X
-
-
Odp: lampa YN 600 EX RT
Wcześniej robiliśmy na canonach, w zeszłym roku kupiliśmy nowe YN568 EX II i lampy były rewelacyjne, niczym nie ustępowały canonowskim. W tym roku dla udogodnienia jakie jest w systemie RT kupiliśmy kolejne, tylko one już nie są chyba tak wykonane jak poprzednie serie :/ Ja myślę że i Chińczykom się da robić, ba wolę mieć dwa Chińczykom jak jedna z canona w torbie, bo i w canonie trafiają się słabe egzemplarze.Canon EOS R, Canon 6D, 14mm 2.8, C35L, C24-70L 2.8 II, C135L, 4x600RT, adapter RT-EFKomentarz
-
-
No i ja dorzucę swoje 3 grosze
To ja pisałem do adamm w sprawie obrazu widma lampy YN 600EX RT. Lampa wytrzymała jedynie testy (kilkadziesiąt błysków) i przestała błyskać. Odniosłem do sklepu, sprzedawca powiedział ze na kilkanaście sztuk sprzedanych ma już kilka zwrotów. Prawdopodobnie wada fabryczna. Postanowiłem kupić lampę genesis reporter 360. To połączenie mobilności i funkcjonalności lampy reporterskiej z mocą i systemem mocowaniem akcesoriów lampy studyjnej. Lecz ze względu na wielkość bałem się założyć ją na sanki i latać z takim zestawem
. Więc zdecydowałem się na zakupienie âtradycyjnejâ reporterskiej lampy. Jako że z YN i nissinem di866 mark ii miałem złe doświadczenia zakupiłem chińską Pixel Mago miała wszystko co trzeba niestety nie umiała się dogadać z YN622C. W dalszych poszukiwaniach trafiłem na firmę shanny mają kilka modeli w różnych cenach najniższy SN600C różni się tym że nie ma RT za to w pełni współpracuje z YN622C. Używam od roku jestem zadowolony do tego stopnia że dokupiłem sobie bezpośredni z chin następną.
Komentarz
-
Myślałem o uzupełnieniu zestawu Canona 600EX-RT i ST-E3-RT o jedną, a docelowo 2 lampy YN 600EX-RT. Chciałem używać ich jako lamp do oświetlenia drugiego planu i tła i oświetlenia sali weselnej. Ewentualnie przy fotografii wnętrz. Dodatkowo YN ma być backupem w razie awarii Canona. Rozumiem, że użytkownicy tej lampy (YN 600EX-RT) nie polecają jej ze względu na nieprzewidywalne działanie i zawodność?
Ktoś pisał też wcześniej, że YN nie ma wszystkich funkcji lampy Canona - o brak których funkcji chodzi?5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
500pxKomentarz
-
Mam YN 600 EX RT i działa bez zarzutu, bez zarzutu współpracuje z drugą 600 Canona (testowaliśmy z kolegą) i ze sterownikiem RT Yongnuo.
Faktycznie stopka mogłaby być*wykonana dokładniej i trzymać się aparatu stabilniej.
Zapewne ta niedokładność stopki skutkuje brakiem współpracy z kablem TLL (Canon współpracuje bez problemu).
Przyznam że wolę pracować nią niż 580 EX Canona, którą też mam zawsze w torbie (na czarną godzinę jest tam też stara 420 EX i ST - E2 Canona.
Co do głowicy obracanej i odchylanej bez przycisku dla mnie to akurat wygoda. Pytanie czy to się*po roku dwóch nie wyrobi i nie będzie sobie samo opadać : )Komentarz
-
Hej,
czy taka lampa w hss poradzi sobie na godzine przed zachodem słonca lub w parku w sloneczny dzien? Chodzi o zdjecia z niedoswietlonym tłem.Komentarz
-
W słoneczny sobie poradzi, gorzej w deszczowy lub mroźny.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Witam wszystkich
Jestem nowicjuszem w zabawie z fotografią, mam lampę YONGNUO YN-600EX RT i zamierzam używać ją w zestawie z parasolką i canonem 700D. Zależy mi na tym by wyzwalać ją radiowo i w tym momęcie pada moje pytanie. Czy wystarczy mi tylko wyzwalacz radiowy na apraracie czy cos jeszcze jest potrzebne? Z tego co wyczytałem na forach to często przewijają się wyzwalacze YONGNUO YN-622C-TX, YN-622C II, YONGNUD YN-E3-RT, a ja zastanawiam się czy wystarczył by mi tylko wyzwalacz Yongnuo RF-605C. Dość chaotycznie napisane pytanie ale mam nadzieję że zrozumiale.Ostatnio edytowany przez zairus; 57124.Komentarz
-
Yongnuo YN-E3-RTSprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności
Niestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.plKomentarz
-
solti a możesz jakoś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź?
Yongnuo YN-E3-RT poprostu pozozwoli mi w pelni zdarnie obsługiwać lampę?
Czy to jedyny wyzwalacz który mi pozwoli na to ?
Czy pozostałe się nie nadają ?Komentarz
-
O ile się nie mylę to YN 600 EX RT ma wbudowany odbiornik wiec do sterowania wystarczy YN-E3-RT.Komentarz
-
Pozwoli na pełne zdalne sterowanie, skomunikuje się zdalnie z lampą jako jedyny (oprócz oryginału Canona ST-E3-RT) a pozostałe się nie nadają
(inny standard komunikacji radiowej).
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności
Niestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.plKomentarz
-
-
Dzięki wielkie za wyczerpujace odpowiedzi
Zastanawia mnie tylko cena tych wyzwalaczy, mianowicie obeznie na allegro canona jest tańszy od YongNuo ( +- 100 zł) :P No i zadaje sobie pytanie czy jest sens w moim przypadku kupwowanie takiego cuda skoro bede śmigać tylko z jedna lampą
Komentarz
Komentarz