Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

Zamieszczone przez serbio
    Czemu Jarek nie zainteresowaleś się torbą Nova 5AW ?
    Wielkościowo to podobna do Twojej torby Hama.
    raz - nie bylo nigdzie akurat w krakowie, 2, jedyny sklep ktory ja mial to cena 600 zl jest nie dla mnie za te torbe bo wiem ile ona kosztuje "normalnie") a nie chcialo mi sie bawic w wysylki i inne, chcialem sprzet wlozyc i sprawdzic jak i co wchodzi, a dodatkowo potrzebowalem jej na festiwal zeby szkla zapakowac wiec na zakup mialem 3 dni.

A poza tym w tej chwili nie zaluje zakupu z wielu rzeczy. Przede wszystkim , ze dostep do sprzetu mam tak szybki ze nawet z Reportera idzie dluzej wyciagac. Nie teksnie akurat za logami LowePro, Hame tez odprulem. Nie wierze w dozywotnie gwarancje , na Hame mam 20 lat.. nie sadze zeby tak dlugo u mnie rezydowala. Przeszla juz 2 sluby, przeszla 2 koncerty i jeden festiwal... jestem bardzo zadowolony!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zamieszczone przez Iras_PL
    Witam,

Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z niewielką gabarytowo torbą, która zmieści w sobie niewielki laptop (13,3 cala), niewielką lustrzankę (450D), jeden albo dwa dodatkowe obiektywy + jakieś drobiazgi?

Mnie co prawda zdarzało mi się trafiać na torby do foto i kompa, ale wszystkie były przystosowane do notebooka przynajmniej 15,4 cala, a więc stosunkowo duże.

Pozdrawiam,

Iras
    Sprawdz sobie jeszcze torbe Naneu Pro Tango albo Sierra.. ktoras z nich jest wlasnie do foto i laptopa. WYkonanie mocne, trwale, miekkie w srodku i przede wszystkim torba wyglada dyskretnie. Sam mam Naneu Lime i nikt nie zgadl nigdy co i ile mam w srodku tej torby. a mialem w niej 4 szkla , lampe i puszke z gripem.
    Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940. Powód: Automerged Doublepost

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• miszaqq
      Uzależniony
      • 2006
      • 678

jesli ktos ma i uzywa Lowepro NOVA 4 AW - prosilbym o opinie i ewentualne zdjecia z detalami, niestety torba niedostepna od reki w edynburgu wiec tylko zamowienie przez neta mi pozostaje, chcialbym do niej zmiescic to co w stopce + ewentualnie a niedalekiej przyszlosci jakies 70-200

jak sie wam (o ile sa uzytkownicy tej torby) jej uzywa ? jakies wady i zalety z codziennego uzytkowania ? teraz uzywam Lowepro Toploader 70AW ale jest za maly juz na cokolwiek, wiec rozgladam sie za czyms wiekszym

ewentualnie jesli sa jakies odpowiedniki NOVA 4 wsrod produktow lowepro albo konkurencji to prosze o wskazanie na co warto zwrocic uwage
      EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Iras_PL
        Bywalec
        • 2008
        • 190

@JaBlam - właśnie torby Naneu Pro rozważałem. Sierra i Tango mają kieszeń na laptop, ale pierwsza z nich 12 cali - więc swojego nie wcisnę, a druga 15,4 cala - za duże gabaryty jak dla mnie.

Mimo wszystko dzięki.

Komentarz

• serbio
          Bywalec
          • 2005
          • 243

Zamieszczone przez miszaqq
          jesli ktos ma i uzywa Lowepro NOVA 4 AW - prosilbym o opinie i ewentualne zdjecia z detalami, niestety torba niedostepna od reki w edynburgu wiec tylko zamowienie przez neta mi pozostaje, chcialbym do niej zmiescic to co w stopce + ewentualnie a niedalekiej przyszlosci jakies 70-200

jak sie wam (o ile sa uzytkownicy tej torby) jej uzywa ? jakies wady i zalety z codziennego uzytkowania ? teraz uzywam Lowepro Toploader 70AW ale jest za maly juz na cokolwiek, wiec rozgladam sie za czyms wiekszym

ewentualnie jesli sa jakies odpowiedniki NOVA 4 wsrod produktow lowepro albo konkurencji to prosze o wskazanie na co warto zwrocic uwage
          Do Nova 4AV na wyskość 70-200 nie wejdzie ,mam 5AW i tam jest ok.
          Mieszczę w niej dwie L ,trzy stalki male oraz jedną większą ,lampę oraz parę innych drobiazgów.Torba ta jest sztywna,stabilan ścianki dość grube ale za to nie obawiam się o sprzęt.

