X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zdebik
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 4065

Odp: lampa YN 600 EX RT

Zamieszczone przez splice
    Jutro będę próbował ją reklamować jeszcze raz a jak to nie pomoże to zglosze sprawę do rzecznika praw konsumenta bo to jest jakaś kpina.
    Zawsze pisze, ze jesli ktos potrzebuje sprzetu do pracy - chinczyk odpada.
    https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• splice
      Bywalec
      • 2014
      • 168

Zamieszczone przez zdebik
      Wcześniej robiliśmy na canonach, w zeszłym roku kupiliśmy nowe YN568 EX II i lampy były rewelacyjne, niczym nie ustępowały canonowskim. W tym roku dla udogodnienia jakie jest w systemie RT kupiliśmy kolejne, tylko one już nie są chyba tak wykonane jak poprzednie serie :/ Ja myślę że i Chińczykom się da robić, ba wolę mieć dwa Chińczykom jak jedna z canona w torbie, bo i w canonie trafiają się słabe egzemplarze.
      Canon EOS R, Canon 6D, 14mm 2.8, C35L, C24-70L 2.8 II, C135L, 4x600RT, adapter RT-EF

Komentarz

• cobalt
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 1513

Zamieszczone przez zdebik
        Dokładnie.
        Mam YN-568EX i powtarzalność błysku nie jest taka sama jak w Canonie. Do sporadycznego błyskania może być, ale jak ktoś chce robić dużo zdjęć, to Canon.
        C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
        www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• josephcom
          Coś już napisał
          • 2011
          • 84

No i ja dorzucę swoje 3 grosze To ja pisałem do adamm w sprawie obrazu widma lampy YN 600EX RT. Lampa wytrzymała jedynie testy (kilkadziesiąt błysków) i przestała błyskać. Odniosłem do sklepu, sprzedawca powiedział ze na kilkanaście sztuk sprzedanych ma już kilka zwrotów. Prawdopodobnie wada fabryczna. Postanowiłem kupić lampę genesis reporter 360. To połączenie mobilności i funkcjonalności lampy reporterskiej z mocą i systemem mocowaniem akcesoriów lampy studyjnej. Lecz ze względu na wielkość bałem się założyć ją na sanki i latać z takim zestawem . Więc zdecydowałem się na zakupienie „tradycyjnej” reporterskiej lampy. Jako że z YN i nissinem di866 mark ii miałem złe doświadczenia zakupiłem chińską Pixel Mago miała wszystko co trzeba niestety nie umiała się dogadać z YN622C. W dalszych poszukiwaniach trafiłem na firmę shanny mają kilka modeli w różnych cenach najniższy SN600C różni się tym że nie ma RT za to w pełni współpracuje z YN622C. Używam od roku jestem zadowolony do tego stopnia że dokupiłem sobie bezpośredni z chin następną.

Komentarz

• BartasPL
            Początki nałogu
            • 2006
            • 317

Myślałem o uzupełnieniu zestawu Canona 600EX-RT i ST-E3-RT o jedną, a docelowo 2 lampy YN 600EX-RT. Chciałem używać ich jako lamp do oświetlenia drugiego planu i tła i oświetlenia sali weselnej. Ewentualnie przy fotografii wnętrz. Dodatkowo YN ma być backupem w razie awarii Canona. Rozumiem, że użytkownicy tej lampy (YN 600EX-RT) nie polecają jej ze względu na nieprzewidywalne działanie i zawodność?

Ktoś pisał też wcześniej, że YN nie ma wszystkich funkcji lampy Canona - o brak których funkcji chodzi?
            5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
            500px

Komentarz

• BernardL
              • 2016
              • 6

Mam YN 600 EX RT i działa bez zarzutu, bez zarzutu współpracuje z drugą 600 Canona (testowaliśmy z kolegą) i ze sterownikiem RT Yongnuo.
              Faktycznie stopka mogłaby być*wykonana dokładniej i trzymać się aparatu stabilniej.
              Zapewne ta niedokładność stopki skutkuje brakiem współpracy z kablem TLL (Canon współpracuje bez problemu).

