X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Camilo
    przzedtem JERONIMO1
    • 2014
    • 373

Odp: Adapter EOS - EOS M

Cały czas się czaje na m50 ostatnio na eglobal był za 417£, po sprzedaży kita wyszło by coś koło 340£
    Staruszek 5dc

Komentarz

• jotes25
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3608

Zamieszczone przez JERONIMO1
      Cały czas się czaje na m50 ostatnio na eglobal był za 417£, po sprzedaży kita wyszło by coś koło 340£
      Cena nie spada tak szybko jak wcześniejszych M-ek, najwyraźniej sprzedaje się dużo lepiej. W sumie mnie to nie dziwi

Komentarz

• arwic
        Dopiero zaczyna
        • 2015
        • 33

Odnośnie eGlobal. Adapter u nich zakupiony przychodzi BEZ uchwytu na statyw (ten mały metalowy kwadrat na dole), co nie zmienia faktu że jest taniej. Chciałem dokupić lub zamienić nawet z dopłatą, ale odpisali, że nie mieli i nie będzie w przyszłości.
        EOS M50
        EF-M 11-22mm + EF-M 22mm + EF-S 55-250mm

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

Re: Adapter EOS - EOS M

zeby nie zakladac nowych watkow...

czy ma ktos doswiadczenie z takimi adapterami?

Meike: https://www.amazon.de/gp/product/B00...DL7YS0RD&psc=1
          Viltrox: https://www.amazon.de/gp/product/B00...38NEBPQ0&psc=1
          www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Znajomy ma bodaj to meike, twierdzi że działa.
            A co, kupiłeś eMkę ?

Acha a jakbyś nie wiedział jak użyć to masz profesjonalny opis - język - trudno powiedzieć ..

"EF-M adapter jest w stanie, obiektyw EF/EF-M na Canon EOS M bezlusterkowych aparat, które chcesz coś więcej, podejmowaniu decyzji zakupu soczewka umożliwia dostosowywanie.
            pielęgnacji i autofokus (AF) – funkcja.
            Aperture dokładnie tak za pomocą Mount-Adapter arkusza papieru jest.
            Potwierdzona w funkcja Anti-wstrząsnąć.
            Wytrzymały i silniejsze dzięki stop cynku kernal loy Core."
            Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• jotes25
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3608

Odp: Re: Adapter EOS - EOS M

Zamieszczone przez akustyk
              zeby nie zakladac nowych watkow...

czy ma ktos doswiadczenie z takimi adapterami?

Meike: https://www.amazon.de/gp/product/B00...DL7YS0RD&psc=1
              Viltrox: https://www.amazon.de/gp/product/B00...38NEBPQ0&psc=1
              Tak, odradzam.

Mechanicznie i elektrycznie jest OK. To co nie jest? Optycznie nie jest OK
              A na poważnie: nie robiłem dokładnych badań czy porównań, po prostu daje niefajne odblaski/flary, pewnie kwestia innego wykończenia wewnątrz.
              Nie łudź się, że znajdziesz coś innego bo to wszystko robi jeden Chińczyk, a pozostali nalepiają swoje etykiety.
              Zostaje tylko oryginał.

P.S. Aż dziwne, że można tak prostą rzecz schrzanić, ale najwyraźniej da się... Żebym nie miał takiego w szufladzie, to też trudno by mi było uwierzyć.

P.S.2. Purystom mechanicznym może się nie spodoba, bagnety w tych zamiennikach są z aluminium, a nie z mosiądzu. Dla mnie raczej bez różnicy.
              Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Czyli ogólnie mówiąc nie ma co kombinować.....
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12158

Re: Odp: Adapter EOS - EOS M

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  Znajomy ma bodaj to meike, twierdzi że działa.
                  A co, kupiłeś eMkę ?
                  jeszcze nie, licze bakszysz

Acha a jakbyś nie wiedział jak użyć to masz profesjonalny opis - język - trudno powiedzieć ..