Komentarz

• Misiaque
            Początki nałogu
            • 2007
            • 392

Naneu Pro Alpha - da się spłaszczyć?

Z Naneu K3 czegoś takiego nie da się zrobić - wielka (!) szkoda, bo system nośny kusi.

A czy Alphę można bez problemu (po wyjęciu wkładki) spłaszczyć tak, aby np. wsadzić go do większego plecaka transportowego?

A może ktoś parał się z podobnym problemem i ma jakieś ciekawe patenty na przytroczenie takiego plecaka na zewnątrz transportowego?
            Ostatnio edytowany przez Misiaque; 10244.

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

Zamieszczone przez serbio
              Do Nova 4AV na wyskość 70-200 nie wejdzie ,mam 5AW i tam jest ok.
              .
              70-200 zmiescisz ale tylko wersje 4 lub 4 IS.. o 2.8 zapomnij. Mialem 4 AW i 70-200 4 wchodzila na sztorc , tyle ze zapomnij o oslonie . bo tego co potrzebujesz to 4AW bedzie chyba za mala. 40D z gripem, 70-200 i lampa.. i juz niewiele co zostaje chyba ze upychac na sile... nie wiem czy warto! A jak ci sie znajdzie nastepne szklo to bedziesz na nastepna torbe wymienial. Faktycznie jak pisza koledzy, od razu wez sobie 5 AW i nie bedziesz mial na jakis czas klopotow a wszystko pomiescisz.

----------------------------------------
              Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• ElSor
                Uzależniony
                • 2008
                • 504

Zamieszczone przez dj_zibi
                Mekko ma lepiej rozwiązany uchwyt statywu ponieważ nie ma rzemyka a jest zwykły pasek. puszki z gripami będą lekko wystawały ale o ile się orientuje z minitrackera tez wystaje.
                Dokladnie to ok 2cm wystaje 400D z gripem ale to w zadnym wypadku nie przeszkadza w zamknieciu torby.

W torbie wszystko zależy od ustawienia przegródek. Jak miałem 70-200 4L nie było większego problemu, jednak 70-200 2,8l ma większa średnice przez co jest większy problem z druga puszką z Gripem ale można to poukładać.
                Dosyc pojemna torba i konfigurowalna pod praktycznie kazdy zestaw (mam w niej to co w stopce i zapas na jeszcze 1-4 obiektywy (jak wszystko poukladam na max pojemnosc). Obecnie jednak mam w niej ulozone na lezaco T70-300 z tulipanem, C28-105 z tulipanem, c50 z tulipanem, kita na stojaco oraz lapme na lezaco i pomiescilbym w tym ulozeniu jeszcze 1dna lampe i 1dno body.

Co do trwalosci/jakosci zweryfikuje to czas ale mysle ze amatorowi takiemu jak ja torba posluzy przez wiele wiele lat.
                A490+SDK
                Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Komentarz

• APP
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 664

Naneu Pro Urban Gear U-120 / Lowepro CompuTrekker AW

Pytanie głównie do osób, które miały w rękach dwa plecaki lub prznajmniej pierwszy:

- Naneu Pro Urban Gear U120
                  - Lowepro CompuTrekker AW

Ew. jeśli ktoś miał styczność z pochodnymi obu (Naneu U220, Lowepro MiniTrekker), także proszony jest do tablicy ;-)

Jak oceniacie zastosowany materiał i jakość wykonania (szwy, klamry itd itp.) obu plecaków? Czy można uznać, że są porównywalne? Czy właściwy metriał jest zbliżony gatunkowo, czy Lowepro sprawia jednak wyraźnie solidniejsze i przyjemnijsze wrażenie (jak ma to miejsce np. przy porównaniu Lowepro i większości "zwykłych" Tamrac'ów)?

Jestem też ciekaw tej bocznej kieszonki na statyw w U120 - ona się chowa tam do wnęki z zamkiem? Nigdzie nie znalazłem dostatecznie dobrych zdjęć. No i jak z jej solidnością (statyw 3kg)? Czy użytkownicy nie narzekają na brak "balansu" (?) - lepiej dla praworęcznych byłoby chyba umieścić statyw po drugiej stronie, bo wtedy przy przenoszeniu plecaka na jednym ramieniu ciężki statyw ustawiałby plecak bardziej do pionu, ale może niepotrzebnie kombinuję? Pytanie dodatkowe: czy klapa "osobnego" przedziału sprzętowego w U120 jest jakoś mocowana do głównej, czy za każdym razem trzeba podnosić obie?

Może jakieś dodatkowe uwagi?

Z Lowepro mam same dobre doświadczenia i w sumie brałbym w ciemno, ale skłaniam się do U120 z racji zastosowanych tam kilku rozwiązań. W rękach miałem Naneu Alpha - jakość materiału i wykonania IMO b.dobra, ale to inny materiał niż U120 (ten w Alpha zbliżony jest do nylonu balistycznego niektórych kabur Tamrac'a, które akurat oceniam bardzo wysoko w dziedzinie zadanego pytania).

Dzięki za wszelkie podpowiedzi!

Komentarz

• nor
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 220

Po miotaniu się od plecaka do plecaka i od torby do torby zdecydowałem sie na ... zestaw futerałów. 1 futerał na 1 obiektyw. Chciałem polecic takie rozwiązanie wszystkim (a przynajmniej weźcie je pod uwagę). Jest ono bardzo elastyczne:
                    1. Każdy plecak jest teraz dobry W Bieszczady pakujesz sprzęt do 60l, na krótki wypad za miasto do małego "miejskiego" plecaczka lub podpinasz do paska
                    2. Do kościoła / na imprezy interesujące obiektywy przypiąć można do paska (odpada konieczność zakupu torby).

Oczywiście jak ktoś ma 8 szkieł i chce je wszędzie ze obą nosić to sens takiego rozwiązania jest mniejszy

Komentarz

• Yenox
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 291

Nor - coś takiego jak newswear albo kamizelki lowepro do wpinania futerałów w sliplock?
                      Pozdrawiam,
                      Michał

Komentarz

• nor
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 220

Zamieszczone przez Yenox
                        Nor - coś takiego jak newswear albo kamizelki lowepro do wpinania futerałów w sliplock?

Ja zakupiłem na razie same futerały. Podpinam do zwykłego paska. Są też do kupienia różne paski/uprzęże "systemowe". Na razie nie mam więc nie mam też o nich wyrobionej opinii.

Komentarz

• Iras_PL
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 190

Czy ktoś z Was posiada albo przynajmniej miał w rękach Lowepro Apex 140 AW?

Zastanawiam się, czy da się w niej upchać dodatkowy obiektyw.

Komentarz

• ppawcio
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 98

czy do Lowepro D550 wejdzie 30d z podczepionym 70-200, czy raczej minimalnie zabraknie miejsca?

Komentarz

• tombas
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2195

Lowepro Voyager C i S

Pytanie do użytkowników tych pasków czym sie róznia (jesli się róznia:-D) poza szerokościa, kiedyś chyba gdzieś czytałem, że jeden jest dedykowany do noszenia aparatu na ramieniu a drugi na szyji lub przewieszony "na skos" przez plecy (tylko który do czego):-D
                              Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                              (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• kuzi4
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 411

Opinie na temat plecaka

Proszę o opinie na temat tego plecaka. Na pierwszy rzut oka jest OK - ale biorąc pod uwagę innych producentów cena jakaś trochę niska (w myśl co dobre to drogie). Może się mylę i dlatego pytam, czy warto go kupić. Wiem, że LowePro to nie jest, ale...
                                WWW.RSMP.PL
                                http://maciejko.net/cbsearch/ - przeszukaj CB
                                WWW.BEZPIECZNERAJDY.PL
                                www.rallynews.pl

Komentarz

Pracuję...