X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szymekgd
    Początki nałogu
    • 2008
    • 292

Zamieszczone przez Szyszon
    Generalnie lampka ma lekkie problemy z celnością wspomagania AF w środkowy punkt, więc możliwe, że było tak od nowości. Jednak przeważnie narzeka się, że podświetla górny punkt, bez przekłamania w lewo.
    Pewnie "przekosilo" mi diode, rozbieral ktos ta lampe, srubki odkrecilem, ale trzyma sie pomimo to solidnie..
    CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• iso
      Uzależniony
      • 2009
      • 547

ja jeszcze odnośnie trigmastera - czy nissina (tego najpierwszego) jest taki wyzwalacz w stanie wybudzic z sleep mode? czy trzeba co chwila chodzić i pstrykać?

p.s pisałem do sprzedającego i podobno wyzwala.

Komentarz

• niechcemisie
        Początki nałogu
        • 2010
        • 277

Panowie gdzie w takim razie kupic Di622 z mozliwoscia wyzwalania? W sieci niestety rzadko widnieje informacja o markII..
        500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Komentarz

• nevoX
          Dopiero zaczyna
          • 2010
          • 25

Zamieszczone przez LinX
          Mark I ma również MyTTL lecz nie opisany w instrukcji
          Co masz na myśli?

Komentarz

• iso
            Uzależniony
            • 2009
            • 547

przyciskasz przycisk power i mode (chyba, albo test) i tym samym wchodzisz w my ttl. jest w instrukcji od di466

Komentarz

• nevoX
              Dopiero zaczyna
              • 2010
              • 25

Trzymam Power, naciskam Pilot (test) i świeci mi się na pomarańczowo 3, 5 i 6 dioda, nie znikną dopóki nie puszczę Pilot (Power mogę odpuścić), ale jak mam teraz wprowadzić tę kompensację? (chyba, że czegoś nie zrozumiałem)
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Dobra, już rozumiem. Myślałem, że MyTTL to po prostu kompensacja błysku z poziomu lampy. Szkoda, będę musiał bawić się dalej przyciskami w moim 350D, a to jest dosyć uciążliwe. Nawet po wgraniu hacka :/
              Ostatnio edytowany przez nevoX; 37663. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• iso
                Uzależniony
                • 2009
                • 547

kompensacja, ale na stałe.

Komentarz

• stintrepid
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 66

Zamieszczone przez niechcemisie
                  Warto dopłacać do niej czy wystarczy na początek ta?
                  http://allegro.pl/nissin-di622-do-ca...390058412.html
                  Mam taką na początek spokojnie wystarcza. Używam jej przy 50D mnie wystarcza z Canonem działa poprawnie.
                  Canon 1Ds Mark II, C24-105/4L IS USM, C17-85/4-5.6 IS USM, C70-300/4-5.6 IS USM, C28 1.8 USM, C50 1.4 USM, C430EX II
                  http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• szambonur
                    Uzależniony
                    • 2011
                    • 712

Zamieszczone przez niechcemisie
                    Panowie gdzie w takim razie kupic Di622 z mozliwoscia wyzwalania? W sieci niestety rzadko widnieje informacja o markII..
                    Moje zdjęcia na canon-board.info
                    Facebook

Komentarz

• pan_natan
                      • 2010
                      • 10

Lepiej dozbieraj do 430 exII
                      Miałem nissina di622 jakieś 3-4 miesiące, jak już ogarnąłem się w temacie zamieniłem na 430 exII, moc praktycznie ta sama, a więcej możliwości, w tym wyzwalanie radiowe.

Komentarz

• flankerp
                        Uzależniony
                        • 2010
                        • 636

430 jest o 1/3 drozszy od MarkII i nie ma FotoCeli.
                        MII wyzwala sie radiowo tak jak 430 wiec nei widze nic wiecej od Nissina a raczej mniej.
                        Dlatego wybralem Nissin MII.
                        Zreszta zyje dluzej na baterii niz canon (pewnie dzieki temu, ze nie ma wyswietlacza LCD)
                        Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Komentarz

• szambonur
                          Uzależniony
                          • 2011
                          • 712

Zamieszczone przez flankerp
                          430 jest o 1/3 drozszy od MarkII i nie ma FotoCeli.
                          MII wyzwala sie radiowo tak jak 430 wiec nei widze nic wiecej od Nissina a raczej mniej.
                          Dlatego wybralem Nissin MII.
                          Zreszta zyje dluzej na baterii niz canon (pewnie dzieki temu, ze nie ma wyswietlacza LCD)
                          Jak to jest z tą 430'tką, bo już sam się pogubiłem, piszecie o wyzwalaniu radiowym. Nie mam jeszcze tej lampy, bo zdecydowałem się na nissina, ale gdyby to była radiówka to zmieniam od razu zdanie. Wdaje mi się że lampy systemowe są sterowane portem na podczerwień a nie radiowo...
                          Moje zdjęcia na canon-board.info
                          Facebook

Komentarz

• flankerp
                            Uzależniony
                            • 2010
                            • 636

430 nie ma radia tylko system Canona (uzywa przedblyskow do sterowania master-slave) Nie ma Fotoceli wiec nie wyzwolisz lampa wbudowana w aparat (poza 60D i 7D, ktore obsluguja lampa wbudowana Slave)
                            Zle napisale. Piszac radio mialem na mysli ze odpala z radiowych sterownikow jak np. Photix Aster
                            Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Komentarz

• niechcemisie
                              Początki nałogu
                              • 2010
                              • 277

Byłem na zakupach dziś i mam swoją Di622 mark II i drugą taką do dyspozycji w razie potrzeby
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Potrzebował teraz będę jeszcze niewielkiego softboxa ok 60x40... Jakieś propozycje?
                              Ostatnio edytowany przez niechcemisie; 36565. Powód: Automerged Doublepost
                              500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Komentarz

• flankerp
                                Uzależniony
                                • 2010
                                • 636

No ja sobie zrobilem z kartonu heheheh ale dziala DOkupilem radiowy wyzwalacz do lampy, gdyz wbudowana za bardzo odciskala sie na zdjeciach

Gratulacje swietnego zakupu

Komentarz

Pracuję...