Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Zamieszczone przez woyd
    Niestety CompuTrekker AW nie ma kieszeni na laptopa ...
    Ależ ma, zresztą już sama jego nazwa sugeruje iż jest przystosowany do przenoszenia notebooka.
    EOS + Speedlite

Komentarz

• BuRton
      Uzależniony
      • 2008
      • 675

Jeśli chodzi o Lowepro Compu Trekker Plus AW to również jest przeznaczony do podróżowania samolotami. Kupiłem go jako nowy za 399 zł. ok. miesiąca temu (wtedy najniższe inne ceny były w granicach 470 zł.).
      Leica MP, Ultron 28/2 asph. II, Nokton 35/1.5 asph. ll, Ultron 75/1.9 MC

Komentarz

• woyd
        Początki nałogu
        • 2005
        • 488

Aha, to sory. Rzuciłem szybko okiem na kilka aukcji na Allegro i tam jakoś nie zauażyłem...

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez woyd
          Aha, to sory. Rzuciłem szybko okiem na kilka aukcji na Allegro i tam jakoś nie zauażyłem...
          A podasz przykładowe linki? Właśnie zrobiłem to samo i w każdej (obejrzałem 6) jest wyraźnie wspomniane że ma przedział na laptopa... włącznie z wymiarami tegoż .

Komentarz

• Piotr Eckhardt
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 23

Plecak National Geographic NG5162 - ktoś wie jakie ma wymiary?

Szukam plecaka w którym zmieści się aparat, laptop i "kurtka, bułki i inne pierdółki" na różne wyprawy i znalazłem taki który mi chyba odpowiada i do tego jest o wiele ładniejszy od wszelkich produktów stricte fotograficznych - National Geographic NG5162. Ktoś ma? Szukam wszędzie informacji jakie wymiary ma komora na komputer, ale nigdzie nie jest to podane...

Komentarz

• krisv740
              Bywalec
              • 2008
              • 195

i wszystko jasne!
              canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Komentarz

• Piotr Eckhardt
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 23

Właśnie nie... bo wymiar wewnętrzny w cm to wymiar nie wiadomo czego, a laptopy mają bardzo różne rozmiary i mój czternastocalowy (drobny jak na wymiar swojej matrycy) czasem się mieści tam gdzie piszą że do 13 cali a czasem nie... chodziło mi o dokładne wymiary kieszeni na komputer.
                Ale dzięki za zainteresowanie

PS: Sorry Moderatorze za zakładanie nowego tematu, ale myślałem że filozofia porządku jest inna i zadawanie tak konkretnych pytań byłoby zaśmiecaniem tego wątku ;-)

Komentarz

• unicorn78
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 135

Zamieszczone przez Piotr Eckhardt
                  Szukam plecaka w którym zmieści się aparat, laptop i "kurtka, bułki i inne pierdółki" na różne wyprawy i znalazłem taki który mi chyba odpowiada i do tego jest o wiele ładniejszy od wszelkich produktów stricte fotograficznych - National Geographic NG5162. Ktoś ma? Szukam wszędzie informacji jakie wymiary ma komora na komputer, ale nigdzie nie jest to podane...
                  Computrekker plus AW, napewno: kurtka (nie puchowa), bułki, browar, body, szkła i laptop17'' wejdą; jednak zawiedziesz się jeśli chodzi o małe kieszonki na filtry, karty pamięci, wężyk spustowy, wyzwalacze lamp, itp małe pierdółki. Do dodanych sakiewek wsadziłem, akumulatorki (duże), a reszta pierdół wala się w większej kieszeni, cała reszta czyli wykonanie, materiały itd. rewelacja, ale minusy już wspomniałem. A i statyw też ma w nim swoje miejsce;-) Dobrze się nosi mimo obciążenia jest naprawdę wygodny.

Komentarz

• jac+
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 842

KATA czy VANGUARD?

Moja stara TENBA już dogorywa. Czas na zmianę. Po przeprowadzeniu selekcji wśród toreb znajdujących się na rynku, na placu boju pozostały dwa modele:
                    KATA DC 443 oraz Vanguard Oregon 23. Już byłem prawie zdecydowany na Vanguarda, jednak wczoraj wpadła mi w oko ta KATA i nabrałem wątpliwości.Ma ktoś z Was jedną z nich? Którą byście mi polecali? Zaznaczam, że nie mam możliwości obejrzenia ich na żywo przed zakupem i sugeruję się wyłącznie danymi znalezionymi w necie.
                    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• martyna_p
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 49

Ja posiadam taki plecaczek KATY http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=8033 i muszę powiedzieć, że jest bardzo solidnie wykonany, nic się z nim nie dzieje, tak więc polecam w 100 % tą firmę.

Komentarz

• fICHU
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 200

osobiscie posiadam rowniez Kata z tym ze http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7577
                        i jest zaskakujaco pojemny.
                        Nie chcialem wersji wiekszej o komore na laptoka bo to dodatkowe kg do taszczenia w plener. Wchodzi duuuzo sprzetu . Po poltpora roku uzytkowania i bynajmniej delikatnego traktowania jest w bardzo dobrym stanie.

btw... nie wiem czemu, ale na tych zdjeciach statyw jest doklejony z boku. Na moje noszenie boczne jest malo wygodne, bo przewaza plecak na jedna strone.
                        Do mojego przynajmniej byl uchwyt do centralnego mocowania w linii kregoslupa.
                        Ostatnio edytowany przez fICHU; 3738.
                        7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
                        Mój śmietnik

Komentarz

• Jago
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1502

Wybrałbym chyba Katę kierując się solidnością jej wykonania i pelerynką przeciwdeszczową. Na plus Vanguarda przemawiają jednak funkcjonalne boczne 3 kieszenie zapinane na suwak. Są to moje subiektywne odczucia - w sumie trudny wybór.
                          C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Piotr Eckhardt
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 23

Unicorn, Ty nosisz browarek i bułki w tej komorze co aparat, w przegródce obok? Sprawdza się to?

Komentarz

• Cichy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 7443

Jaką dużą torbę ?

Jaką polecacie torbę na dużą ilość sprzętu (2 puszki + 7 szkieł bez tele, lampę)

Mam Lowepro D400, kupiłem D650, ale miejsca w środku jest niewiele więcej, a przez komorę na laptopa torba jest o połowę większa...

Potrzebuję coś większego od tej D400 ale na maksa pojemnej na sprzęto foto a nie na inne pierdoły.

Za radę dziękuję.

PS. Wypatrzyłem Tamraca bodaj Pro 12, jutro go będę lukał, ale może macie jakiś inszy typ.
                              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• TomS
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 880

Cichy trochę drogo ale polecam commercial aw lepiej wykonana, wygodniejsza i bardziej pojemna niż pro 12

Komentarz

Pracuję...