Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawelsz
    Bywalec
    • 2008
    • 141

do Fastpacka 250 ew.350 (jest ciut większy) wsadzisz 30D z dopiętym 70-300 i zmieścisz w przegródkach kolejne szkło+lampkę, do kieszeni górnej wlezie katana spokojnie- ew.w wersjach 250/350 można ją schować do kieszeni na lapa.
    Tamraca macałem- ale wolę szybki dostęp do sprzętu + noszę często lapa, także nie podpasował mi
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Komentarz

• JaBlam
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1304

Zamieszczone przez pawelsz
      Tamraca macałem- ale wolę szybki dostęp do sprzętu + noszę często lapa, także nie podpasował mi
      Tamrac niestety ma odpinana klape, wiec szybkie wyjecie sprzetu to napewno nie z niego, poza tym.. nawet w serii 8, ktora jest duza, wszystkie tele typu 70-200 trzeba pakowan poziomo
      nie mowiac tez o tym ze przy aparacie z gripem, rzekome wkladanie 2 aparatow to raczej pseudoreklama. Ja porbowalem i musialem zmodyfikowac wnetrze.. niewiele miejsca zostalo po wlozeniu 5D + Grip + 70-200

----------------------------------------
      Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• XLesio
        Uzależniony
        • 2008
        • 515

No i o to mi chodziło..
        Szukam plecaka pod jedno body, z ew. gripem. Do tego 2-3 amatorskie szkła. Nie będzie to jakaś straszna ilość sprzetu, ale plecak zrobi ze mną w roku kilkaset kilometrów, i musi być naprawde funkcjonalny. Więc kurtka, butelka wody, itp. Wygląda na to, że zostaje mi LowePro. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś wnioski z użytkowania tamraca - będę wdzięczny
        "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
        EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
        C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• serbio
          Bywalec
          • 2005
          • 243

Zamieszczone przez JaBlam
          Patrzylem jeszcze na Lowepro Nova 5
          Czemu Jarek nie zainteresowaleś się torbą Nova 5AW ?
          Wielkościowo to podobna do Twojej torby Hama.

Komentarz

• himi
            Zablokowany
            • 2006
            • 2638

Ja mam tamraca pro 12, ale coraz bardziej dojrzewam do jednej z większych domke. To jednak zupełnie inna klasa. Tamrac jest ok, ale domke jest bardziej ergonomiczna. Mam też plecak lowe - mini trekker, właśnie wlazło mi wszystko co w stopce plus 3 aku do jedynki.

Komentarz

• Bingant
              Uzależniony
              • 2006
              • 507

używa ktoś takiej torby?
              6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• dj_zibi
                Uzależniony
                • 2007
                • 541

Ja mam.
                Mogę dać Ci fotki jak chcesz. Wykonanie jak dla mnie (amatora) jest dobre (jeden z minusów w stosunku do lowepro to zamek i pasek na ramię). Mieszczę w niej cala swoją stopkę. Ja wyszedłem z założenia ze by kupić torbę o podobnej wielkości musze wydać 300-400zł Tamrac/Lowepro. Za ta cenę mam 3 takie torby, niech każda żyje tylko 2 lata(tyle ile gwarancja) to za cenę lowepro będę miał 3 sztuki na 6 lat. Niestety Nawe lowepro po 6 latach ładnie nie będzie wyglądać

Ostatnio kupiłem też Mekko C41

Dla mnie jest to praktycznie wierna kopia MiniTrackera. Porównywałem obie i minusów nie stwierdzono. Gdyby ktoś chciał mogę dac dokładniejsze zdjęcia zdjęcia.

Ostatnio edytowany przez dj_zibi; 9920.
                Moja strona

Komentarz

• Bingant
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 507

Z góry serdecznie dziękuję za oferowaną pomoc. Fotki poglądowe torby może najlepiej wklej tutaj, pomoże to też innym zainteresowanym. Pozdrawiam.

Komentarz

• Iras_PL
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 190

Witam,

Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z niewielką gabarytowo torbą, która zmieści w sobie niewielki laptop (13,3 cala), niewielką lustrzankę (450D), jeden albo dwa dodatkowe obiektywy + jakieś drobiazgi?

Mnie co prawda zdarzało mi się trafiać na torby do foto i kompa, ale wszystkie były przystosowane do notebooka przynajmniej 15,4 cala, a więc stosunkowo duże.

Pozdrawiam,

Iras

Komentarz

• axk
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2027

Zamieszczone przez Iras_PL
                      Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z niewielką gabarytowo torbą, która zmieści w sobie niewielki laptop (13,3 cala) ...
                      Czy mógłbyś podać wymiary notebook'a którego chcesz schować do torby?
                      EOS + Speedlite

Komentarz

• Iras_PL
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 190

32,5x22,5 dokładnie.

Komentarz

• axk
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2027

Zamieszczone przez Iras_PL
                          32,5x22,5 dokładnie.
                          Tak więc mogę polecić torbę firmy Fomei, model Winner 966. Seria Winner 96x jest bardzo podobna do serii Reporter firmy Lowepro. Jeżeli chodzi o jakość wykonania to jest ona praktycznie taka sama jak w przypadku produktów Lowepro, różnice są naprawdę minimalne. Jeżeli chodzi o użyte materiały to także są one bardzo podobne : Polyester 600D Waterproof w przypadku Fomei-a oraz Nylon 600D TXP w przypadku toreb Lowepro. Sam posiadam dwie torby Winner 962 i osobiście jestem z nich bardzo zadowolony. Są wygodne, funkcjonalne i co najważniejsze mają przemyślaną konstrukcję. Jeżeli chodzi o cenę to porównując analogiczne modele serii Winner 96x z serią Reporter różnica w cenie dochodzi do 40-45% na korzyść produktów Fomei-a. Szczerze polecam.

Kilka moich spostrzeżeń z użytkowania modelu Winner 962 (966 różni się tylko rozmiarem):

Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                          EOS + Speedlite

Komentarz

• Iras_PL
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 190

Dzięki. Mniej więcej to właśnie to, czego szukałem.

Komentarz

• dj_zibi
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 541

Mekko ma lepiej rozwiązany uchwyt statywu ponieważ nie ma rzemyka a jest zwykły pasek. puszki z gripami będą lekko wystawały ale o ile się orientuje z minitrackera tez wystaje.

W torbie wszystko zależy od ustawienia przegródek. Jak miałem 70-200 4L nie było większego problemu, jednak 70-200 2,8l ma większa średnice przez co jest większy problem z druga puszką z Gripem ale można to poukładać.

W miesce nad lampą + wolne miejsce obok wchodzi 30D z podpięta tokiną 12-24.

Gdyby moderator mógł dokleić to ingfo do mojego ostatniego postu.
                              Moja strona

Komentarz

• Bingant
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 507

Dziękuję

Komentarz

Pracuję...