X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Radetzky
    Dopiero zaczyna
    • 2013
    • 29

Odp: Canon EOS RP

Hmm... Ten screenshot ma pokazać, że A7R3 ma poważny problem z pomiarem światła? Po co aparat, w którym na starcie trzeba ustawić korektę ekspozycji +5EV?!

Komentarz

• tomfoot
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2277

Zamieszczone przez Photointo
      Jest parę rzeczy które mnie powstrzymują:

-przywiązanie do canona,
      -boję się "kolorów sony",
      -co jeśli, canon wkrótce (mało prawdopodobne ale) pokaże mega body z świetną matrycą,
      -co jeśli canon wkrótce (j.w.) pokaże super szkła (akurat tu mi chodzi o szkła lekkie, mogą być ciemne) do RF.

Nigdy nie miałem aparatu sony. Jedyne wyjście (wiem, że mało moralne) to kupić A7RIII, potestować i w razie czego oddać w ciągu 14 dni... Niestety u mnie nie ma możliwości sprawdzenia sprzętu na miejscu bo go nie ma w sklepach, a poza tym sprawdzenie w sklepie mało daje - ew. jak aparat leży w ręce i tyle (dzięki ci UE za przepis o zwrocie...).
      Mam wrażenie, że dyskutujesz ze swoimi emocjami, zamiast skupić się na twardych dowodach i faktach, a te zawarte są w Biblii Sony.
      1. nie bój się przywiązania do canona, odwiąż się! Canon umarł i jest reliktem, który nie pojedzie autostradą
      2. kolor jest nieważny, kolor uzyskuje się w postprocesie, możesz sobie zrobić kolor jaki tylko chcesz
      3. Canon nigdy nie pokaże body ze świetną matrycą! To Sony pokazuje body z najświetniejszą matrycą.
      4. Obiektywy są nieważne, potrzebujesz tylko jak najszerszego UWA, byle był dobrze notowany w rankingu DxO, resztę sobie dotniesz.

Mam nadzieję, że nic nie pomyliłem.

Komentarz

• Sunders
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 2746

Odezwę się jak sprawdzę A7RIII a na koniec sony A7RIII +5EV xD
        Koniecznie "z tym ich E 10-18"
        Ostatnio edytowany przez Sunders; 27139.
        http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• jinks
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2178

Zamieszczone przez tomfoot
          Mam wrażenie, że dyskutujesz ze swoimi emocjami, zamiast skupić się na twardych dowodach i faktach, a te zawarte są w Biblii Sony.
          1. nie bój się przywiązania do canona, odwiąż się! Canon umarł i jest reliktem, który nie pojedzie autostradą
          2. kolor jest nieważny, kolor uzyskuje się w postprocesie, możesz sobie zrobić kolor jaki tylko chcesz
          3. Canon nigdy nie pokaże body ze świetną matrycą! To Sony pokazuje body z najświetniejszą matrycą.
          4. Obiektywy są nieważne, potrzebujesz tylko jak najszerszego UWA, byle był dobrze notowany w rankingu DxO, resztę sobie dotniesz.

Pomyliłeś konta przy logowaniu?
          Miłego dnia
          moja www

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Zamieszczone przez jinks
            Pomyliłeś konta przy logowaniu?
            Niestety obawiam się że nie ....
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12158

Re: Canon EOS RP

nie no, pardon... tomfoot pie*li farmazony, zgoda. ale przeciez nie on zaczal jakikolwiek watek o aparacie alternatywnym do Sony-akbar byl na to z gory skazany
              www albo tez flickr

Komentarz

• Photointo
                Bywalec
                • 2017
                • 210

Radetzky wycinek cieni ze zdjęcia pod słońce.
                EOS R | RF 24-105

Komentarz

• tomfoot
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 2277

Jakie farmazony!?!? Jestem oburzony! Mam na te wszystkie tezy poparcie w prasie światowej!

Dobra, czas zakończyć to OT. Dodam tylko, że przejrzałem publiczną galerię kolegi ambasadora z wyprawy w poszukiwaniu tygrysów. No, ok zmasakrował wszystko z a7R starym zwyczajem. Ale jest pozytyw. Zrobił naprawdę kilka fajnych fotek Xiaomi MI8. Mniemam, że jpg prosto z telefonu. No i po co wydawać na jakieś ML jak przyszłość i tak w inteligencji smartfonów leży?

Komentarz

• Rysiek_O
                    Coś już napisał
                    • 2018
                    • 88

Jakie farmazony!?!? Jestem oburzony! Mam na te wszystkie tezy poparcie w prasie światowej!

Dobra, czas zakończyć to OT. Dodam tylko, że przejrzałem publiczną galerię kolegi ambasadora z wyprawy w poszukiwaniu tygrysów. No, ok zmasakrował wszystko z a7R starym zwyczajem. Ale jest pozytyw. Zrobił naprawdę kilka fajnych fotek Xiaomi MI8. Mniemam, że jpg prosto z telefonu. No i po co wydawać na jakieś ML jak przyszłość i tak w inteligencji smartfonów leży?

Komentarz

• zdebik
                      Pełne uzależnienie
                      • 2013
                      • 4065

Zdebik kiedyś to nawet robili zdjęcia czymś takim jak analog ale głupki wszystkie się na cyfrę przeniosły...
                      Mam dwa analogi, ale jakoś czasu brak na bieganie z filmem.

Czy nie zastanawia Cię że ludzie przechodzac na Sony mają powody? Canon odwala kiche bo jest potentatem a ludzie i tak kupią... Ale coraz więcej ludzi ma dość.
                      Nie, nie zastanawia. Jeśli chodzi o moje fotki nie ukrywajmy, ja tu jestem najsłabszym ogniwem. Wyciąganie z cieni nie zrobi ze mnie Sue Bryce. Wręcz jak ktoś mówi, że do portretu mu to potrzebne, bo robi pod światło bez OCF... GL&HF. Potem niech się przyzna ile siedzi w PS żeby twarz miała jakiś wymiar a nie wyglądała jak płaska patelnia bez cieni itd.

Czekam na następne pro ML Canona i pewnie jak troszkę stanieje kupie (chce dwa sloty i normalną baterie z joyem bez gładzika). Chodz wywalanie £3K na body średnio mi leży o kupnie nowych szkieł nawet nie myśle, bo "stare" są "nowe".
                      https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

A gdzie tygrys ?
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• michalab
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1580

Re: Odp: Canon EOS RP

Ech i znowu canon to samo serwuje. R - kompromisy za dużą cenę, RP - wydmuszka za cenę, w której rozważałbym zakup R.
                          Ostatnio edytowany przez michalab; 8064.
                          Zapraszam

Komentarz

• tomfoot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 2277

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            A gdzie tygrys ?
                            Na tygrysa z litości spuszczam kurtynę milczenia. Podobno zwierzęta w Indiach boją się teraz pozować do zdjęć, w obawie przed posądzeniem o brak czystości rasy wykazany na zdjęciach.

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Nie wiem czy było.
                              Hands on z dpreview, całość nakręcona RP.
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• Photointo
                                Bywalec
                                • 2017
                                • 210

Najdłużej fociłem 6D, to był świetny aparat. Canon R daje radę, ale RP odradzam w tej cenie dla kogoś kto focił wcześniej nawet takim 6D.
                                EOS R | RF 24-105

Komentarz

Pracuję...