"EF-M adapter jest w stanie, obiektyw EF/EF-M na Canon EOS M bezlusterkowych aparat, które chcesz coś więcej, podejmowaniu decyzji zakupu soczewka umożliwia dostosowywanie.
                  pielęgnacji i autofokus (AF) – funkcja.
                  Aperture dokładnie tak za pomocą Mount-Adapter arkusza papieru jest.
                  Potwierdzona w funkcja Anti-wstrząsnąć.
                  Wytrzymały i silniejsze dzięki stop cynku kernal loy Core."
                  ano, to dobrze. bo juz sie bardzo balem, wytrzymaly adapter nie jest, jest problem polaczenie, ktore nieumozliwia dzialanie, ktore chcialbym wiecej autofokus uzywac z EF adapter obiektywami...
                  www albo tez flickr

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12158

Re: Odp: Re: Adapter EOS - EOS M

Zamieszczone przez jotes25
                    Tak, odradzam.

Mechanicznie i elektrycznie jest OK. To co nie jest? Optycznie nie jest OK
                    A na poważnie: nie robiłem dokładnych badań czy porównań, po prostu daje niefajne odblaski/flary, pewnie kwestia innego wykończenia wewnątrz.
                    pamietasz moze z jakimi szklami?

Zamieszczone przez jotes25
                    P.S. Aż dziwne, że można tak prostą rzecz schrzanić, ale najwyraźniej da się... Żebym nie miał takiego w szufladzie, to też trudno by mi było uwierzyć.

P.S.2. Purystom mechanicznym może się nie spodoba, bagnety w tych zamiennikach są z aluminium, a nie z mosiądzu. Dla mnie raczej bez różnicy.
                    bagnet mi akurat zwisa, natomiast roznica w cenie do oryginalu (110 EUR) jest spora, bo to raptem 25 EUR kosztuje.
                    www albo tez flickr

Komentarz

• Camilo
                      przzedtem JERONIMO1
                      • 2014
                      • 373

tu masz linka jesli chodzi o zamieniki https://www.dpreview.com/forums/thread/4324738
                      Ostatnio edytowany przez Camilo; 52643.
                      Staruszek 5dc

Komentarz

• jotes25
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3608

Odp: Re: Odp: Re: Adapter EOS - EOS M

EF 40/2.8 STM

bagnet mi akurat zwisa, natomiast roznica w cenie do oryginalu (110 EUR) jest spora, bo to raptem 25 EUR kosztuje.
                        W Polsce jest rzeczywiście pewien problem z tanim zakupem oryginału (choć nie do końca chyba, bo był bodaj podwójny cashback). Natomiast gdzie indziej widziałem często zestawy M50 zawierające adapter.

Komentarz

• marfot
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 4568

natomiast roznica w cenie do oryginalu (110 EUR) jest spora, bo to raptem 25 EUR kosztuje.
                          Cena oryginału nie jest do strawienia "tak po prostu". Dostałem casback 215 zł przy zakupie M50 i 215 zł przy zakupie adaptera.
                          Kupiłem oryginał bo się bałem, że sobie nie poradzę z ewentualnymi problemami z zamiennikiem ale odchorowałem to poważnie.
                          Wylałem swoje żale choćby w wątku o M50 a resztę utopiłem w alkoholu . Cenę traktuję jak zwyczajny rozbój.
                          Ostatnio edytowany przez marfot; 13342.
                          https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                          EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18766

Mnie cena nie zwisa ale moja luba zachorowała na eMkę (M6 i ma być srebrny) i jednak chyba kupimy adapter oryginał ....
                            W ogóle to ma komórkę, która robi świetne zdjęcia ale jakoś nie daje się przekonać .

Zamieszczone przez marfot
                            Cena oryginału nie jest do strawienia "tak po prostu". Dostałem casback 215 zł przy zakupie M50 i 215 zł przy zakupie adaptera.
                            Kupiłem oryginał bo się bałem, że sobie nie poradzę z ewentualnymi problemami z zamiennikiem ale odchorowałem to poważnie.
                            Wylałem swoje żale choćby w wątku o M50 a resztę utopiłem w alkoholu . Cenę traktuję jak zwyczajny rozbój.
                            Cena jest u nas debilna to fakt.
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• marfot
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 4568

Mnie cena nie zwisa ale moja luba zachorowała na eMkę (M6 i ma być srebrny) i jednak chyba kupimy adapter oryginał
                              Tutaj:

body M6 w zestawieniu z obiektywem wychodzi cenowo jak ten cały adapter
                              Ostatnio edytowany przez marfot; 13342.
                              https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                              EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

No prawie . Z tego co widzę to jednak chce z tym podstawowym kitem (bo mały), ma być srebrny i z adapterem do szkieł które posiadamy . Skoro tak ma być to nie dyskutuję .
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...