Miał może ktoś z szanownych forumowiczów okazję przetestować nową lampe?
X
-
-
Komentarz
-
jedna rzecz mi sie w niej podoba w porownaniu ze stara wersja
zmienili mocowanie, juz sie nie kreci kolkiem tylko jest wajha
szybciej mocuje sie ja na sankachKomentarz
-
no jak w nikonowskim sb-800. ja za dwa tygodnie ją będę miał, z tym że nie mam już dostępu do pierwszej wersji.Komentarz
-
Mi brakowało gniazda PC i własnej automatyki tak jak w starych lampach Canona. Jak na złość niecały rok po tym jak udało mi się uciułać na 580 wyszła lampa z tymi "bajerami". Biednemu zawsze w oczy. Zastanawiam się czy nie sprzedać i kupić nowej.Kilka Canonierek i rurek.
Zapraszam www.ozminfoto.comKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Dlatego też od kilku dni mam głowe lekko kwadratową. Zwłaszcza że lampa wygląda jak nówka (rzadnych rys itp.) i jeszcze na gwarancji. Nie wiem tylko jak nowe lampy się sprawdzają i dlatego licze na kogoś z forum, że jak będzie miał to napisze kilka słów.Kilka Canonierek i rurek.
Zapraszam www.ozminfoto.comKomentarz
-
-
Mam tę 580 mkII - ale niestety nie mam porównania do wersji mkI tylko do 430Ex.
Bardzo podoba mi się mechanizm "blokujący" lampę w stopce - super szybki i wygodny, koniec walki z kółkiem
Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
Canon 24-70 f/2.8 + 85 f/1.2 mkII + Sigma 150 f/2.8Komentarz
-
Komentarz
-
Canon Speedlite 580 EX mark II - krótko....
miałem ją chwilę w rękach. Sprawia wrażenie solidnej. Zatrzask na sanki znacznie szybszy niż kręcenie kółkiem. pierwsze zdziwienie - nie ma przełącznika master/slave! opcje ustawia się poprzez długie trzymanie przycisku ZOOM. CFn jest 13 a nie jak w 580 14 więc tu też się coś zmieniło ale nie wiem co - nie miałem na miejscu instrukcji. Stopka faktycznie metalowa i uszczelniona. no i doszło gniazdko PC. w sumie to tyle
testów jak działa itp się nie podejmowałem bo się na tym dobrze nie znam 
EDIT: klapka od aku jest inaczej rozwiązana. Mi ta z mk I nie sprawia problemów więc nie wiem która wygodniejsza
Ostatnio edytowany przez mkwiek; 5737.I am FXKomentarz
-
-
-
mi mój stofen normalnie wchodzi - trochę ciasno ale nie muszę go na siłę nakładać i nie ma żadnych problemów z nim. a jest to stofen z 580mkI.Komentarz
Komentarz