X
-
-
Odp: Canon speedlite 600EX-RT
Panowie czy może ktoś sprawdzić czy lampa ustawiona na slave błyśnie od lampy studyjnej albo innej tak żeby z błysku się odpalała ???? Mi nie chce błyskać.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Ten "slave optyczny" to transmisja optyczna speedlite. Ze studyjnej tak nie odpalisz.
Rozwiązanie - kostka z fotocelą np JJC za 36 zł do 580EX.
Z 600EX-RT również działa. Posiadam i używam.Komentarz
-
Dziękuję bardzo
tak czułem, że tylko między sobą będą działały. Próbowałem błyskać nawet sb nikona i nic z tego.
Najlepsze jest to, że pan z serwisu canona chciał żebym mu lampy wysłał.Komentarz
-
Witam
Jeśli ktoś się zastanawia czy warto kupić 600 EX RT, to polecam. Miałem wcześniej przez 12 lat 550 EX, teraz mam 600 i różnica w szybkości pracy jest kolosalna, a instrukcja zaniża jej możliwości, bo mi lampy działają w trybie radiowym do 100 m, powyżej już był problem, raz działa drugi raz nie. Testy robione na dworze. Wcześniej używałem również pixel knightów do wyzwalania i nie ma porównania, w tej chwili komfort pracy na 600 jest o niebo lepszy.Komentarz
-
szukałem i nie moge znaleśc odpowiedzi, wiec byłbym wdzieczny za pomoc. Czy w nowej 600ex jest lepsze wspomaganie AF? czy takie samo jak w 580ex II? Pytam bo lepsze wspomaganie AF to bylby chyba dla mnie jedyny powod dla ktorego mialbym wymieniac 580 na 600, tylko pytanie czy jest jakas roznica?AdoksKomentarz
-
Ale co masz na mysli piszac lepsze wspomaganie? Zapewne swieci tak samo 'diodą' jak inne lampy.--
Pozdrawiam
Krzysztof ZagórskiKomentarz
-
No to, ze np to podswietlenie jest moze mocniejsze, ma wiekszy zasieg, inny wzorek wyswietla, przez co aparat byc moze lepiej i szybciej ostrzy.AdoksKomentarz
-
-
witam,
czy ktoś z Was używa 580 + 600. Mam 580 i muszę kupić drugą lampkę będę używał 2 równocześnie w trybie master itd. Pytanie czy to ma sens, czy lepiej kupić drugą 580 ?"Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz