X
-
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)
" -
Odp: YN-622 Yongnuo
HSS to seria blyskow,a nie pojedynczy jak przy czasie >= xsynchro. Funkcja musi byc zaimplementowana w lampie. To ze lampa odpala przy 1/8000 (bo dlaczego nie) to jeszcze nie wszystkoKomentarz
-
Mam rozumieć, że odpalić opali z lampą reporterską ale np w 3/4 kadru będzie widać czarny pasek od lamelek ? To samo się tyczyć będzie tanich studyjnych lamp błyskowych bez hss (odpalić odpalą) jednakże bezużytecznie?
Czy posiadanie 430 exII (obsługa hss) usuwa ten problem i bez problemu można uzyskać kard używalny (bez paskók) np 1/4000 z yn-622?
Drugie pytanie, szukałem informacji czy yn-622 współgra z rf-603. Ludzie piszą, że nie. Dotarłem do tego:
ćĺž ăŽć°äşşďźi-TTLăŠă¸ăŞăšăŹăźăYN-622NăŽć°ć ĺ*ąďźă寞ĺżăšăă*ăăŤă¤ăăŚă | 使ăăćŠć Blogďź
Stąd moje rozmyślanie, składam tak:
1. yn-622 na 6D, yn-622 + 430 exII w softboxie - mam pełny e-ttl , obsługę z body + hss
2. yn-622 i do tego na nim rf-603 II na 6D, yn-622 + 430 exII w softboxie do drugim softboxie 560 exIII (wbudowany odbiornik radiowy) - mam pełny e-ttl , obsługę z body + hss na 430 exII do tego steruję manualnie 560 ex III przy lampie, za to wyzwalam obie przy wyzwoleniu spustu migawki.
Dodatkowo film od 20 min z innymi wyzwalaczami:
Yongnuo YN-622C Unboxing and (Long) Review - DSLRnerd.com - YouTube
Usjwo posiadasz yn-622 próbowałeś w ten sposób podłączyć yn i rf?Ostatnio edytowany przez ketras; 43646."Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)
"Komentarz
-
Ja tak nie probowalem, odkkad mam Yn622, nie uzywam rf-602
.
Powinno zadzialac, tylko z malym zastrzezeniem:
Powyzej czasu x-synchro bedzie dzialac dobrze. Ponizej 430 odpali Ci z hss, a 560 tylko normalnym blyskiemKomentarz
-
A miałbyś możliwość sprawdzenia tego? Najlepiej na jakimś younguo :-) Byłoby świetnie
Pozdraiwiam"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)
"Komentarz
-
Gdzieś widziałem filmową recenzję wyzwalacza YN-622 i pamiętam, że gość wspominał właśnie o takiej możliwości odpalania dodatkowych lamp manualnie za pomocą starszego i tańszego RF-603. Tak więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że to zadziała.
Edit: Niestety jestem w pracy i nie mogę puścić filmu z dźwiękiem
ale wydaje mi się, że to był ten filmik YouTube od 10:50.
Ostatnio edytowany przez Grabus; 48565.Komentarz
-
Dzięki wielkie za info, ja również w pracy nie mam dźwięku także w domu sprawdzęGdzieś widziałem filmową recenzję wyzwalacza YN-622 i pamiętam, że gość wspominał właśnie o takiej możliwości odpalania dodatkowych lamp manualnie za pomocą starszego i tańszego RF-603. Tak więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że to zadziała.
Edit: Niestety jestem w pracy i nie mogę puścić filmu z dźwiękiem
ale wydaje mi się, że to był ten filmik YouTube od 10:50.
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)
"Komentarz
-
Z Phottix nie dzialalo przeniesienie automatyki tylko lampy wyzwalaly sie z pelna moca. Z RF-603 dziala, bo potrzebne jest tylko wyzwolenie lampy bez automatyki (moz i tak jest natawiane recznie).Komentarz
-
Odebrałem dziś paczkę z 3szt. YN-622C. Po kilku godzinach zabawy z 2 lampami i parasolkami muszę powiedzieć, że zestaw sprawdza się rewelacyjnie. Wszystko działa jak należy, wszelkie nastawy można robić z menu aparatu bez ściągania lamp ze statywów. Za niewielkie pieniądze można sobie w domu studio urządzić. Polecam wszystkim jeszcze nie zdecydowanym.
Zastanawiam się nad zakupem YN-568EXII i jeszcze jednego YN-622C. Z trzema lampami można już naprawdę cuda robić
.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Komentarz
-
Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez Matsil; 5517.R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Komentarz
-
Wersja dla Nikona jest już dostępna, dla Canona miała być niedługo po niej. Czekamy.
Pozdrawiam
GrabusKomentarz
-
Jest taka wersja yn622c-tx (wersja "n" dla nikona jest już dostępna) .
Younguo zawsze dla Canona pierwszy sprzęt wypuszczał teraz taka zamiana. Z tym, że z tego co czytałem wersja -TX nie jest kompatybilna z YN-622 (jak RF-603 z RF-602) niestety.
Matsil, zamawiałeś wyzwalacze z HK? Mógłbyś potwierdzić/zaprzeczyć assystę af w nadajniku, czy rzeczywiście świeci wyżej i ledwo łapie centralny?
Druga sprawa używałeś YN-568exII? Porównując do 580exII canona jak wypadła? Bo także się zastanawiam nad jej zakupem/"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)
"Komentarz
-
No jak to, przecież TX to jest transmiter który komunikuje się właśnie z odbiorniko-nadajnikiem YN-622, dla nich specjalnie był zrobiony. Co masz na myśli pisząc, że nie są kompatybilne?Komentarz
-
To się zagalopowałem
. Czytałem plotki o powstaniu tego cuda. Była adnotacja iż są to nowe odbiorniki, właśnie z wyświetlaczem a nie transmiter jak w ST w canonie.
"Komentarz

Komentarz