Czy ktoś już testował? Przymierzam się do zakupu i szukam opinii.
X
-
Tagi: Brak
-
-
Odp: Canon speedlite 600EX-RT
alternatywnie możesz pomyśleć nad yongnuo yn-560ex ... oszczednosci sa spore...Komentarz
-
Komentarz
-
Jeśli już to YN-565EX, YN-560EX nie przenosi automatyki gorącą stopką. A najlepiej to YN-568EX.
Coś mi się wydaje, że ktoś kto ma zamiar wydać 2000zł na jedną lampę, nie popatrzy nawet na YN
Komentarz
-
No raczej hehe po co ktoś się wcina z takim porównaniem jak pytanie było inne. Ja posiadam dwie sztuki 600-tek, ale dużo o nich napisać nie mogę bo jeszcze w jakimś większym boju ich nie sprawdzałem. Wiadomo, że działają dobrze tylko mogliby dyfuzor dorzucać jak nikon robi, ale filterki np. są w zestawie. Z nadajnikiem też działają i raczej ten zakup powinien być przemyślany pod tym kątem właśnie.Komentarz
-
No raczej hehe po co ktoś się wcina z takim porównaniem jak pytanie było inne. Ja posiadam dwie sztuki 600-tek, ale dużo o nich napisać nie mogę bo jeszcze w jakimś większym boju ich nie sprawdzałem. Wiadomo, że działają dobrze tylko mogliby dyfuzor dorzucać jak nikon robi, ale filterki np. są w zestawie. Z nadajnikiem też działają i raczej ten zakup powinien być przemyślany pod tym kątem właśnie.
jakiego nadajnika używasz?2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
560EX to lampa slave z wbudowanym odbiornikiem, stworzona jako alternatywa wlasnie dla canona 600ex... chyba pomyliles modele
Komentarz
-
Mnie w balona nie zrobisz z produktami YN
- YONGNUO
Ta lampa nie przenosi gorącą stopką nic tylko błysk. Tak ma tryb slave, ale nie jest to żadna alternatywa dla Canona 600EX. Jeśli już szukać alternatywy to YN-568EX + wyzwalacz YN-622C, mamy wtedy wszystko radiowo z HSS.
Chyba, że masz jakieś dowody na to, że YN-560EX współpracuje radiowo z serią Canon 600EX. Ale radiowo nie na podczerwień.
Komentarz
-
a czy te youngnuo nadajnik i odbiornik zadziała z 600EX?2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.Komentarz
-
Używając nadajnika YN i odbiornika do każdej z lamp powinno działać, bo to tak jakby gorąca stopka radiowa. Tyle, że komfort pracy nie jest zbyt wysoki, przy każdej zmianie mocy lamp trzeba błądzić po menu (ale lepsze to niż ściąganie lampy z 3 metrowego statywu).
Nie mam 600EX więc nie sprawdzę w 100%. Może sprawdź w jakimś sklepie, czy to zadziała dobrze. Jedno co nie podoba mi się w YN to przy włączeniu sterowania grupą lamp (nastawy bezprzewodowe), nie można ustawić synchro na drugą kurtynę.Komentarz
Komentarz