Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Jeśli chodzi o Lowepro Compu Trekker Plus AW to również jest przeznaczony do podróżowania samolotami. Kupiłem go jako nowy za 399 zł. ok. miesiąca temu (wtedy najniższe inne ceny były w granicach 470 zł.).Leica MP, Ultron 28/2 asph. II, Nokton 35/1.5 asph. ll, Ultron 75/1.9 MCKomentarz
-
-
Komentarz
-
Plecak National Geographic NG5162 - ktoś wie jakie ma wymiary?
Szukam plecaka w którym zmieści się aparat, laptop i "kurtka, bułki i inne pierdółki" na różne wyprawy i znalazłem taki który mi chyba odpowiada i do tego jest o wiele ładniejszy od wszelkich produktów stricte fotograficznych - National Geographic NG5162. Ktoś ma? Szukam wszędzie informacji jakie wymiary ma komora na komputer, ale nigdzie nie jest to podane...Komentarz
-
Właśnie nie... bo wymiar wewnętrzny w cm to wymiar nie wiadomo czego, a laptopy mają bardzo różne rozmiary i mój czternastocalowy (drobny jak na wymiar swojej matrycy) czasem się mieści tam gdzie piszą że do 13 cali a czasem nie... chodziło mi o dokładne wymiary kieszeni na komputer.
Ale dzięki za zainteresowanie
PS: Sorry Moderatorze za zakładanie nowego tematu, ale myślałem że filozofia porządku jest inna i zadawanie tak konkretnych pytań byłoby zaśmiecaniem tego wątku ;-)Komentarz
-
Computrekker plus AW, napewno: kurtka (nie puchowa), bułki, browar, body, szkła i laptop17'' wejdą; jednak zawiedziesz się jeśli chodzi o małe kieszonki na filtry, karty pamięci, wężyk spustowy, wyzwalacze lamp, itp małe pierdółki. Do dodanych sakiewek wsadziłem, akumulatorki (duże), a reszta pierdół wala się w większej kieszeni, cała reszta czyli wykonanie, materiały itd. rewelacja, ale minusy już wspomniałem. A i statyw też ma w nim swoje miejsce;-) Dobrze się nosi mimo obciążenia jest naprawdę wygodny.Szukam plecaka w którym zmieści się aparat, laptop i "kurtka, bułki i inne pierdółki" na różne wyprawy i znalazłem taki który mi chyba odpowiada i do tego jest o wiele ładniejszy od wszelkich produktów stricte fotograficznych - National Geographic NG5162. Ktoś ma? Szukam wszędzie informacji jakie wymiary ma komora na komputer, ale nigdzie nie jest to podane...Komentarz
-
KATA czy VANGUARD?
Moja stara TENBA już dogorywa. Czas na zmianę. Po przeprowadzeniu selekcji wśród toreb znajdujących się na rynku, na placu boju pozostały dwa modele:
KATA DC 443 oraz Vanguard Oregon 23. Już byłem prawie zdecydowany na Vanguarda, jednak wczoraj wpadła mi w oko ta KATA i nabrałem wątpliwości.Ma ktoś z Was jedną z nich? Którą byście mi polecali? Zaznaczam, że nie mam możliwości obejrzenia ich na żywo przed zakupem i sugeruję się wyłącznie danymi znalezionymi w necie.Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Komentarz
-
Ja posiadam taki plecaczek KATY http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=8033 i muszę powiedzieć, że jest bardzo solidnie wykonany, nic się z nim nie dzieje, tak więc polecam w 100 % tą firmę.Komentarz
-
osobiscie posiadam rowniez Kata z tym ze http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7577
i jest zaskakujaco pojemny.
Nie chcialem wersji wiekszej o komore na laptoka bo to dodatkowe kg do taszczenia w plener. Wchodzi duuuzo sprzetu
. Po poltpora roku uzytkowania i bynajmniej delikatnego traktowania jest w bardzo dobrym stanie.
btw... nie wiem czemu, ale na tych zdjeciach statyw jest doklejony z boku. Na moje noszenie boczne jest malo wygodne, bo przewaza plecak na jedna strone.
Do mojego przynajmniej byl uchwyt do centralnego mocowania w linii kregoslupa.Ostatnio edytowany przez fICHU; 3738.7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
Mój śmietnik
Komentarz
-
Wybrałbym chyba Katę kierując się solidnością jej wykonania i pelerynką przeciwdeszczową. Na plus Vanguarda przemawiają jednak funkcjonalne boczne 3 kieszenie zapinane na suwak. Są to moje subiektywne odczucia - w sumie trudny wybór.C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 LKomentarz
-
Unicorn, Ty nosisz browarek i bułki w tej komorze co aparat, w przegródce obok? Sprawdza się to?
Komentarz
-
Jaką dużą torbę ?
Jaką polecacie torbę na dużą ilość sprzętu (2 puszki + 7 szkieł bez tele, lampę)
Mam Lowepro D400, kupiłem D650, ale miejsca w środku jest niewiele więcej, a przez komorę na laptopa torba jest o połowę większa...
Potrzebuję coś większego od tej D400 ale na maksa pojemnej na sprzęto foto a nie na inne pierdoły.
Za radę dziękuję.
PS. Wypatrzyłem Tamraca bodaj Pro 12, jutro go będę lukał, ale może macie jakiś inszy typ.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Cichy trochę drogo ale polecam commercial aw lepiej wykonana, wygodniejsza i bardziej pojemna niż pro 12Komentarz
Komentarz