X
-
-
Odp: YN-622 Yongnuo
noo i super ! dzięki za takie informację. U Ciebie poza tym wszystko ok z 5d działa ?
Komentarz
-
-
Jestem po pierwszym testowaniu w boju radiówek
Na aparacie nadajnik i w to wpięta jeszcze lampa metza 48, na drugim końcu lampa youngnao- modelu nie pamiętam ale full manual
Nie miałem sytuacji, żeby któraś lampa nie wypaliła/ zgubiła zasięg- jedyna sytuacja to strzał za strzałem kiedy nie zdążyły się naładować.
Uwagi: Lampa manualna przy 1/250 pokazywała minimalny pasek na dole (prawie niewidoczny wręcz pomijalny)- jak mniemam funkcja robienia z każdej lampy HSS działa tylko przez gniazdko PC
Lampa na nadajniku robiła jakieś dziwne fochy z ładowaniem. Raz ładowała się raz za razem a za chwilę lampka gotowości paliła się dopiero po kilkunastu sekundach lub zresetowaniu nadajnika/ ponownym uruchomieniu lampy. Byłem przekonany, że to baterie ale na nowym komplecie było to samo. Sytuacja jest losowa.. dwa razy dobrze raz źle i później znów dobrze. Po dłuższym nieużywaniu odbiornik się usypia i żeby go wzbudzić trzeba nacisnąć którykolwiek guzik, żeby działało- aparat tego nie robi. Jeśli macie ajkieś pytania to śmiało.
Komentarz
-
HSS działa bez żadnego gniazdka PC. Czy ta lampa to YN568EX ? Inne YN nie mają HSS, chyba że jakieś extra nowe modele. Wtedy zostaje Super Sync przez PC port - trochę nietypowy kabelek (jedna z wtyczek gwintowana). Jak on się nazywa, gdzie go kupić ?
Też zauważyłem dziś, że kombinacja aparat, YN622 i na to lampa, powoduje wydłużenie czasu ładowania. U mnie to było regularne 5 sekund na YN568EX, natomiast 580EXII ładował bez opóźnień. Po zamianie baterii obie lampy były gotowe poniźej sekundy. Więc to kwestia baterii. Natomiast nic takiego nie stwierdziłem podczas wcześniejszych sesji. Pozostaje sprawdzić czy tak samo będzie z drugą lampą.Lampa na nadajniku robiła jakieś dziwne fochy z ładowaniem. Raz ładowała się raz za razem a za chwilę lampka gotowości paliła się dopiero po kilkunastu sekundach lub zresetowaniu nadajnika/ ponownym uruchomieniu lampy. Byłem przekonany, że to baterie ale na nowym komplecie było to samo. Sytuacja jest losowa.. dwa razy dobrze raz źle i później znów dobrze. Po dłuższym nieużywaniu odbiornik się usypia i żeby go wzbudzić trzeba nacisnąć którykolwiek guzik, żeby działało- aparat tego nie robi.
Odbiornik jest wybudzany poprzez naciśnięcie spustu migawki do połowy tylko w aparatach typu A/B
instrukcja strona 10. No i można go obudzić przyciskiem Test na nadajniku.
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.Komentarz
-
grzegorzki mam pytanie jak zapniesz 622 na sanki i na to yn 568 i odpali HSS i strzelisz fote np na czas 1/1000 to nie głupieje ci sprzęt? jaką masz datę produkcji lamy (przed grudniem). ja mam listopad i 350d i jak zapne 622c na sanki i na to lampe yn 568 to pierwsze foto jest ok a potem lampa działa jak stroboskop, sama się wyzwala w losowych odstępach czasu. i muszę ja wyłączyć żeby było ok.
bez hss jest ok z yn568
i 380ex bez hss i z hss jest okOstatnio edytowany przez adam1004a; 7883.5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568Komentarz
-
W takim razie czy jest możliwość szybkiej korekty mocy lampy wpiętej w w sanki wyzwalacza na C5II (+-) za pomocą kółka, czy za każdym razem muszę wchodzić głęboko w menu i robić korektę np dla grupy do której przypisano tę lampę. Strasznie długo by to trwało.Komentarz
-
Komentarz
-
Miałem okazję pierwszy raz w życiu w warunkach terenowych bawić się wyzwalaczem TTL właśnie YN-622. I powiem tyle ......... kupiły mnie te pudełeczka od pierwszej chwili. W porównaniu z zabawą z kablem albo najprostszym wyzwalaczem zabawa jest przednia. Dla amatorów często fotografujących w przypadkowych miejscach świetna rzecz.KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.comKomentarz
-
Lampa na sankach nadajnika jest zawsze przypisana do grupy A i korygujesz ją jako grupę A. To jest w instrukcji.
Jak zmienisz coś na lampie to i tak nastawi ci na ustawienia z aparatu (z wyjątkiem multi-mode).Aparat jak kobieta - zanim go poznasz zmieniasz na nowszy model. fotograf ślubny KrakówKomentarz
-
No tak namieszałem ;(.
Lampa należy do grupy A. Manualnie z panelu lampy trzeba ustawiać zoom. Możliwe jest także zablokowanie błysku z tej lampy, lub uzywanie jej pomimo wyłącznia wireless mode.Komentarz
-
Po pierwszych testach w warunkach bojowych stwierdzam, że wyzwalacze są jednak bardzo zawodne.
Testowałem na weselu i na plenerze. Najbardziej upierdliwym problemem jest fakt "zawieszania się" wyzwalaczy. Polega ono na tym, że w menu aparatu przestają być dostępne tryby multi i manual.
Próbowałeś zaktualizować firmware ?O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
-
Ktoś z Was używa tych wyzwalaczy z lampami studyjnymi (bardziej mam na myśli wersje plenerowe)w trybie HSS? Używałem ich z lampą Quantuum R+ Dual Power 600Ws i wszystko było ok. Teraz mam FOMEI PANTHER 600 MINI i lampa nie daje rady. Błysk na krótkich czasach jest czyli sygnał idzie prawidłowo. Jednak błysk ten jest chyba za krótki, bo zdjęcia są mocno niedoświetlone bez względu na ustawioną moc. Co ciekawe obie lampy mają bardzo podobny czas błysku, wynoszący 1/1000s i 1/800s. Ktoś się z tym spotkał, rozwiązał problem może?Marki trzy.Komentarz
-
U mnie z Quantuumem też śmiga ładnie. Postaram się znaleźć kogoś w Kielcach i przetestowaćKtoś z Was używa tych wyzwalaczy z lampami studyjnymi (bardziej mam na myśli wersje plenerowe)w trybie HSS? Używałem ich z lampą Quantuum R+ Dual Power 600Ws i wszystko było ok. Teraz mam FOMEI PANTHER 600 MINI i lampa nie daje rady. Błysk na krótkich czasach jest czyli sygnał idzie prawidłowo. Jednak błysk ten jest chyba za krótki, bo zdjęcia są mocno niedoświetlone bez względu na ustawioną moc. Co ciekawe obie lampy mają bardzo podobny czas błysku, wynoszący 1/1000s i 1/800s. Ktoś się z tym spotkał, rozwiązał problem może?
Komentarz
Komentarz