Przyznam że wolę pracować nią niż 580 EX Canona, którą też mam zawsze w torbie (na czarną godzinę jest tam też stara 420 EX i ST - E2 Canona.

Co do głowicy obracanej i odchylanej bez przycisku dla mnie to akurat wygoda. Pytanie czy to się*po roku dwóch nie wyrobi i nie będzie sobie samo opadać : )

Komentarz

• k_gabra
                Dopiero zaczyna
                • 2013
                • 28

Hej,

czy taka lampa w hss poradzi sobie na godzine przed zachodem słonca lub w parku w sloneczny dzien? Chodzi o zdjecia z niedoswietlonym tłem.

Komentarz

• Cichy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 7443

W słoneczny sobie poradzi, gorzej w deszczowy lub mroźny.
                  O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• zairus
                    • 2017
                    • 3

Witam wszystkich

Jestem nowicjuszem w zabawie z fotografią, mam lampę YONGNUO YN-600EX RT i zamierzam używać ją w zestawie z parasolką i canonem 700D. Zależy mi na tym by wyzwalać ją radiowo i w tym momęcie pada moje pytanie. Czy wystarczy mi tylko wyzwalacz radiowy na apraracie czy cos jeszcze jest potrzebne? Z tego co wyczytałem na forach to często przewijają się wyzwalacze YONGNUO YN-622C-TX, YN-622C II, YONGNUD YN-E3-RT, a ja zastanawiam się czy wystarczył by mi tylko wyzwalacz Yongnuo RF-605C. Dość chaotycznie napisane pytanie ale mam nadzieję że zrozumiale.
                    Ostatnio edytowany przez zairus; 57124.

Komentarz

• solti
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1090

Yongnuo YN-E3-RT
                      Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                      galeria na forum Canon-board
                      galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                      galeria.solti.pl

Komentarz

• zairus
                        • 2017
                        • 3

solti a możesz jakoś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź?
                        Yongnuo YN-E3-RT poprostu pozozwoli mi w pelni zdarnie obsługiwać lampę?
                        Czy to jedyny wyzwalacz który mi pozwoli na to ?
                        Czy pozostałe się nie nadają ?

Komentarz

• pawelp430
                          Dopiero zaczyna
                          • 2014
                          • 22

O ile się nie mylę to YN 600 EX RT ma wbudowany odbiornik wiec do sterowania wystarczy YN-E3-RT.

Komentarz

• solti
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1090

Zamieszczone przez zairus
                            solti a możesz jakoś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź?
                            Yongnuo YN-E3-RT poprostu pozozwoli mi w pelni zdarnie obsługiwać lampę?
                            Czy to jedyny wyzwalacz który mi pozwoli na to ?
                            Czy pozostałe się nie nadają ?
                            Pozwoli na pełne zdalne sterowanie, skomunikuje się zdalnie z lampą jako jedyny (oprócz oryginału Canona ST-E3-RT) a pozostałe się nie nadają (inny standard komunikacji radiowej).
                            Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                            galeria na forum Canon-board
                            galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                            galeria.solti.pl

Komentarz

• jinks
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2178

Dla uściślenia - Twoje YN 600 EX RT wyzwoli i obsłuży każda lampa canona (z systemu RT), druga YN 600 EX RT, lub wyzwalacze ST-E3-RT (Canon) i YN-E3-RT (YongNuo).
                              Miłego dnia
                              moja www

Komentarz

• zairus
                                • 2017
                                • 3

Dzięki wielkie za wyczerpujace odpowiedzi Zastanawia mnie tylko cena tych wyzwalaczy, mianowicie obeznie na allegro canona jest tańszy od YongNuo ( +- 100 zł) :P No i zadaje sobie pytanie czy jest sens w moim przypadku kupwowanie takiego cuda skoro bede śmigać tylko z jedna lampą

Komentarz

Pracuję...