X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rOOmak
    Uzależniony
    • 2007
    • 617

Chcialbym update'owac informacje na temat ceny w B&H. $409.95 bez przesylki. Jezeli kupujesz w sklepie trzeba dodac ponad 8.5% podatku($35).Nie jest to podatek VAT wiec nie bedzie zwrocony przy wywozie z terenow USA. Mozna jednak nie placic tego podatku jezeli dokona sie zakupu przez net i mieszka sie poza NY. Zostaje koszt przesylki ok $11 dla Florydy(1000mil od NY) I wysylka do Polski. Przy zamuwieniu bezposrednio z Polski rowniez nie placi sie podatku a wysylka kosztuje ok $50 z tym ze wpisana jest wartosc zakupu i moga ja opodatkowac w Polsce, czego nie jestem pewien. Jezeli ktos dokonywal takiego zakupu to prosilbym o podzielenie sie doswiadczeniami.

Komentarz

• vuki
      Bywalec
      • 2006
      • 190

Zamieszczone przez rOOmak
      Chcialbym update'owac informacje na temat ceny w B&H. $409.95 bez przesylki. Jezeli kupujesz w sklepie trzeba dodac ponad 8.5% podatku($35).Nie jest to podatek VAT wiec nie bedzie zwrocony przy wywozie z terenow USA. Mozna jednak nie placic tego podatku jezeli dokona sie zakupu przez net i mieszka sie poza NY. Zostaje koszt przesylki ok $11 dla Florydy(1000mil od NY) I wysylka do Polski. Przy zamuwieniu bezposrednio z Polski rowniez nie placi sie podatku a wysylka kosztuje ok $50 z tym ze wpisana jest wartosc zakupu i moga ja opodatkowac w Polsce, czego nie jestem pewien. Jezeli ktos dokonywal takiego zakupu to prosilbym o podzielenie sie doswiadczeniami.
      to wychodzi drozej niz w Polsce ..... prawie
      ja dalem 1600

Komentarz

• wojkij
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1915

Ok, dziekuje za informacje za informacje. W sklepie twierdzili ze nie wejdzie za zadne skarby a tu mila niespodzianka
        www.kwapisz.org

Komentarz

• rOOmak
          Uzależniony
          • 2007
          • 617

Zamieszczone przez vuki
          to wychodzi drozej niz w Polsce ..... prawie
          ja dalem 1600
          No to zaplaciles duzo wiecej.wartosc dolara przy kupnie dewizy-2.71
          Zakladajac ze zaplacisz $460 za lampe z przesylka to bedzie to kosztowac 1246PLN

To tak dla scislosci bo nikogo nie namawiam tylko chcialem przedstawic tala opcje.

Komentarz

• Sailman1971

Cześć jestem tu nowy, mam pytanie, co znajduje się w zestawie. Dzisiaj kupiłem 580EX II, i tam prócz lampy, instrukcji ( nie w języku polskim), futerału nic więcej nie było.

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

Powinna być chyba jeszcze taka stopka do postawienia lampy
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

no ja mam stopkę w 430 nawet w woreczku

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

dzis kupiłem 580 II i bez istrukcji do poniedziałku i pomoc potrzebuje jek sie włącza master i slave w tej lampce i czy żeby służyła bez błysku to przez aparat (5D ) czy z lampy...?? może ktoś się zlituje...

Komentarz

• mor_feusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1370

Oczywiscie. Trzymasz przycisc ZOOM kilka sekund. Zmienia ci sie menu - miga - krecissz koleczkeim o 1 pyk i masz MASTER

Komentarz

• mkwiek
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 862

Zamieszczone przez mor_feusz
                      Oczywiscie. Trzymasz przycisc ZOOM kilka sekund. Zmienia ci sie menu - miga - krecissz koleczkeim o 1 pyk i masz MASTER
                      strasznie debilne rozwiązanie. wolę z 580ex I.
                      I am FX

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

piękne dzieki, działa aż furczy..., ale jak wyłącze błysk spod puszki to i slave nie błyska... a chciałem żeby master nie błyskał ino ta druga...??

Komentarz

• jaceksw
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 152

Zamieszczone przez marekb
                          dzis kupiłem 580 II i bez istrukcji do poniedziałku
                          Żebyś się przypadkiem nie zdziwił.... Ja kupiłem miesiąc temu i do tej pory nie mam instrukcji pisanej w jakimkolwiek języku używającym alfabetu łacińskiego.
                          Mam po japońsku.

J.

Komentarz

• mor_feusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1370

Pare postow wyzej dalem link gdo wersji eng. zassaj

Edit. Link znajduje sie w tym watku http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=21 post numer 74. podaje jeszcze raz http://rapidshare.com/files/40404615/580EXII.pdf.html - zeskanowalem i zrobilem PDFa w Lightroomie - jest to wersja "czyte(a)lna" w wersji ENG. Jak bedziecie miec wersje PL to zeskanujcie i dolaczcie do trego watku http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=21 - przyda sie forumowiczom
                            Ostatnio edytowany przez mor_feusz; 5033.

Komentarz

• marekb
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2273

przegrzebałem i nie znalazłem, jak zrobić żeby 580II działała w master jako wyzwalacz i nie błyskała a wyzwalała 430 (jako slave)...??

Komentarz

• tomasek
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 169

marekb - poradziles sobie z tym? jak nie, to daj znac, pomoge ;-)

A teraz moje pytania:
                                1. Czy takie przebarwienia na lcd lampy są normalne?

W rzeczywistości są ciut bardziej widoczne... Nie wiem, czy wymienić lampę, czy zostawić...??

2. Dyfuzory ala-stofen od 580 mk1 pasują do mk2, ale ciaśniej, czy po rozgotowaniu (jak to w którymś poscie tu wyczytałem...)? Bo wydawać 2x więcej na oryginał stofena do mk2 mi się nie uśmiecha...

3. Gniazdo synchro - czy działa wam normalnie? co bym za kabelek nie podłączył, nie zawsze się wyzwala, kable siedzą luźno, czasami wypadają... mam kilka różnych kabli, w tym kilka brand-new, każdy wypada :/ jakby to złącze było o ciut innych wymiarach...

4. Dostałem do aparatu gwarancję international, ale nie o gwarancję pytam. Czy może ktoś podesłać fotę swojego kodu kreskowego od lampy z dystro europejskiej dla porównania? Bo nie wiem czy wycinać i wysyłać, czy odrazu zwrócić lampę (bo jednak 190zł piechotą nie chodzi...)
                                5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Komentarz

Pracuję...