Może torba Lowepro Nova 2 AW spełni Twoje oczekiwania?
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
no , no ladnie wyglada na fotce a jest jeszcse cos mniejszego ?Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GBKomentarz
-
Komentarz
-
a zauwazylem Loverpro EX 140
czy to sa jakies gorszej jakosci torby (seria) ? - od NovaCanon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GBKomentarz
-
nie znam tych EX 140
miałem LOWEPRO Nova 1 i wiem, że to co piszą o dodatkowym obiektywie wetkniętym obok aparatu nie sprawdza się. To musiałby być naprawdę jakiś "szczupłopłaski" i krótki obiektyw ! Tam nawet lampa nie wchodzi. Oczywiście myślę o obiektywach większych niż EF 50/1.8
Jak używałem Nova 1 to odczepiłem wewnętrzne przegródki, jedną położyłem na dole płasko i aparat wkładałem bokiem. Dzięki temu prawa strona aparatu była na górze więc łatwo było wyjąć za uchwyt, który normalnie trzyma się ręką podczas fotografowania (chyba bez obrazków wiecie o co mi chodzi?),. Fajnie, mała torba, ale już NIC więcej nie wejdzie!
Portal jak zapakujesz tak jak pokazują na obrazkach np:
http://products.lowepro.com/product/Nova-10AW,1972.htm view nr 2 to później zanim wydobędziesz sprzęt... zajdzie słońce i nie zrobisz fotek :grin:
przemyśl sprawę... , a najlepiej weź sprzęt do sklepu i poprzymierzaj, sprawdź czy wygodnie można wyjąć i ile zostaje miejsca.Komentarz
-
I takie rozwiązanie moim zdaniem jest najlepsze. Zrób sobie wycieczkę do dobrze zaopatrzonego sklepu foto i "namacalnie" sprawdź jaki typ torby (niekoniecznie tylko i wyłącznie modele firmy Lowepro) będzie Tobie najbardziej odpowiadał.EOS + SpeedliteKomentarz
-
wczoraj bylem w MM i Fotojoker - albo powysprzedwali albo na codzien maja tak ubogi wybor (oczywiscie torb na lustrzanki bo na male malpki to do wyboru do koloru).Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GBKomentarz
-
Komentarz
-
Mój "strzał w ciemno", dla Ciebie Portal: Crumpler Pretty Boy XL / 4000
Poszperaj tochę w sieci, może coś w ten deseń?Komentarz
-
Natrafiłem przypadkowo na nowość firmy Kata: 3N1-10, 3N!-20, 3N1-30. Plecaki są połączeniem slinga (szybki dostęp do aparatu z założonym obiektywem) ze zwykłym plecakiem na dwa paski. Czy ktoś miał już z tym do czynienia?Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
Święte słowa!
Jak ostatnio zaglądałem do FOTOJOKERA to miałem wrażenie, że jestem w jakiejś fili Sonolty
Portal - w rejonie jakiego miasta przebywasz? może ktoś podpowie dobry sklep z torbami foto.Komentarz
-
krzy: zajrzyj do sklepu fotograficznego zaraz k. Empiku w centrum handlowym Targówek (Wawa, przy trasie Toruńskiej). Mają spory wybór, ja tam kupiłem swoją
Zobacz najpierw ceny na fotoklik.pl (to ich sklep internetowy), bo te w sklepie są sporo wyższe
Przed zakupem powołałem się na cenę z WWW i w takiej kupiłem torbę.
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
no niestety tam gdzie ja mieszkam to jest tylko fotojoker , mediamarkt i kilka hipermarketow w ktorych nic ciekawego z tej dziedziny nie maCanon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GBKomentarz
-
Eee, chyba nie możliwe. Sam kiedyś jadąc na mazury nadłożyłem ok. 100 km, żeby jechać przez Białystok i kupić filtr "polarka" - akurat wtedy na szybko - tak od ręki nie znalazłem w W-wie.
Jak nie chcesz "Lowepro Off Road" sprawdź jakieś mniejsze sklepy foto, napewno sprzedają torby do aparatów.
W najgorszym razie będziesz musiał pozwiedzać jak turysta kilka punktów
ale uwzględniając Twoje specyficzne wymagania lepiej nie kupuj wysyłkowo - warto przymierzyć do sprzętu.Komentarz
-
wiesz w tych mnijeszych sklepach jest pelno pokrowcow ale tylko na male malpki , nawet na hybrydy ciezko dostac a co mowiac o lustrzankach - brak slow o moim miescie
, nie tylko w dostaniu pokrowca
Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GBKomentarz
Komentarz