Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Może torba Lowepro Nova 2 AW spełni Twoje oczekiwania?

Torby, plecaki i futerały na sprzęt fotograficzny Lowepro to akcesoria dla profesjonalistów i pasjonatów fotografii
    EOS + Speedlite

Komentarz

• Portal
      Bywalec
      • 2008
      • 145

no , no ladnie wyglada na fotce a jest jeszcse cos mniejszego ?
      Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GB

Komentarz

• axk
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2027

Zamieszczone przez Portal
        no , no ladnie wyglada na fotce a jest jeszcse cos mniejszego ?
        Tak, model Nova 1 AW tyle tylko iż może być kłopot ze zmieszczeniem obiektywu klasy tele.
        EOS + Speedlite

Komentarz

• Portal
          Bywalec
          • 2008
          • 145

a zauwazylem Loverpro EX 140

czy to sa jakies gorszej jakosci torby (seria) ? - od Nova

Komentarz

• krzy
            Bywalec
            • 2007
            • 163

nie znam tych EX 140
            miałem LOWEPRO Nova 1 i wiem, że to co piszą o dodatkowym obiektywie wetkniętym obok aparatu nie sprawdza się. To musiałby być naprawdę jakiś "szczupłopłaski" i krótki obiektyw ! Tam nawet lampa nie wchodzi. Oczywiście myślę o obiektywach większych niż EF 50/1.8
            Jak używałem Nova 1 to odczepiłem wewnętrzne przegródki, jedną położyłem na dole płasko i aparat wkładałem bokiem. Dzięki temu prawa strona aparatu była na górze więc łatwo było wyjąć za uchwyt, który normalnie trzyma się ręką podczas fotografowania (chyba bez obrazków wiecie o co mi chodzi?),. Fajnie, mała torba, ale już NIC więcej nie wejdzie!
            Portal jak zapakujesz tak jak pokazują na obrazkach np:
            http://products.lowepro.com/product/Nova-10AW,1972.htm view nr 2 to później zanim wydobędziesz sprzęt... zajdzie słońce i nie zrobisz fotek :grin:
            przemyśl sprawę... , a najlepiej weź sprzęt do sklepu i poprzymierzaj, sprawdź czy wygodnie można wyjąć i ile zostaje miejsca.

Komentarz

• axk
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2027

Zamieszczone przez krzy
              ... a najlepiej weź sprzęt do sklepu i poprzymierzaj ...
              I takie rozwiązanie moim zdaniem jest najlepsze. Zrób sobie wycieczkę do dobrze zaopatrzonego sklepu foto i "namacalnie" sprawdź jaki typ torby (niekoniecznie tylko i wyłącznie modele firmy Lowepro) będzie Tobie najbardziej odpowiadał.
              EOS + Speedlite

Komentarz

• Portal
                Bywalec
                • 2008
                • 145

wczoraj bylem w MM i Fotojoker - albo powysprzedwali albo na codzien maja tak ubogi wybor (oczywiscie torb na lustrzanki bo na male malpki to do wyboru do koloru).

Komentarz

• axk
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2027

wczoraj bylem (...) Fotojoker ...
                  Jeżeli chodzi o dostępność akcesoriów takich jak torby na sprzęt foto to Fotojoker prezentuje poziom wręcz żałosny, zresztą ze statywami i filtrami jest podobnie.
                  EOS + Speedlite

Komentarz

• APP
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 664

Mój "strzał w ciemno", dla Ciebie Portal: Crumpler Pretty Boy XL / 4000
                    Poszperaj tochę w sieci, może coś w ten deseń?

Komentarz

• skrzat
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 440

Natrafiłem przypadkowo na nowość firmy Kata: 3N1-10, 3N!-20, 3N1-30. Plecaki są połączeniem slinga (szybki dostęp do aparatu z założonym obiektywem) ze zwykłym plecakiem na dwa paski. Czy ktoś miał już z tym do czynienia?
                      Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Komentarz

• krzy
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 163

Zamieszczone przez axk
                        Jeżeli chodzi o dostępność akcesoriów takich jak torby na sprzęt foto to Fotojoker prezentuje poziom wręcz żałosny, zresztą ze statywami i filtrami jest podobnie.
                        Święte słowa!
                        Jak ostatnio zaglądałem do FOTOJOKERA to miałem wrażenie, że jestem w jakiejś fili Sonolty

Portal - w rejonie jakiego miasta przebywasz? może ktoś podpowie dobry sklep z torbami foto.

Komentarz

• skrzat
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 440

krzy: zajrzyj do sklepu fotograficznego zaraz k. Empiku w centrum handlowym Targówek (Wawa, przy trasie Toruńskiej). Mają spory wybór, ja tam kupiłem swoją Zobacz najpierw ceny na fotoklik.pl (to ich sklep internetowy), bo te w sklepie są sporo wyższe Przed zakupem powołałem się na cenę z WWW i w takiej kupiłem torbę.
                          Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Komentarz

• Portal
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 145

no niestety tam gdzie ja mieszkam to jest tylko fotojoker , mediamarkt i kilka hipermarketow w ktorych nic ciekawego z tej dziedziny nie ma

Komentarz

• krzy
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 163

no niestety tam gdzie ja mieszkam to jest tylko fotojoker , mediamarkt i kilka hipermarketow w ktorych nic ciekawego z tej dziedziny nie ma
                              Eee, chyba nie możliwe. Sam kiedyś jadąc na mazury nadłożyłem ok. 100 km, żeby jechać przez Białystok i kupić filtr "polarka" - akurat wtedy na szybko - tak od ręki nie znalazłem w W-wie.
                              Jak nie chcesz "Lowepro Off Road" sprawdź jakieś mniejsze sklepy foto, napewno sprzedają torby do aparatów.
                              W najgorszym razie będziesz musiał pozwiedzać jak turysta kilka punktów
                              ale uwzględniając Twoje specyficzne wymagania lepiej nie kupuj wysyłkowo - warto przymierzyć do sprzętu.

Komentarz

• Portal
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 145

wiesz w tych mnijeszych sklepach jest pelno pokrowcow ale tylko na male malpki , nawet na hybrydy ciezko dostac a co mowiac o lustrzankach - brak slow o moim miescie , nie tylko w dostaniu pokrowca

Komentarz

Pracuję...