

Zamieszczone przez Vitez
                    "Normalne ogniskowe" to raczej rzecz gustu i przyzwyczajenia a nie na zasadzie "robisz to i to - to MUSISZ miec takie ogniskowe" .
                    Tak wiec argument raczej odpada - niech kazdy robi takimi ogniskowymi jakie mu pasuja.

Co do fotoit - bylem dwa razy, rowniez polecam (choc sam od nich nic nie bralem, towarzysko bylem z innymi kupujacymi), mila i fachowa obsluga. Jakbys sie jednak dzis nie wybral a jutro do 14tej to moge sie przejechac z toba - mam tam ze 4 przystanki od siebie tylko
                    normalne ogniskowe to takie, jakie miałeś w EOS5, jak Ci pożyczyłem. To jest uwarunkowane tradycją, nie jakimiś widzimisię.. Jak ktoś pracował na analogach, to wie co dobre i z pewnością zrobi wszystko, żeby do tego wrócić.
                    Co do towarzyszenia, to dzięki za propozycję, ale chyba juz za późno. I tak byliśmy we trzech, sprzedawcy patrzyli trochę tak, jakbyśmy im mieli szafę ze sprzętem wynieść
                    Aha, wziąłem z gripem, jakoś inaczej mi już nie leżał. Zapłaciłem 12.450.
                    Jarek

Komentarz

• Auwo
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 928

Jarek - gartuluję - szafa fajna co ?!

Komentarz

• oskarkowy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2513

Zamieszczone przez Auwo
                        Jarek - gartuluję - szafa fajna co ?!
                        Świetna.. Nie uwierzycie.. Jeden z czołowych nikoniarzy z PRFC właśnie ściska w łapach moje cudeńko..
                        Dopiero zdążyłem przewlec pasek... Na razie zrobiłem może ze 20 zdjęć. Jak zrobi więcej niż ja, to go wywalę na wycieraczkę..
                        Jarek

Komentarz

• Krakers
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 467

no to gratulacje
                          1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

normalne ogniskowe to takie, jakie miałeś w EOS5, jak Ci pożyczyłem.
                            Nie. Normalne ogniskowe to takie jakie komu pasuja i przy jakich lubi robic zdjecia. Kropka.

Tobie z przyzwyczajenia i "tradycji" pasuja te pelnoklatkowe. Innym nie musza.

To jest uwarunkowane tradycją, nie jakimiś widzimisię.
                            Widzimisie to rowniez dobieranie sprzetu by "dobrze lezal w reku" ... 50 lat temu chyba nie bylo gripow do aparatow - to tez tradycja... wiec wytlumacz dlaczego wziales wbrew tradycji gripa do tego 5D ?

Jak ktoś pracował na analogach, to wie co dobre i z pewnością zrobi wszystko, żeby do tego wrócić.
                            A jak ktos nie pracowal na analogach ? Zmusisz go do pelnej klatki bo "tak trzeba, to jest TRADYCJA i jest to argument nie do odrzucenia" ? .
                            (oczywiscie nie pisze tu o sobie tylko uogolniam, bo nie podoba mi sie twoje wymuszajace "normalne" ogniskowe podejscie... ja tam mam niezla radoche z mojej Praktiki 50 tki 8) ).

Aha, wziąłem z gripem, jakoś inaczej mi już nie leżał. Zapłaciłem 12.450.
                            Jesli gotowka to nie powinni sie dziwic takiej asyscie

Komentarz

• king_nothing
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 111

Świetna.. Nie uwierzycie.. Jeden z czołowych nikoniarzy z PRFC właśnie ściska w łapach moje cudeńko..
                              Hehe, ja przekabacilem juz trzech i zmieniaja system Ciekawe o czym to swiadczy...
                              "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

Komentarz

• oskarkowy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 2513

Słuchajcie.. Ja nie wiem o co chodzi, ale właśnie się dowiedziałem, że na forum Nikona mam ksywkę "Talib". Czy ja naprawdę jestem taki zły?
                                Jarek

Komentarz

Pracuję...