X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: spam-nikoniarze.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 317,7 KB
ID: 2081094
    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      PREMIUM member
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez muflon
      A moze by tak... sprzedac Bonkowe 3D?
      Pomysł przedni, niech ktoś wymyśli specyfikację. Można dać też przykładowe fotki z 5D z ręcznie wyedytowanym EXIF dla większej zmyłki No i może nie w Polsce na Allegro, ale na eBay'u
      Digart

Komentarz

• zanussi
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1696

no i ja się zastanawiam nad tym canonem.... swietny sprzęt za minimalne pieniądze..... gościu prosi aby nie kojarzyć go z prawdziwym aparatem.... a ja włąśnie go kojarzę... a ja właśnie go wylicytuję... a moze ja się nie znam? a co? nie wolno mi?
        Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez muflon
          A moze by tak... sprzedac Bonkowe 3D?
          Dobre, zróbmy to!
          Ciekawe, za ile "pójdzie"?
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• MMM
            Pełne uzależnienie
            PREMIUM member
            • 2006
            • 4250

Dobrze też byłoby gdyby Bonk spreparował jakieś "real foto"
            Digart

Komentarz

• Zielony02

Zamieszczone przez MMM
              Bzdura do kwadratu. W Canonie musieliby upaść na głowę żeby wypuścić body ze stabilizacją, bo kto kupiłby wtedy te szkiełka z IS.
              Osobiście spodziewam się tego co wszyscy, czyli zmian analogicznych do 20D->30D typu LCD 1.8" -> 2,5", o kilka mm większe body, jakieś przestawione opcje w menu i dwa razy większy, centralny przycisk DirectPrint albo nawet dwa, żeby można było wygodnie wciskać jedną lub drugą ręką już w czasie fotografowania
              1 - ktoś kto kupuje 350D (czy 370D) nie kupuje drogich szkieł ...
              2 - IS rzadko wystepuje w drogich szklach
              3 - drogie szkla nie potrzebują IS

))

Komentarz

• MMM
                Pełne uzależnienie
                PREMIUM member
                • 2006
                • 4250

Zamieszczone przez Zielony02
                1 - ktoś kto kupuje 350D (czy 370D) nie kupuje drogich szkieł ...
                Czy np. taki 70-300 IS USM za 2100PLN albo EF-S 17-85 mm f/4.0-5.6 IS USM za 2800PLN to dla ciebie już za drogie szkła do 350D? A m.in. to są właśnie obiektywy dla amatorów z 350D.
                Digart

Komentarz

• piast9
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3267

))
                  Gdyby nie buźka to poleciałbym z rozbudowaną polemiką.
                  650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

3 - drogie szkla nie potrzebują IS

Tak sobie spojrzalem na moje 70-200 i 100-400 i tylko pomyslalem : "hmmmm... " .

Komentarz

• Paweł Grabowski
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 343

No tak Vitez ale czy da sie robic przez dluzszy czas 100-400L zdjecia z reki ? Przeciez to ciezkie szklo + ciezki 20D jeszcze z gripem. No chyba ze ktos ma naprawde silne rece. Wydaje mi sie ze taki obiektyw to w wiekszosci wypadkow powinno sie uzywac ze statywem. A jak to jest u Ciebie? Czesto strzelasz zreki takim ciezkim zestawem?

70-200 IS 2.8 tez ciezki jak pieron cos kolo 1,5kg plus 20D i grip 1kg , to daje 2,5 kg na rekach caly czas , ufff chcialbym moc dziwgac taki slodki ciezar :-)

Pozdrowki
                      Paweł
                      EOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Zamieszczone przez Paweł Grabowski
                        czy da sie robic przez dluzszy czas 100-400L zdjecia z reki ? Przeciez to ciezkie szklo + ciezki 20D jeszcze z gripem. No chyba ze ktos ma naprawde silne rece.
                        Pytanie nie do mnie, ale odpowiem: da się, aczkolwiek jak się przegnie to trochę łapy bolą Ja do specjalnie wysportowanych nie należę, ale cały dzień z 1D+100-400 (albo 70-200IS, który jest jeszcze cięższy) w ręku jakimś specjalnym problemem dla mnie nie jest. To się czuje, ale dopiero następnego dnia ;-)
                        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Paweł Grabowski
                          No tak Vitez ale czy da sie robic przez dluzszy czas 100-400L zdjecia z reki ? Przeciez to ciezkie szklo + ciezki 20D jeszcze z gripem. No chyba ze ktos ma naprawde silne rece. Wydaje mi sie ze taki obiektyw to w wiekszosci wypadkow powinno sie uzywac ze statywem. A jak to jest u Ciebie? Czesto strzelasz zreki takim ciezkim zestawem?

70-200 IS 2.8 tez ciezki jak pieron cos kolo 1,5kg plus 20D i grip 1kg , to daje 2,5 kg na rekach caly czas , ufff chcialbym moc dziwgac taki slodki ciezar :-)
                          Zawsze z reki. Chyba ze nocne.

100-400 jeszcze porzadnie nie przestrzelalem.

Zestaw 20D z gripem+70-200 rekord to caly dzien na Goraszce, zdjec pare tysiecy, lufa prawie caly czas w gorze (ok 6 godzin) , przerwy mialem ze trzy ok 20 minutowe. Dalem rade, choc troszke potem reka bolala ale nie tak by mnie zniechecac do focenia.

Ogolnie ile razy podpinam te lufy to wcale nie mam wrazenia "oj ciezko" .

No ale i ja i muflon to okolice 195/90 (muflon chyba wiecej?)

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Ciezki sprzet to ja mialem w reku w ten weekend - Sigme 120-300/2.8 do tego z konwerterem :-O
                            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Kaiser
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 32

Canon ani N nie będą mogły mieć stabilizacji w jakiejkolwiek puszce, bo technologia stabilizacji matrycy została opatentowana przez Minoltę ! /cry/

Komentarz

• KuchateK
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 4895

Nie widze problemow. HSS wykorzystywany w lampach Canona to tez patent Minolty.
                                ...

Komentarz

Pracuję...