X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Raziel
    • 2010
    • 4

Odp: YN-622 Yongnuo

Witam mam takie pytanie czy ktos wyzwalacz testowal z lampa studyjna np Quantuum R+600 i jakie czasy synch osiagal? Jerzy pisal ze osiaga czas 1/200 znowu czytalem inny artykul Patryka M. gdzie czas sych lampy mial o wiele wiekszy niz 1/200 (tylko korzystal on z Digital PioneerS III 800w), mam nadzieje ze nie lamie zadnego regulaminu wiec zamieszczam linkacza do artykulu Patryk Morzonek | fotografia: Yongnuo YN-622 - mini test przymierzam sie do zakupu tego wyzwalacza lecz no zastanawia mnie wlasnie to na jakich czasach mozna max korzystac:P .
    Foty

Komentarz

• Usjwo
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1055

YN622 dziala do 1/8000, to czy naswietlisz klatke z takim czasem zalezy bardziej od aparatu i lampy. Jezeli lampa nie ma hss to pozostaje Ci czas x-synchro, (zalezny od puszki od 1/250 do 1/150). Jezeli lampa dziala z hss to i 1/8000 sie da. Mozna jeszcze uzywac "chinczykow", gdzie blysk trwa tak dlugo ze da sie naswietlic cala klatke bez hss'a. Ktos pisal ze w PW mozna nastawic indywidualnie czas opoznienia blysku tak ze da sie osiagnac troche wiecej niz x-synch. Ja na YN622 (bez hss) uzyskalem czas 1/320 (przy x-synchro 1/250) dla ktorego wynik mozna bylo zakceptowac, w ktoryms watku wstawilem przykald.

Komentarz

• wiktor2323
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 1290

Teraz mi do głowy wpadło. 5D nie ma sterowania lampą z body prawda? Więc używając yn-622 będę musiał ganiać do każdej lampy i przestawiać?
        Facebook

Komentarz

• rafal1980
          Bywalec
          • 2012
          • 236

Na to wygląda A ja mam jeszcze pytanie : jakie czasy synchronizacji są do osiągnięcia z Quantuumami r+600 + 430ex II
          Canonowa lampa pod HSS na, krótkie czasy + chińczyki na fotocelę? Bo jak po tych wyzwalaczach będę chciał błysnąć dajmy na to na `1/8000 to Canon błyśnie a quantuum nie?

Komentarz

• adam1004a
            Początki nałogu
            • 2006
            • 270

a ja tez mam pytanko, jak taki wyzwalacz wspolpracuje z 350d bo instrukcja jest dla mnie nieczytelna. czy ttl jest przenoszone czy nie?
            5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Komentarz

• Usjwo
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 1055

wyzwalacz pozwala na tyle na ile w aparacie jest manu do sterowania lampa. Nie ma on zadnego wyswietlacza, wiec wszystkie parametry musza byc nastawione w aparacie (blokada zooma grup jest za pomoca przyciskow).

Komentarz

• mirekn
                • 2012
                • 2

Witam,
                Zakupilem wyzwalacz yn rf 603 wraz z lampa tego samego producenta 468II i mam pytanie jak zrobic aby wyzwalacze przenosilu ttl z aparatu do lampy?

Mirek

Komentarz

• fotom
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 35

Ile razy trzeba Ci odpowiadać? RF-603 NIE PRZENOSI ttl
                  Aparat jak kobieta - zanim go poznasz zmieniasz na nowszy model. fotograf ślubny Kraków

Komentarz

• adam1004a
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 270

yn622 + 380ex + 350d = nie dziala - albo full bylysk, albo chyba 1/16. za to yn622 wyzwolil mi w manualu sunpack 4000. jak bede miec w rekach body z menu do manuala to napisze co i jak. 350d + yn 622 + yn 568 smiga jak szalone. wspomaganie AF - kiszka w porownaniu do 380ex. pokrywa tylko gorny punkt podobnie jak yn 568
                    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Komentarz

• kashiash
                      • 2011
                      • 10

Czy yn622 ma funkcje zdlanego wyzwalania aparatu, tak jak w PW lub yn603 ?

Komentarz

• chawison
                        Dopiero zaczyna
                        • 2011
                        • 34

Zamieszczone przez kashiash
                        Czy yn622 ma funkcje zdlanego wyzwalania aparatu, tak jak w PW lub yn603 ?
                        nie ma tej funkcji
                        pzdr

Komentarz

• iREM
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 951

Zamieszczone przez Raziel
                          Witam mam takie pytanie czy ktos wyzwalacz testowal z lampa studyjna np Quantuum R+600 i jakie czasy synch osiagal? .
                          Tak. Ja. Czasy naprawdę krótkie, rzędu 1/2000 s.
                          Problemy się czasem zdarzają ale jest na to prosta rada. Wystarczy zresetować wyzwalacze i dalej można sobie ustawiać wszystko poprzez menu w body.
                          Testowane Q R600 + 5d mark II.
                          Co do wspomagania, faktycznie trochę za wysoko świeci, ale dotyczy to głównie bliskich odległości.
                          Wszystko można zrobić lepiej.
                          www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• SirRoot
                            Coś już napisał
                            • 2009
                            • 70

mam pytanie, czy ktoś używa tego wyzwalacza w połączeniu z 5dmkI i ex580 ? czy nie ma problemów żadnych z użytkowaniem i dodatkowo, jaki jest czas synchronizacji ? czy HS działa rzeczywiśćie w takim połączeniu ?

Komentarz

• Maver
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 397

Ja uzywam z mk3, dziala bez problemu, synchronizuje sie do 1/8000
                              --
                              Pozdrawiam
                              Krzysztof Zagórski

Komentarz

• SirRoot
                                Coś już napisał
                                • 2009
                                • 70

ciekawe jak w przypadku mkI .... niech mi ktoś powie, proszę (w sieci niestety nie mogę nic znaleść).

Komentarz

Pracuję...