X
-
-
-
Odp: Canon EOS R6
No to moim zdaniem (również subiektywnym) R6 (jak również R6m2) szumią zauważalnie mniej niż R.Komentarz
-
Najbardziej zastanawiają mnie te kolory skory.
Rka ma zabarwienie takie sinozielone. Oglądam sample R6 i mam wrażenie, że lekko żółte. R6II lekko ciepłe i takie bardziej mi odpowiadająKomentarz
-
Ja zazwyczaj i tak wołam z RAW, kolory da się łatwo zmienić, ale może coś w tym jest o czym piszesz. Właśnie przeglądam foty jakie mi zostały z testów R6 i R6m2 i wygląda, że wypluwa cieplejsze barwy, tylko czy to nie kwestia tak naprawdę algorytmów balansu bieli...Komentarz
-
Mam R i R6.
Osobiście bym wybrał R, jako tańszy, do warunków fotografii statycznej, w lepszym świetle. Jest wystarczający. Kolorystyka będzie zależeć od wywoływarki.Aparaty, obiektywy, lampy.Komentarz
-
Drodzy Użytkownicy, szukam klatki operatorskiej do canona r6. Oczywiście umiem znaleść takowa w internecie natomiast chciałem zapytać czy są tu jacyś użytkownicy takich klatek operatorskich. Jak to w praktyce się sprawdza? Czy są jakieś modele szczególnie polecane? Zainteresowała mnie Black mamba dedykowana do r6 i r5 ale mam wątpliwości czy górna czesc klatki będzie wystarczająco sztywna. Gdyby znalazł się ktoś kto ma jakaś klatkę lub mógłby mi coś polecić byłbym wdzięczny.Komentarz
-
Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultanaKomentarz
-
EOS R6: Wersja oprogramowania sprzętowego 1.8.3
Wersja oprogramowania sprzętowego 1.8.3 zawiera następujące udoskonalenia i poprawki.
1. Usunięto problem, w wyniku którego po obsłudze ekranu dotykowego w rzadkich przypadkach nie można było wykonywać operacji na aparacie, a nawet w przypadku obsługi aparatu na ekranie pojawiał się komunikat [BUSY].
2. Naprawia drobne problemy.
Komentarz
-
Komentarz
-
Jak na przykład prawidłowe działanie obiektywów firm trzecichEOS R6: Wersja oprogramowania sprzętowego 1.8.3
Wersja oprogramowania sprzętowego 1.8.3 zawiera następujące udoskonalenia i poprawki.
1. Usunięto problem, w wyniku którego po obsłudze ekranu dotykowego w rzadkich przypadkach nie można było wykonywać operacji na aparacie, a nawet w przypadku obsługi aparatu na ekranie pojawiał się komunikat [BUSY].
2. Naprawia drobne problemy.
https://www.usa.canon.com/support/ca...-Version-1-8-3
....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
W dzisiejszych czasach to dość lubiane przez producentów podejście. Mówią o poprawkach spowalniających u apla, był dieselgate volkswagena, dzisiaj przeczytałem o pociągach produkowanych gdzieś niedaleko Tatr... Coś idzie nie tak.
Wczoraj, na spacerze z psem, fotografowałem mróz za pomocą Canona 5D i obiektywu Zeiss 1.4/85 - właściwie prawie stuprocentowy manual. Jakie to jest przyjemne uczucie, obcować intymnie z trójkątem (ekspozycji).
Ostatnio edytowany przez Leon007; 27765.Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
KonfucjuszKomentarz
-
Z R6 Cię nie uspokoję, ale tego samego dnia wyszły też aktualizacje do innych puszek (EOS R3, EOS R6, EOS R6 Mark II, EOS R7, EOS R8, EOS R10 oraz EOS R50). Zrobiłem upgrade R10. Sigmy działają, w tym interesująca Cię 150-600.Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!Komentarz
-
Gdzieś na zagranicznej grupie mi mignęło ze Samyang 85/1.4 przestał działać.Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultanaKomentarz
Komentarz