X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kedar6890
    Bywalec
    • 2004
    • 107

5d`

kolega będzie niedługo w Korei Południowej.Czy orientujecie się ile może kosztować tam 5 d ?

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez kedar6890
      kolega będzie niedługo w Korei Południowej.Czy orientujecie się ile może kosztować tam 5 d ?
      Wez nie rob offtopa i zaloz sobie porzadnie osobny watek

Komentarz

• Fotos
        Początki nałogu
        • 2005
        • 406

Ciekawe dlaczego 370D a nie 360D ? Po za tym skoro 30D niewiele sie rozni od 20D, to 10mPix jest lekko przesadzone.
        Zreszta po co w najnizszym modelu nowa matryca. Dla mnie to by mogli dodac krecenie filmow, zebym mogl pozbyc sie kompakta :-)

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

Przecież specyfikacja 370d jest z grubsza znana. 8 mpx, z pewnością większy lcd... Dane 30-tki pokryły się z zapowiedzią z tabelki.
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Broncobilly
            Bywalec
            • 2005
            • 214

a ja bym sie wcale nie zdziwił jakby było 10mp. Do tego czasu SKM pokaze swoje "nowe" lustra i jestem pewien ze włożą tam matrycę z R1 wiedz Canan chcac nie chcąc bedzie musiał zareagować - co niestety moze wróżyć jedynie skrocony zywot 30D - jego następca może pojawić sie wczesniej niz za 18 miesiecy jakby wynikało z dotychczasowej praktyki.

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              PREMIUM member
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez Cichy
              Przecież specyfikacja 370d jest z grubsza znana. 8 mpx, z pewnością większy lcd... Dane 30-tki pokryły się z zapowiedzią z tabelki.
              Co? gdzie? jaka tabelka? ja nic nie wiem, dajcie jakiś link
              Digart

Komentarz

• Mac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2063

Canon chyba sam nie wie dokładnie co wypusci na rynek za 6 m-cy. Pewnie mają przygotowanych kilka modeli a ich ludzie od marketingu czytaja różne listy dyskusyjne oraz śledzą konkurencję a po analizie zapada dcyzja co zostanie wypuszczone na rynek. Napewno mają rację koledzy piszący o porządkowaniu typoszeregów Canona.
                Swoją drogą pamietacie plotkę o Canonie 3000D?
                EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• AdrianP
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 462

No jasne że pamiętamy
                  Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

• emisiaczek
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 548

zadni marketingowcy nic nie czytaja ludzie kochani, zadnych cudow nie bedzie, technologia musi na siebie zarobic kropka. Dadza wiekszy lcd, moze menu poprawia i dalej beda ciagnac z nas kase. Bardziej jestem ciekawy jak bedzie wygladal nastepca nikona d50, szczerze mowiac to przy cenie 2200 za d50 to nie wiem co przyciaga ludzi do 350d, napis?

Komentarz

• Raff
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 778

Ja Ci powiem co przyciąga. Takich jak ja - system, lepsza matryca CMOS i ew. sentyment do Canona. Pozostałych właściwie jedynie 8 MPix

Komentarz

• Fotos
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 406

Jakos mimo wielu premier Nikona, Minolty, Olympusa, a teraz jeszcze Samsung i Panasonic nic nie przebija Canona. Olek zrobil sobie Live-view, ale jak mozna poczytac na forach zrobil zle. Prawda jest taka, ze Canon wystartowal z bardzo dobra matryca, do tego ma najwieksza czesc rynku jako system. Po co ma sie bac konkurencji i robic 10Mpix ?
                        8Mpix to maja nawet kompakty - i co z tego ?
                        Predzej obniza nieco ceny i cos tam poprawia jak w 30D.
                        Zmienic na Nikona D50 czy cos innego, to moze sobie ktos, kto nabyl na ten przyklad EOSa 3000 z kitem, a nie ktos kto ma szuflade USMow i EXow.
                        Podobnie jest z szumem - wszyscy sie odgrazaja co nie zrobia w nastepnym modelu, a 350D ciagle szumi najmniej. 370D (dlaczego nie 360? ) bedzie podrasowanym 350D, inaczej bylby kijem w oko dla 30D. Ja mam tylko nadzieje, ze przed 370D pojawia sie i Panasonici i Samsungi, co powinno wplynac na cene.

Komentarz

• emisiaczek
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 548

Zamieszczone przez Raff
                          Ja Ci powiem co przyciąga. Takich jak ja - system, lepsza matryca CMOS i ew. sentyment do Canona. Pozostałych właściwie jedynie 8 MPix
                          czy lepsza ... dyskusyjne zobacz foteczki z topicu o szumach, cmos nie wyrabia, iso 800 jest juz wyraznie bardziej zaszumione w 350d przynajmniej na testach, 8mpix czy 6mpix to juz onanizm sprzetowy imho, kolory bardziej cukierkowe ale tu sie zgodze ze ludzie takie lubia ja tez, no i cena ostatnio widze ze nawet podskoczyla za 350d co by przeczylo wyjsciu nowego modelu

ja tez bym kupil 350d, tylko sam nie wiem czemu, na zdrowy rozum to tylko d50 reszta w szklo

Komentarz

• Zielony02

spodziewajcie się w 370D stabilizatora obrazu w korpusie ...

Komentarz

• kami74
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1492

Kto by wtedy kupował te wszystkie szkła IS
                              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• AdrianP
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 462

A ja mam nadzieję że powiększą ten nieszczęsny korpus, choć niewielka szansa, prędzej jeszcze bardziej go zmniejszą...
                                Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

Pracuję...