Chcialbym update'owac informacje na temat ceny w B&H. $409.95 bez przesylki. Jezeli kupujesz w sklepie trzeba dodac ponad 8.5% podatku($35).Nie jest to podatek VAT wiec nie bedzie zwrocony przy wywozie z terenow USA. Mozna jednak nie placic tego podatku jezeli dokona sie zakupu przez net i mieszka sie poza NY. Zostaje koszt przesylki ok $11 dla Florydy(1000mil od NY) I wysylka do Polski. Przy zamuwieniu bezposrednio z Polski rowniez nie placi sie podatku a wysylka kosztuje ok $50 z tym ze wpisana jest wartosc zakupu i moga ja opodatkowac w Polsce, czego nie jestem pewien. Jezeli ktos dokonywal takiego zakupu to prosilbym o podzielenie sie doswiadczeniami.
X
-
-
to wychodzi drozej niz w Polsce ..... prawieChcialbym update'owac informacje na temat ceny w B&H. $409.95 bez przesylki. Jezeli kupujesz w sklepie trzeba dodac ponad 8.5% podatku($35).Nie jest to podatek VAT wiec nie bedzie zwrocony przy wywozie z terenow USA. Mozna jednak nie placic tego podatku jezeli dokona sie zakupu przez net i mieszka sie poza NY. Zostaje koszt przesylki ok $11 dla Florydy(1000mil od NY) I wysylka do Polski. Przy zamuwieniu bezposrednio z Polski rowniez nie placi sie podatku a wysylka kosztuje ok $50 z tym ze wpisana jest wartosc zakupu i moga ja opodatkowac w Polsce, czego nie jestem pewien. Jezeli ktos dokonywal takiego zakupu to prosilbym o podzielenie sie doswiadczeniami.
ja dalem 1600Komentarz
-
Ok, dziekuje za informacje za informacje. W sklepie twierdzili ze nie wejdzie za zadne skarby a tu mila niespodzianka
Komentarz
-
No to zaplaciles duzo wiecej.wartosc dolara przy kupnie dewizy-2.71
Zakladajac ze zaplacisz $460 za lampe z przesylka to bedzie to kosztowac 1246PLN
To tak dla scislosci bo nikogo nie namawiam tylko chcialem przedstawic tala opcje.Komentarz
-
Cześć jestem tu nowy, mam pytanie, co znajduje się w zestawie. Dzisiaj kupiłem 580EX II, i tam prócz lampy, instrukcji ( nie w języku polskim), futerału nic więcej nie było.Komentarz
-
-
-
dzis kupiłem 580 II i bez istrukcji do poniedziałku i pomoc potrzebuje jek sie włącza master i slave w tej lampce i czy żeby służyła bez błysku to przez aparat (5D ) czy z lampy...?? może ktoś się zlituje...
Komentarz
-
Oczywiscie. Trzymasz przycisc ZOOM kilka sekund. Zmienia ci sie menu - miga - krecissz koleczkeim o 1 pyk i masz MASTERKomentarz
-
Komentarz
-
piękne dzieki, działa aż furczy...
, ale jak wyłącze błysk spod puszki to i slave nie błyska...
a chciałem żeby master nie błyskał ino ta druga...??
Komentarz
-
Komentarz
-
Pare postow wyzej dalem link gdo wersji eng. zassaj
Edit. Link znajduje sie w tym watku http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=21 post numer 74. podaje jeszcze raz http://rapidshare.com/files/40404615/580EXII.pdf.html - zeskanowalem i zrobilem PDFa w Lightroomie - jest to wersja "czyte(a)lna" w wersji ENG. Jak bedziecie miec wersje PL to zeskanujcie i dolaczcie do trego watku http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=21 - przyda sie forumowiczomOstatnio edytowany przez mor_feusz; 5033.Komentarz
-
przegrzebałem i nie znalazłem, jak zrobić żeby 580II działała w master jako wyzwalacz i nie błyskała a wyzwalała 430 (jako slave)...??Komentarz
-
marekb - poradziles sobie z tym? jak nie, to daj znac, pomoge ;-)
A teraz moje pytania:
1. Czy takie przebarwienia na lcd lampy są normalne?
W rzeczywistości są ciut bardziej widoczne... Nie wiem, czy wymienić lampę, czy zostawić...??
2. Dyfuzory ala-stofen od 580 mk1 pasują do mk2, ale ciaśniej, czy po rozgotowaniu (jak to w którymś poscie tu wyczytałem...)? Bo wydawać 2x więcej na oryginał stofena do mk2 mi się nie uśmiecha...
3. Gniazdo synchro - czy działa wam normalnie? co bym za kabelek nie podłączył, nie zawsze się wyzwala, kable siedzą luźno, czasami wypadają... mam kilka różnych kabli, w tym kilka brand-new, każdy wypada :/ jakby to złącze było o ciut innych wymiarach...
4. Dostałem do aparatu gwarancję international, ale nie o gwarancję pytam. Czy może ktoś podesłać fotę swojego kodu kreskowego od lampy z dystro europejskiej dla porównania? Bo nie wiem czy wycinać i wysyłać, czy odrazu zwrócić lampę (bo jednak 190zł piechotą nie chodzi...)5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580IIKomentarz

Komentarz