X
-
-
Odp: YN-622 Yongnuo
Sprawdziłem. Na czasie 1/1000 kolejne 30 zdjęć zrobiło OK w trybie M i TTL, produkcja 12/12.grzegorzki mam pytanie jak zapniesz 622 na sanki i na to yn 568 i odpali HSS i strzelisz fote np na czas 1/1000 to nie głupieje ci sprzęt? jaką masz datę produkcji lamy (przed grudniem). ja mam listopad i 350d i jak zapne 622c na sanki i na to lampe yn 568 to pierwsze foto jest ok a potem lampa działa jak stroboskop, sama się wyzwala w losowych odstępach czasu. i muszę ja wyłączyć żeby było ok.
bez hss jest ok z yn568
i 380ex bez hss i z hss jest ok
Sorry za opóźnienie odpowiedzi, malowanie domu plus wymiana komputera ...6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.Komentarz
-
używacie do tego ustojstwa baterii czy akumulatorów?
Mam 3 szt. tego, na razie pokładłem tam zapasowe aku, ale tak się zastanawiam bo mam też wersję bez automatyki i tam baterie jadą już ponad rok, może nawet 2.sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubnyKomentarz
-
Ja mam alkaiczne
zrobiły już jeden ślub + plener + plener + studio i trzymają się dobrze
Podobno 60H ma wytrzymać
Komentarz
-
Witam,
przejrzałem cały temat jednak nikt nie poruszał podobnego problemu. Chciałem dzisiaj potestować cały mój zestaw. Zainstalowałem w softboxach 2 lampy YN 560 II, każda umieszczona na odbiorniku yn 622, do aparatu podlaczony również nadajnik yn 622 c. Problem polega na braku możliwości kontroli z menu aparatu nastaw lamp, mogę je wyzwalać, ustawiać bezpośrednio na nich moc i zoom, jednak jak próbuje zrobić to z menu aparatu -brak jest reakcji w lampie. Kombinowałem już ze zmianą trybów poprzez przytrzymanie CH test - niestety zero reakcji. Po podmianie lampy yn 560 II na 568 ex - mogę ją dowolnie przestawiać z menu. Mam wnioskować, że z poziomu aparatu po prostu tych 560 II nie da się przestawić, czy może jednak gdzieś coś mam nie tak ustawione?Komentarz
-
A ta Twoja lampa niema jednego pinu ?Witam,
przejrzałem cały temat jednak nikt nie poruszał podobnego problemu. Chciałem dzisiaj potestować cały mój zestaw. Zainstalowałem w softboxach 2 lampy YN 560 II, każda umieszczona na odbiorniku yn 622, do aparatu podlaczony również nadajnik yn 622 c. Problem polega na braku możliwości kontroli z menu aparatu nastaw lamp, mogę je wyzwalać, ustawiać bezpośrednio na nich moc i zoom, jednak jak próbuje zrobić to z menu aparatu -brak jest reakcji w lampie. Kombinowałem już ze zmianą trybów poprzez przytrzymanie CH test - niestety zero reakcji. Po podmianie lampy yn 560 II na 568 ex - mogę ją dowolnie przestawiać z menu. Mam wnioskować, że z poziomu aparatu po prostu tych 560 II nie da się przestawić, czy może jednak gdzieś coś mam nie tak ustawione?
Komentarz
-
Faktycznie mój głupi błąd, zaoferowany tym, że przestawiałem moją 568ex bez problemu zapomniałem, że jest to lampa uniwersalna. Także dzięki za oświecenie mnie
Kwestia rozwiązana.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Ja na razie mam w jednym zwykłe baterie (nie-alkaiczne), a w drugim Alkaiczne, i zarówno jeden jak i drugi działają tak już miesiąc, dość dużo używane. Ale mam już kupione akumulatorki na zapas.6D Mk.II + 550D /// 16-35 2.8L II + Canon 50mm 2.5 Macro + Yongnuo 50mm 1.8 + 18-135 3.5-5.6 IS + Cyclop 85mm 1.5 M42Komentarz
-
Lampa (yn583) mi się raz całkowicie zablokowała przy ustawianiu jej radiowo na multi, pomogło tylko wyjęcie baterii.
Ale ogólnie za taką cenę te wszystkie funkcje to bajka...Komentarz
-
Czy ktos w lublinie lub okolicach ma te cacka do przetestowania ? kupilem wczesniej pixel knighta.. ale waliły pełnym błyskiem
nie chcialbym sie wpakowac ponownie w to samo (5dmkII + 580exII + 430exII)
Komentarz
-
Ja miałem styczność z 4 sztukami 622 i nie waliły pełnym błyskiem
KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.comKomentarz
-
Uzywał ktoś z 5DI, 1D2 w takiej konfiguracji.
Na aparacie nadajnik, na nim zapiety kabelek off shoe do R+600, do tego z odbiornikiem w tle zapieta 580II ?
Mam chec nabycia 622 i powalczyc w strobe na dwie lampy- systemowej i studyjnej ( studyjna na off shoe a systemowka z odbiornikiem )Komentarz
-
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.Komentarz
-
No właśnie, też jestem czyms podobnym zainteresowany: nadajnik w trybie MIX Mode, do niego zapięty off-shoe cord i na nim 430exII w TTL, a druga 430tka na kiju w manualu. Czy off-shoe cord zadziała? Przypuszczam, że powinien, w końcu to tylko przedłużka do komunikacji z lampą.... Jeśli ktos testował taki wariant - będzie miło jak się wypowie...Komentarz
-
witam,
ja mam taki problem: czy da się aby wyzwolić 580ex która jest na wyzwalaczu, drugi wyzwalacz na sankach w aparacie inne 580 które są na slave? nie udało mi się zrobić aby jedna 580 która jest na wyzwalaczu była jako master, a chyba inaczej tego sie nie da zrobić aby wyzwoiła inne 580, chyba ze jest jakiś sposób? w trybie manualnym oczywiście działa, ale chodzi mi o TTL.
dzieki i pozdrawiamFotografie są jak cebula - mają warstwy. - Shrek
Moje zdjęcia
Komentarz
Komentarz