X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirror
    Pełne uzależnienie
    • 2018
    • 1446

Odp: Canon EOS R6

Zamieszczone przez marfot
    A ja na R5 założyłem szkło 0,3 mm i też się domyka
    u mnie szkło tez sie domyka na R5

pytanie czy udało się cos kupić na gorny wyświetlacz, coś działającego (co nie odstaje na bokach) bo mnie jak dotąd się nie udało
    EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• marfot
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 4568

Zamieszczone przez mirror
      u mnie szkło tez sie domyka na R5

pytanie czy udało się cos kupić na gorny wyświetlacz, coś działającego (co nie odstaje na bokach) bo mnie jak dotąd się nie udało
      Kupiłem takie coś:

Na górnym wyświetlaczu na boki nie odstaje natomiast tą grubość 0,3 mm już widać i w górę wystaje.
      https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
      EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• zdebik
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 4065

Kupiłem takie coś:

Na górnym wyświetlaczu na boki nie odstaje natomiast tą grubość 0,3 mm już widać i w górę wystaje.
        Amazon, wlasnie zrezygnowalem z prime'a chcieli £95 za rok.
        https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• marfot
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 4568

W Polsce 49 PLN za Prime jest akceptowalne.
          Nie rozumiem tej firmy i jej sposobu sprzedaży ale kupowałem ostatnio sporo rzeczy rowerowych to i foto się załapało. Dostałem sporo rabatów rzędu 20%, o których nie było mowy przy zakupie
          https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
          EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Bangi
            Moderator
            • 2010
            • 5117

W Polsce 49 PLN za Prime jest akceptowalne.
            Nie rozumiem tej firmy i jej sposobu sprzedaży ale kupowałem ostatnio sporo rzeczy rowerowych to i foto się załapało. Dostałem sporo rabatów rzędu 20%, o których nie było mowy przy zakupie
            Tym bardziej, że w tej cenie otrzymujemy dostęp do Prime Video i ja w zasadzie głównie przez to wziąłem, a nie dla zakupów.
            SAMOLOTY CB
            SAMOLOTY lotnictwo.net
            SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• gnd
              Uzależniony
              • 2013
              • 697

Dźwina rzecz mi się przydarzyła. Obiektywy bez przełącznika AF/MF mam tylko MF. Mam RF 50 1,8 i 16 2.8 i w nich nie mam autofocusa. Na zwykłej Rce działają normalnie więc to kwestia r6
              W menu AF mam dostępne tylko MF
              Jak podepnę cokolwiek innego to działają normalnie.

Ma ktoś pomysł co się stało?

Komentarz

• sal
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1071

Czy ktoś z Was, posiadaczy R6 robi zdjęcia ptakom/zwierzętom i przesiadł się z 5Dmk4?
                Używam obecnie 5Dmk4 z Sigmą 150-600, jest dobrze ale czasami niestety kuleje AF (ptaki w locie, tło), brakuje momentami FPS i ISO powyżej 3200 jest średnio używalne... Wczoraj pomacałem R6, niestety nie z moimi szkłami i się zakochałem, ale... Zaczynam nabierać wątpliwości.
                Sporo ludzi pisze że jednak zostało przy 5Dmk4, bo budowa i pomimo wad obrazek jakby ładniejszy z tych 30mpix i że szczególnie przy cropowaniu, 20mpix w R6 to zaczyna być mało.
                A mi brakuje czasami tych 100-200mm na długim końcu i wycinam sporo z oryginalnego kadru i boję się że o ile w użyteczności, R6 będzie lepszy,to jednak na dłuższą metę będę żałował decyzji (udało mi się znaleźć ofertę gdzie mogę zamienić 5Dmk4 na R6 bez żadnej dokładania kasy).
                Poradzicie coś?
                Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• mariusz11
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 113

Porównywałem obrazek z obydwu puszek, szczegóły piór z 5D - fakt nieco większe ale w porównaniu do R6 jakby nieostre. Zdecydowałem się na R6, mimo, że bardzo kusiło 30Mpx.

Komentarz

• sal
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1071

Ja wczoraj zanabyłem jednak R6, w weekend planuję pierwsze focenie, ale już widzę że AF w porównaniu do 5Dmk4 to bajka...
                    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• gnd
                      Uzależniony
                      • 2013
                      • 697

Mam r6 od roku, zrobiłem 50000 klatek i przytrafiły mi się ostatnio 2 zwiechy tego samego dnia. Aparat był włączony, uśpił się i nie wybudził. Dopiero wyjęcie baterii pomogło.
                      Dzień wcześniej zaktualizowałem go do najnowszego firmware. Możliwe, że zbieg okoliczności.

Komentarz

• Galipette
                        Coś już napisał
                        • 2019
                        • 95

Pytanko. Dżojstick w R6 nie działa prawidłowo . Blokuje się dolnym położeniu i nie zawsze załapuje? Czego to może być przyczyna -i ew jaki koszt naprawy bo podejrzewam że coś jest uszkodzone. Ktoś miał taki przypadek?
                        Dawniej: Fuji S7000 - Olympus E500 - Fuji S100Fs - Finepix S200 EXR - Olympus XZ-2 - Canon M5 / 40D / 6D / R / R6 / R7 - obecnie Sony A7III + Zeiss Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA + Samyang AF 85 mm f/1.4 FE + Tamron 70-180 2.8 G2 https://www.facebook.com/JacekKozlowskiFotografia

Komentarz

• cauchy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2595

Zaczynam myśleć nad sprzedażą.
                          R5 kupiłem na zwierza, R6 miał zostać do wszystkiego innego, ale różnica w performansie jest tak duża, że nie widzę sensu trzymać R6. Jedynym plusem są mniejsze pliki więc np. fotki rodzinne czy jakieś eventy na pamiątkowe foty łatwiej obrabiać. No i czasem się przyda do ciemniejszych sytuacji.

Huk, na razie zostanie, co będzie w 2025 to zobaczę
                          Ostatnio edytowany przez cauchy; 19623.
                          EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                          Flickr | YT

Komentarz

Pracuję...